• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2017

10:13

PALMA: Zbog agresije 1999. Srbija nikad neće hteti u NATO!

Politika

PALMA: Zbog agresije 1999. Srbija nikad neće hteti u NATO!

Podeli vest

Predsednik Jedinstvene Srbije i narodni poslanik Dragan Marković Palma, izjavio je danas, povodom 18 godina od agresije NATO na SRJ, da je SRJ bobardovana da bi joj se "otela teritorija i teroristi doveli na vlast na Kosovu i Metohiji" i da zato, kako je rekao, Srbija nikada neće u NATO

- Kako to da svi bivši svetski funkcioneri poput Dika Marija, Karle del Ponte i ostalih, kada im istekne mandat, govore da nije trebalo bombardovati SRJ - upitao je Marković u pisanoj izjavi za medije.

Marković smatra da Srbija upravo njih treba da pozove da oni budu svedoci o tome šta se tada dešavalo.

- Kada neko baci bombu u televiziju i ubije novinare, snimatelje, civile u vozu, dete u kući, ljude na vašaru na mostu, baca kasetne bombe, osirimašeni uranijum sa nesagledivim posledicama, poruši zgrade, puteve, otme teritoriju jednoj suverenoj državi, onda to ima samo jedno ime i zove se terorizam - kaže Marković.

- NATO je 24. marta 1999. godine, bez saglasnosti UN samostalno odlučio da bombarduje jednu zemlji, jedan narod i tada su UN, prvi put izgubile smisao svog postojanja - kazao je Marković.

Prema njegovim rečima, taj presedan je kasnije izazvao mnoge ratove, bombardovanja, po "zakonu jačeg" i mimo međunarodnog prava.

- Terorizam se u svetu može pobediti jedino ako se svuda naziva istim imenom - ukazao je Marković, navodeći da je "tada NATO terorističkoj OVK dodelio državu".

Marković ocenjuje da je "ono što se desilo pre 18 godina, promenilo svet u negativnom smislu, a da zato niko nije odgovarao, od Havijera Solane, koji je izdao naređenje, do njegovih nalagodavaca i podređenih".

- Naprotiv, kažnjavani su oni koji su napadnuti! Srbija zbog toga nikada neće ni tražiti da postane, niti postati član NATO alijanse - poručio je Marković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17