• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Jovanović - M. Dobromirović

16.03.2017

20:35

PRPA, BATO! PUTIN SPREMA SRBE ZA DESANT NA KIM! Šiptari digli NEVIĐENU PANIKU U NATO PAKTU!

Politika

PRPA, BATO! PUTIN SPREMA SRBE ZA DESANT NA KIM! Šiptari digli NEVIĐENU PANIKU U NATO PAKTU!

Podeli vest

Rusi su Srbiji poklonili nove 'migove 29', a sada obučavaju padobrance i specijalce za napad na Prištinu, tvrdi se u pismu koje je Hašim Tači poslao čelnicima NATO. Stručnjaci: Tači lobira za 'vojsku Kosova'

Hašim Tači, bivši šef terorističke OVK i predsednik lažne države Kosovo, optužio je ruskog predsednika Vladimira Vladimiroviča Putina da Srbe sprema za desant na Prištinu!

Tači je, naime, poslao pismo generalnom sekretaru NATO Jensu Stoltenbergu u kom tvrdi da Rusi namerno i ciljano naoružavaju srpsku vojsku najmodernijim avionima i vojnom opremom. Istovremeno, kako navodi Tači, Moskva obučava srpske padobrance i specijalce za napad na Kosovo (reč je, inače, o vojnoj vežbi "Erbalet 2" u Rjazanju, koju je zvanično najavilo rusko ministarstvo odbrane, prim. aut.)!

Sagovornici Informera, vrsni vojni stručnjaci, ocenjuju da Tači dizanjem panike u NATO paktu pokušava da lobira za formiranje takozvane "vojske Kosova".

Politički manevar
Sve je to Tačijev manevar za unutrašnju upotrebu zbog priče o odlaganju formiranja "vojske Kosova"
Sreto Malinović, general

'Beograd ima pretenzije'

Tači u svom pismu tvrdi da Srbija "još uvek ima pretenzije" na teritoriju južne pokrajine.

"Mi i dalje ostajemo snažno posvećeni procesu normalizacije odnosa između Kosova i Srbije. Međutim, Srbija, koju Rusija snažno podržava, ne deli isti cilj s Kosovom da postane članica NATO pakta. Umesto toga, Srbija još ima pretenzije na teritoriju Kosova i konstantno dobija sve više i više oružja od Rusije, uključujući i ruske borbene avione 'mig 29'. Moskva istovremeno obučava padobrance i specijalce iz Srbije za napad na Prištinu", navodi Tači, još jednom pozivajući čelnike NATO da podrže transformaciju BSK u "vojsku Kosova".

OTKRIVAMO ZAŠTO VUČIĆ IDE KOD PUTINA! Predsednik Rusije će otvoreno pokazati koliki je prijatelj Srbije!

Public

Komentarišući Tačijevo pismo, general Sreto Malinović kaže da Srbija ne može imati pretenzije prema svojoj teritoriji koja joj je međunarodnim pravnim nasiljem oduzeta.

Informer

mojugao

LJUBAN KARAN
POTPUKOVNIK KOS

Tačijevo pismo Stoltenbergu je očajnički pokušaj da se Srbija prikaže kao agresor. Međutim, Zapad i NATO vide Srbiju kao jedini faktor stabilnosti na Balkanu, a ovo kao provokaciju kosovske vlasti.

- Kosovo je sastavni deo Srbije. Vojsci i snagama odbrane Srbije nije potrebna bilo čija pomoć da bi povratila suverenitet nad tim delom svoje teritorije, ali to nam i nije namera. Nabavka "migova" predstavlja samo obnavljanje kapaciteta RV i PVO. Cenim da je sve to Tačijev manevar za unutrašnju upotrebu zbog priče o odlaganju formiranja "vojske Kosova" - ističe Malinović.

Albanska podvala

Slično misli i Orhan Dragaš, direktor Instituta za međunarodnu bezbednost, koji smatra da je Kosovo prema Ustavu deo Srbije.

- To nisu nikakve pretenzije, nego pravo na tom delu svoje teritorije. Bez obzira na to koliko je zemalja priznalo Kosovo, Srbija mora da sprovodi sopstvenu politiku prema svojoj južnoj pokrajini. Optužbe da Rusi obučavaju Srbe za napad na Prištinu krajnje su besmislene. Srbija sada ima dobro obučene snage da se suprotstavi bilo kakvoj agresiji, ali Srbija nikad nije bila agresor - zaključuje Dragaš.

PORUKA IZ MOSKVE! PUTIN PODRŽAO VUČIĆA: Više nema dileme, JEDINSTVENA RUSIJA ZA predsedničku kandidaturu lidera SNS!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
cope

pre 7 godina

Bas me cudi sto su digli paniku...KOSOVO JE SRBIJA siptari SRIZEMO!!!\n

Mićko

pre 7 godina

Jok i nema pretenzije, pa i za 500 godina će mo imati pretenzije na nasu svetu zemlju, dok je i jednog Srbina koji hoda zemljom će mo imati pretenzije, jer to je naše prirodno pravo i niko nam to neće uskratiti.. A tebi je bolje da praviš tu vojsku, bar da koji dan duze izdrzis kad ti dan D dođe

sasa

pre 7 godina

Sto se mene tice u pravu si,,,,ali pitaj ĉedu, ĉanka, jeremiĉa..jankovica i radulovica koji ce i dete svoje prodati zbog dugova u americi, a kamoli kosovo i Srbiju,,,,,,,

Marcco

pre 7 godina

Jedno pitanje za Tačija.... Zašto bi neko izvršio padobranski desant na Prištinu iz Srbije? Pa od administrativne granice se do Prištine stiže peške, laganim hodom stiže za sat a tenkom za 10 minuta! Pa to je jedva 25 kilometara!

Mane

pre 7 godina

Ne mora Taci da brine. Srbija moze da izvrsi desant na Kosovo samo prackama.

rade sto

pre 7 godina

Mana ti je sto pojma nemas i nisi obavesten da se siptari i srpske pracke plase!

Mig29

pre 7 godina

КРИМ ЈЕ РУСИЈА, КОСОВО ЈЕ СРБИЈА. ЖИВЕО ПУТИН!

ako ćemo iskreno

pre 7 godina

a Zemun je Hrvatska Vojvodina je Madzarska a vi se vratite na južni Balkan di ste uvijek bili

Nina

pre 7 godina

Siptari oteli a Srbi ce da vrate oteto kat tad, pa neka cekaju. Sta su mislili da ce natrcivanjem gu...e I podmetanjem dece Klintonu I slicnima moci vecno da drze oteto.

Rocky 68

pre 7 godina

Sto bi mi napadali i bombardovali nasu teritoriju, nismo mi fanatici, kao oni da zrtvujemo svoje gradjane.ja sam 1998 bio na KiM i morao sam da cuvam vodovod,jer smo imali informaciju da siptari hocu da otruju vodovod , koj snadbeva Junik.

Sudija

pre 7 godina

Pakujte kofere Sipci. Nece vam mnogo pomoci ni Vojska koju hocete da formirate.

Haha

pre 7 godina

Pa sto ne udzete u tu vase Kosovo??? Haha usli bi kad bi smjeli! Nekenjajte papci preko tastature

KoleM

pre 7 godina

Da pomoći će nam Rusi, kao što nam prodaju 6 za cenu po kojoj su Hrvatima ponudili 15. A i tih 6 ne smeju da prelete, već ih rastavljaju i švercuju.

zoran miljkovic

pre 7 godina

Само будала може да мисли да је њима прпа од Србије или идиотски наслов новински.Нека Путин спрема друге да гину по Косову а не Србе, Срби више не ратују за Путинове интересе,ДОСТА ЈЕ БИЛО.А Путин нас интересује само као Председник и ништа више,хвала њему на његовој помоћи,не може ни себи да помогне,видимо како је помогао Сирији,нека брани Русију.

petar123

pre 7 godina

hhaaaaaaaaaa pretenzije,uvek pretenzije i pušiona a Srbi najebaše kako god okreneš

Tesla

pre 7 godina

Srbiji i Srbima muskarcima treba novi model sluzenja vojnog roka, Svajcarski model je izuzetan.

srdja

pre 7 godina

Prema informacijama, iz pouzdanih izvora,na Pasuljanskim livadama je vec stacionirano 500 pripadnika VDSRF.

vojak

pre 7 godina

Onaj u Svetu koji bi obučavao srpske padobrance i srpsku vojsku morao bi da ispunjava samo jedan uslov, a to je da je bolji od nas. Uz Srbijance i ovakav oficirski kadar teško će nas neko obučavati. Mogu da učestvuju sa nama na vežbama i da nauče od nas ponešto.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija