• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.03.2017

08:31

DAČIĆ: Srbija predvidiv i stabilan partner u regionu!

Politika

DAČIĆ: Srbija predvidiv i stabilan partner u regionu!

Podeli vest

Srbija je postala predvidiv i stabilan partner u regionu, kaže prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić i dodaje da današnji sastanak premijera Srbije Aleksandra Vučića sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i sutrašnja poseta Sarajevu, govore o poverenju koje je izgrađeno u poslednjih nekoliko godina

- Ovo važna vest da je Angela Merkel izdvojila vreme za sastanak sa predsednikom vlade, ne libeći se da to uradi u predizbornoj kampanji. To govori o poverenju koje je izgrađeno u poslednjih nekoliko godina - rekao je Dačić gostujući na RTS.

On je dodao da je bio svedok odnosa Merkelove prema bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, te da je njihov poslednji susret bio jedan od najneprijatnijih sastanaka kome je on prisustvovao.

- Razlog za prekidanje korektnih odnosa sa Srbijom je bio to što što su vlasti u Srbiji obećale nešto što nisu ispunile. Obećale su da će poštovati savetodavno mišljenje Međunarodnog suda pravde, obećali Tadić i Jeremić, a kada je to završeno krenuli su drugim putem - rekao je Dačić.

On je dodao da je Tadić obećao da će krenuti korektno sa razgovorima u Briselu i kada je Srbija dobila status kandidata za članstvo u EU to nisu ispunili.

Evropska unija u Srbiji sada ima kredibilnog partnera, jer je politika Srbije, kako kaže, postala predvidiva.

Dačić kaže i da bi svaki od predsedničkih kandidata trebalo da se izjasni po pitanju problema u regionu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija