• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.03.2017

17:53

VUČIĆ NAKON POTPISIVANJA UGOVORA SA 'IMI': Za Niš nema problema, biće još investicija!

Politika

VUČIĆ NAKON POTPISIVANJA UGOVORA SA 'IMI': Za Niš nema problema, biće još investicija!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić prisustvovao je danas u Niškoj Banji potpisivanju Ugovora Ministarstva privrede i kompanije "Integrated Micro-Electronics, Inc" (IME) i poručio da Niš postaje centar jugoistočne Evrope

U obraćanju posle potpisivanja ugovora rekao je da se ponosi time što će Niš postati centar regiona, primetivši da je tome dobrim delom doprinela i vlada, a predstavnicima IME poručio je da želi da vidi 1.2550 zaposlenih, da budu zadovoljni sa porodicama u Niškoj banji i da da veoma raduje što je ugovor potpisan. 

Podsetimo, Ministarstvo privrede i kompanija "Integrejtid Mikro Elektroniks" potpisali su danas ugovor o dodeli sredstava za investicioni projekat - zgradu opštine Niška Banja.

 

Podsetio je da je pre nekoliko meseci, kada je bio u Nišu, rekao da će uraditi dosta toga za ovaj kraj, nabrajajući da su do sada dovedeni Džonson elektrik, koji će imati 3.000 zaposlenih, Aster.., te da će uskoro doći i Cumtobel, koji je "mercedes u svetu svetla" i koji donosi novi kvalitet. 

Vlada je, poručio je, za Niš definitivno izdvojila dosta novca, a kao primer naveo da je samo za IME izdvojeno 6.800 eva po radnom mestu. zaposlenom.

- Time pokazujemo koliko novca dajemo za Niš- naveo je dodajući da će kad prođe kampanja otvoriti i velelepni Klinički centar.

 

Naveo je da je vlada izdvojila i novac za budžetske potrebe Niša, a da građani mogu da očekuju bolje vreme za svoj grad i nišavski region.

Uskoro se završava Koridor 10, najavio je, dodajući da Nišlije uskoro mogu da očekuju ubrzanje početka radova na autoputu Niš-Priština, što je, primetio je, tražila i nemačka kancelarka Angela Merkel.

- Nećemo, međutim, biti zadovoljni dok broj nezaposlenih u Nišu ne bude ispod 20.000, a u nišavskom regionu ispod 30.000- poručio je Vučić.

Sledeće godine, kako kaže, a o tome je, podsetio je, razgovarao i sa evropskim komesarom Hanom u Sarajevu, Niš će biti domaćin sastanka zapadnoevropskih premijera.

- Na taj skup će doći svi evropski i lideri regiona- objasnio je Vučić.


ČEPURIN: Predstojeći susret Vučića i Putina od zajednickog interesa!

Upitan koliko je vlada uložila u posao s kompanijom IME, Vučić je rekao da je to 8,6 miliona evra, ali da treba imati u vidu koliko je i ranije uloženo u Niš, a po čemu se, kako je naveom, vidi koliko nam je Niš važan.

- Da li neko može da mi pokaže, ne računajući prethodnu i ovu godinu, da su tolike investicije došle u Niš, a da pri tome nijedan veliki sistem nije ugašen- upitao je i naveo da će u ovoj kompaniji biti zaposleno 143 inženjera, te da će ih biti još više...

- Jedna fabrika otvara drugu- poručio je i podsetio da je isto to rekao i za Džonson elektrik kada je došao u Srbiju, u Niš.

(VIDEO) VUČIĆ U KRALJEVU PORUČIO PROTIVNICIMA: Nastavite da udarate - PREŠIROKA SU MOJA LEĐA ZA VAŠE UDARCE!

Vučić je ponovio da je Niš dobra destinacija i da svi hoće ovde da dođu i ulažu, ali i naveo da tamo gde problema ima tamo će država da investira.

Naši su ljudi obučeni, dobro rade, imamo stabilnost, a i kada imamo pare onda možemo da pomognemo, porucio je Vučić, navodeći da je suficit trenutno 11,5 milijardi dinara, a da je bilo planirano da nam deficit u ovom momentu bude 47 milijardi, te da zato može i da se ulaže. 

Gradonačelnik Niša: Vučić stvara uslove da jug živi bol

Tanjug


 

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović izrazio je danas zadovoljstvo zbog potpisanog ugovora o izgradnje nove fabrike u tom delu Srbije, u kojoj će raditi 1.250 zaposlenih i zahvalio premijeru što stvara uslove da građani na jugu Srbije žive bolje nego ranije.

- Ovo je još jedan veliki i značajan dan u životu našeg grada. Potpisali smo ugovor za još jednu fabriku i veliku investiciju ukupne vrednosti od 30 miliona evra- rekao je Bulatović novinarima po potpisivanju ugovora o dodeli sredstava za investicioni projekat.

Navodeći da će se u fabrici Integrated Micro-Electronics (IME) zaposliti preko 1.250 od toga veliki broj visokoobrazovanih, Bulatović kaže da ima razloga da veruje da će Niš s pravom zauzeti mesto koje mu pripada.

- Nove investicije, izgradnja novih fabrika, otvaranje novih radnih mesta, zaposljavanje naših građana su cilj kojem težimo i verujemo da ćemo u najskorije vreme taj cilj ostvariti- rekao je Bulatović.

On je zahvalio premijeru Aleksandru Vučiću što stavra uslove da građani na jugu Srbije sda žive bolje nego ranije.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
djordje

pre 7 godina

svaka cast premijeru na ostvarenim rezultatima ko je niko ne moze da ospori

Cana

pre 7 godina

E ovako se domaćinski vodi Srbija, zato će narod masovno glasati za Aleksandra Vučića.

Brankica

pre 7 godina

Ovo je sjajna vest za jug Srbije. Samo tako neka se i nastavi.

Lenka

pre 7 godina

Nis i jug Srbije su predugo bili zapostavljeni od ovih demokrata. Bravo za napredne.

beca

pre 7 godina

I treba.Niš je mnogoljudan grad,a ima geografsku poziciju da postane veliki ekonomski centar!

Olivera

pre 7 godina

Obezbeđuje mladima uslove za rad i time sprečava ih u nameri da odu u inostranstvo!!

milos

pre 7 godina

Samo nek se ulaze sto vise, to je bitno za ekonomski razvoj Srbije i za zaposlenost ljudi!

maja

pre 7 godina

Sve ce Vucic uciniti za Srbiju da je vrati na svoje mesto!

Nislija

pre 7 godina

Mislim da Vucic nakon ovoga ima glasove svih nas Nislija!

bogdan

pre 7 godina

Za Nis i nislije je ovo velika stvar! Svaka cast za investiciju!

shone

pre 7 godina

Bravo! Ima li vece preporuke za predsednika Srbije od ove?

Nada

pre 7 godina

Vucic je napravio veliki uspeh time sto je doveo investiture,i time obezbedio radna mesta za gradjane srbije!

Vrscanka

pre 7 godina

Lepo je sto Nis postaje centar jugoistocne Evrope.Puno fabrika, puno zaposlenih bolja i lepsa Srbija.

Zivadin

pre 7 godina

Nis pocinje punom parom da se razvija, samo napred u bolju buducnost.

Olja

pre 7 godina

Potpisivanje ugovora Srbiji donosi, pored novca i nove tehnologije, i smanjenje nezaposlenosti, sto je od izuzetnog znacaja za nasu drzavu.

Mićko

pre 7 godina

Srbiji je svaka investicija više nego dobro došla.

Marko B

pre 7 godina

Svidelo se to nekima ili ne, Srbija je na dobrom i pravom putu.

marijan

pre 7 godina

Moje postovanje nasem premijeru,svaka cast na ulozenom trudu i radu da ova drzava napreduje.

miki

pre 7 godina

Nove investicije , nova radna mesta , samo tako nastavite...

Nexi

pre 7 godina

Sto vise investicija to bolje. Vucic zna sta radi.

kiki

pre 7 godina

Za Nis nema problema,bas im se posrecilo ove godine .

Pavkovic

pre 7 godina

Niš je veliki centar, treba ulagati i razvijati ga

Viki

pre 7 godina

Sto vise investicija imamo bicemo razvijenija drzava, a Vucic ka tome tezi.

Biljana

pre 7 godina

Nis,jos jedan grad koji je svoju podrsku pruzio Vucicu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!
Košarka

Petrović kuje planove sa Kaboklom i Jagom!

Proslavljeni hrvatski košarkaš i trener Aleksandar Petrović (65) ponovo je preuzeo košarkašku reprezentaciju Brazila, a pre nego što se zaputio u Južnu Ameriku da se prihvati dužnosti, obavio je važne razgovore sa košarkašima "večitih" Brunom Kaboklom i Jagom Dos Santosom koji igraju za tamošnji nacionalni tim.

19.04.2024

13:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija