• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

18.03.2017

20:20

KANCELARIJA ZA KIM: Kazniti osumnjičene za napad na Srbe!

Politika

KANCELARIJA ZA KIM: Kazniti osumnjičene za napad na Srbe!

Podeli vest

Kancelarija za KiM zatražila je večeras da odgovorni za incident, u kojem su povređena dvojica Srba u severnoj Kosovskoj Mitrovici, budu sankcionisani, a okolnosti rasvetljene kako bi se uputila poruka svima onima koji Kosovo i Metohiju žele da vrate na stazu međunacionalnih sukoba

Kancelarija upozorava da u veoma zapaljivoj atmosferi na Kosovu i Metohiji, koja je stvorena nizom jednostranih akata i provokacija Prištine, svaki međunacionalni incident može da izazove talas nasilja i posledice nesagledivih razmera.

- Očekujemo da svi oni koji to čine prestanu da podstiču ekstremizam i podgrevaju međunacionalnu napetost, jer destabilizacija nije u interesu ni albanskog, ni srpskog naroda - ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Regionalni šef operative kosovske policije Željko Bojić izjavio je nešto ranije da je policija privela jednu osobu osumnjičenu za napad na dvojicu Srba u Kosovskoj Mitrovici.

On je rekao Tanjugu da je priveden kosovski Albanac B. A. (25) a da se za ostalim osobama koje su učestovale u incidentu traga.

ŠIPTARSKI TEROR NA KOSOVU! Albanci napali i povredili dvojicu Srba!

Bojić je kazao da se incident dogodio u 17.25 u Kolašinskoj ulici u severnom delu Kosovske Mitrovice kada je grupa od oko četiri ili pet lica albanske nacionalnosti napala dvojicu Srba.

Dvojica Srba povređena su večeras u severnom delu Kosovske Mitrovice, kada je na njih nasrnula grupa Albanaca.

Incident se dogodio u blizini pijace, na oko 50 metara od glavnog Ibarskog mosta.

Povrede koje su zadobila dvojica Srba nisu opasne po život.

Direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici doktor Milan Ivanović rekao je Tanjugu da su na hiururškom prijemnom odeljenju zbog povreda glave, primljeni P.D. (33) i B.Ð. (41).

Ivanović je kazao da je P.D. primljen zbog više udaraca u predelu glave, a drugi povređeni zbog povreda glave i gubitka svesti.

DOLIJAO ŠIPTAR! Uhapšen jedan od osumnjičenih za napad na Srbe!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija