• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/blic

14.03.2017

23:49

IZA KULISA SASTANKA U BERLINU: Angela Merkel molila Trampa da se više brine o Balkanu?!

Politika

IZA KULISA SASTANKA U BERLINU: Angela Merkel molila Trampa da se više brine o Balkanu?!

Podeli vest

Nemačka kancelarka Angela Merkel tražila je predsednika SAD Donalda Trampa da se SAD i EU uključe više u zbivanja na Balkanu

Kako navode, pozivajući se na neimenovani izvor koji je prisustvovao sastanku u Berlinu, Merkelova je o svemu tome obavestila premijera Vučića, piše Blic.

- Merkelova je, kako je rekla, zabrinuta zbog stalnih tenzija oko Kosova, BiH, dešavanja u Hrvatskoj. Nemačkoj je stalo do mira na Balkanu i izrazila je želju da se ozbiljno uključi u procese pomirenja. Merkelova je tražila od Vučića da bude garant mira i stabilnosti na Balkanu- naveo je taj izvor. 

Merkel je, kako se navodi, izrazila želju da Srbija aktivnije uđe u realizaciju projekta autoputa Niš-Priština. 

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ POSLE SASTANKA SA MERKEL: Kancelarka u Nemačkoj bolje razume ono što smo uradili nego mi u Srbiji!

Ona očekuje da evropski komesar Johanes Han to dogovori u četvrtak u Sarajevu sa premijerima regiona u okviru Berlinskog procesa. 

Ako se to ne bude odvijalo prema njenim zamislima, sama će se uključiti u taj proces pred samit na leto u Trstu, dodao je neimenovani izvor "Blica". 

Vučić je danas u Berlinu razgovarao sa nemačkom kancelarkom i to je bio njihov 10. sastanak.

(FOTO/VIDEO) ALEKSANDAR VUČIĆ U BERLINU: Srbija je zahvalna Angeli Merkel na razumevanju i podršci!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija