• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.03.2017

12:13

MIHAJLOVIĆ: Vlada Srbije razgovarala o zaključku kosovske vlade, izjasnićemo se kad se premijer vrati

Politika

MIHAJLOVIĆ: Vlada Srbije razgovarala o zaključku kosovske vlade, izjasnićemo se kad se premijer vrati

Podeli vest

Potpredsednica vlade Zorana Mihajlović je izjavila danas da je Vlada Srbije razgovarala o zaključku kosovske vlade o prisvajanju imovine Srbije na Kosovu

- Danas treba da bude sastanak predstavnika regiona u Sarajevu i ostavila bih da se o tome izjašnjavamo u odnosu na zajednički stav koji možemo da imamo sa predsednikom vlade Aleksandrom Vučićem - rekla je Mihajlović odgovarajući na pitanja novinara.

Ona je kazala da ne želi o tome sada da se izjašnjava.

- Da smo razgovarali, delom jesmo - odgovorila je Mihajlović.


ŠIPTARSKA PLJAČKA! Priština prisvaja svu nepokretnu imovinu na ime SFRJ, Srbije i AP Kosovo!

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović je izjavila da danas da će skup u Sarajevu biti važan i da Vlada Srbije na čelu sa premijerom Aleksandrom Vučićem insistira na političkoj stabilnosti, ali i povezivanju regiona.

Ona je uoči sutrašnjeg sastanka Saveta za regionalnu saradnju u Sarajevu rekla da Vučić već dve gdine od početka Berlinskog procesa insistira na političkoj stabilnosti i povezivanju u samom regionu.

- Politički stabilan region znači još stabilniju Srbiju. Svaka vrsta povezivanja - energetska i ili transportna znači povezivanje i još veću stbilnost u regionu - navela je Mihajlović.

Ministarka je rekla da na tome upravo radi Srbija i da je često inicijator projekata koji će povezati region.

Ona je precizirala da se Srbija realizuje projekat gradnje Koridora 11 kojim se povezuje sa Crnom Gorom, zatim da će se graditi autoput Beograd - Sarajevo, rekonstruisati važna pruga Beograd - Sarajevo, rekonstrusati sve prelaze sa BiH, modernizovati prugu Beograd - Budimpešta, kao i da završava putni i železnički Koridor 10 prema Makedoniji i Bugarskoj.

- Nijedna zemlje nija ostrvo, da moramo da radimo zjaedno i da se povezujemo i nadam se da će predstavnici vlada ostalih zemlaja u regionu nekako biti svesni toga da je ta vrsta povezivanjaje dobra za građane regiona. Svi smo mi tu pre svega zbog toga - naglasila je Mihajlović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija