• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.03.2017

14:03

VUČIĆ O KOSOVSKOJ PLJAČKI SRPSKE IMOVINE: Znali smo za namere Prištine, Vlada Srbije njihovu uredbu SMATRA NIŠTAVNOM!

Politika

VUČIĆ O KOSOVSKOJ PLJAČKI SRPSKE IMOVINE: Znali smo za namere Prištine, Vlada Srbije njihovu uredbu SMATRA NIŠTAVNOM!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je vlada donela odluku kojom je uredbu Prištine o preuzimanju srpske imovine na Kosovu i Metohiji proglasila ništavnom, kao što je ranije učinila i u slučaju Trepče

 

Vučić je rekao novinarima da je nama od početka pregovora u Briselu bilo jasno da će Priština povući takav jedan potez.

Istakao je da predstavnici Prištine, takođe, svaki put odbijali da razgovaraju o imovini u okviru dijaloga.

Stoga taj potez Prištine, koji nije ništa drugo do otimačina tuđe svojine, smatramo ništavnom, rekao je Vučić.

Vučić kosovskim Albancima: Zaboravite da ste velika sila

 

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas kosovskim Albancima, povodom pogroma nad Srbima od 17. marta 2004, da ne pomišljaju da će protiv Srba provoditi akcije kakve su sproveli 2004. i 2008. godine.

- Zaboravite na tu ''veliku silu'', koju navodno imate -
 poručio je Vučić. 

On je, u izjavi novinarima, rekao da, kada čuje reči albanskih zvaničnika na Kosovu, koji govore Srbima i o srpskoj nesreći i kada se vidi šta čine iz dana u dan ne bi li bilo Srba sve manje na svojim ognjištima - ima strah i brigu. 

- Danas je Srbija snažnija nego 2004, te nije lako da izvedu na tako bruitalan nacicn kao tada, da donose neke druge odluke makar i manje teške od onih koju su doneli 2008. kada su, uz pomoć međunarodne zajednice, samoproglasili nezavisnost - ukazao je Vučić. 

Moramo, kaže, da budemo strrpljivi, trpeljivi, te da od silnog junačenja i udaranja u prsa nema nsista, već da budemo čvrsti i odlučni. 

 

Tanjug

- Ako mislite da je bilo jednostavo nešto reći juče u Sarajevu domaćinu, evropskom komesaru i Albancima, nije to prijatno, ni uvek lako i jednostavo, ali je to je naša obaveza i time uspevamo da obezebdimo sigurnost za Srbe na Kosovu i Metohiji - rekao je Vučić dodajući da se Srbije na Kosovu i Metohiji ne osećaju sigurnim, ali ne i mnogo nesigurnijim. 

Prema njegovim rečima Srbi su spremni da ostanu na svojim ognjištima zajedno sa porodicama, zbog čega je mnogo ponosan. 

Ako se pogledaju Klokot, Pasjane i druga mesta Srbi imaju više dece nego ikada, i tu su pretekli Albance iz susednih sela i opština po natalitetu. 

- Srbi na Kosovu i Metohiji su izdržali mnogo teških stvari. Trudićemo se da im garantujemo veću bezbednosz, iako su nam kapaciteti ograničeni. Ova vlada ne mozezd a se optužuje za smanjenje bezbednosti, kao ranije koja je zbog kohabitacije nije delovala u cilju zaštite srpskog stanovništva - rekao je Vučić. 

On je izrazio nadu da će kosovski Albanci zaboraviti na tu „svoju veliku silu“, podsećajući da su neki rekli da će podneti ostavke u vezi formianja vojske, a sada im je u grlu stalo zato što im „ne ide“. 
 

Samit u Nišu - teško da mogu da nas preglasaju!

Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi za Srbiju, a posebno jug zemlje, bilo od velikog značaja kada bi se sledeći samit lidera Zapadnog Balkana u okviru Berlinskog procesa održao u Nišu, što je juče predložio u Sarajevu.

Kaže da su se sa njegovom idejom, koju je izneo juče na sastanku premijera Zapadnog Balkana u glavnom gradu BiH, saglasili albanski premijer Edi Rama i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić, da je kosovski premijer Isa Mustafa "tražio nešto drugo", ali "da će ipak biti teško da nas preglasaju".

Tanjug

- Ako to bude prihvaćeno, a 50 odsto je šanse da to bude, cela Evropa, na čelu sa nemačkim kancelarom, italijanskim premijerom i drugima, uz sve regionalne lidere, biće u Nišu. To je velika prilika - rekao je Vučić novinarima u Titelu.

Takav skup za Srbiju bi bio od izvanrednog značaja, kaže Vučić i dodaje da bi prvi put u istoriji takav veliki događaj bio održan negde van Beograda.

On je dodao i da će uskoro početi i radovi na izgradnji autoputa Niš-Merdare, što će, kaže, podići celu Toplicu i Nišavski okrug i dovesti investitore u taj deo Srbije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 7 godina

To je nasa imovina i pravno oni nam tu ne mogu nista.

Fajsa

pre 7 godina

Tako je Vučiću, ne daj na naše i bori se za svoju zemlju!

Mikica

pre 7 godina

Vučić se do sada pokazao itekako, ljudi to cene.

Ivan

pre 7 godina

Najpametnije, drugacije i ne moze da se smatra takva odluka!

Goca

pre 7 godina

Bio bi red da se neko i iz EU obrati po pitanju citave te situacije i uvedu neke kazne Pristini!

Bisa

pre 7 godina

Sve vezano za samoproglašenu državu Kosovo je ništavno!!!

Milorad

pre 7 godina

Iskreno mu verujem i mislim da zna šta radi. Takođe, samo on može da sačuva Srbe i sve naše na Kosovu a da nikakvo nasilje ne eskalira. On vuče i trudi se, za razliku od svih drugih, i upravo zato nema potrebe da razbijamo glavu. Vučić pobeđuje!!!

Vukela

pre 7 godina

Totalni bezobrazluk protagonista velikoalbanskih teznji i pravi odgovor srpske vlasti!

Vojislava

pre 7 godina

Vučićeve veštine u borbi za očuvanje onoga što je srpsko su vanserijske i zaslužuju ogromnu podršku. Kako naroda, tako i EU!

Sonja

pre 7 godina

Bravo! Samo pametna politika je pravi put! Nema tu, Vučić je naprosto bez konkurencije.

kiki

pre 7 godina

Vucic se bas trudi da Nis uvede u jedan od vaznijih gradova u Srbiji .

sladjana

pre 7 godina

Takvu reakciju smo i očekivali. Moramo to sprečiti.

sale

pre 7 godina

Znao sam da albanci nece dobiti nista od Vucica.

Marijan

pre 7 godina

Ne znam kako su albanci i mogli da misle da mogu da nam otimaju imovinu.

Mihiz

pre 7 godina

Ne smemo da im dozovlimo otimanje naše imovine i verujem da će Aleksandar Vučić i ova vlada postupiti najbolje moguće.

bugara

pre 7 godina

Vucic uliva sigurnost i nadu Srbima na Kosovu.

Vojska

pre 7 godina

Pristina ce uraditi bilo koji potez samo da naskodi Srbiji.Medjutim nasa vlada je bila spremna na sve njihove katatrofalne poteze i uvek nadje resenje.Kao sto ni Trepcu nisu uzeli,tako nece uspeti ni ostalu imovinu!

Dule Savic

pre 7 godina

Samo tako!Srbija nije saka pirinca da je pozoba svaka vrana!Vlada Srbije jos jednom pokazala da Prisitna ne moze tek tako da donosi neke odluke!Ovako ce biti svaki put kad pokusaju nesto ovako suludo!

andreas

pre 7 godina

Niko ne moze otudjiti neciju imovinu i stoga imamo sva prava da tu imovinu zastitimo i raspolozemo njome kako nam je volja.

Stefan

pre 7 godina

Odlican potez vlade, moramo staviti do znanja i medjunarodnoj zajedinici i tkz vladi na Kosovu da ce Srbija stititi svoju imovinu.

Una

pre 7 godina

Ljudima je jasno bilo kako ce Vucic reagovati i naravno da mu raste podrska.

dragan

pre 7 godina

Covek koji govori sve svojim delima i zalaganjima!

Sloba

pre 7 godina

Srpska imovina je zaštićena i neće je niko otimati.

Kosta

pre 7 godina

Ova vlast je dokazala da se bori za svoju imovinu.

bojan

pre 7 godina

Ispravna odluka. To je imovina Republike Srbije.

Igor

pre 7 godina

Naravno da je ništavna! Ne može Tači da radi ništa sa nečim što pripada srpskom narodu!!!

steva

pre 7 godina

Drugacije nije ni moglo da bude nego da se ponisti doluka Pristine.

Branko

pre 7 godina

Svi znamo nameru Pristine, smo sto im te njihove namere nece proci.

soko

pre 7 godina

albanci se ponasaju kao kriminalci sve hoce da otimaju.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija