• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: In4s

24.03.2017

15:07

NIKO NIJE OVAKO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA I NJEGOV REŽIM: Amfilohije: Umesto da se poklone nevinim žrtvama, oni se klanjaju teroristima i NATO!

Politika

NIKO NIJE OVAKO ISPROZIVAO ĐUKANOVIĆA I NJEGOV REŽIM: Amfilohije: Umesto da se poklone nevinim žrtvama, oni se klanjaju teroristima i NATO!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije optužio je Mila Đukanovića i njegov režim da se odriču onog što je najsvetije u Crnoj Gori bilo i ostalo. On je sa sveštenstvom na gradskom groblju Brdišta u Tivtu služio pomen Marku Avramoviću, pripadniku 63. padobranske brigade i Draganu Bjelanoviću pripadniku MUP-a koji su stradali tokom NATO bombardovanja iz Srbije i Crne Gore

Pomenu su prisustvovali članovi porodica Marka Avramovića i Dragana Bjelanovića, predsednica SO Kotor Dragica Perović, predstavnici tivatskih političkih stranaka, Udruženja veterana 63. Padobranske brigade i Unije za vojnu neutralnost Crne Gore i članovi tivatskog OBNOR-a koji su položili vence na grobove Avramovića i Bjelanovića. 

AMFILOHIJE RADOVIĆ: Crna Gora je u UNESKO glasala za Kosovo, a protiv sebe!

- Sadašnja vlast u Crnoj Gori se odriče onog što je najsvetije u Crnoj Gori bilo i ostalo. Ova vlast pljuje na mučeničku krv Dragana Bjelanovića, Marka Avramovića i svih onih koji su život svoj položili za veru. Vlast pljuje na grob kralja i gospodara Crne Gore Nikole Prvog Petrovića, na život sv. Petra Cetinjskog kojeg se odrekla. Odrekla se i Petra Drugog i tako oskrnavila svetinju groba njegovog. Nije onda ni čudo što se ova ideologija koja vlada, a koju  nazivam brozomornom, montenegrijskom i utemeljenom na dukljanskoj mitologiji, odrekla Kosova i Metohije. Albanci su častan narod o kojima je najlepše stranice pisao vojvoda Marko Miljanov. To je narod koji mi poštujemo, volimo i sa kojima nas je Bog uputio da živimo i delimo, Kosovo nije predato ovom narodu već zločincima i teroristima zatrovanim ideologijama, idejama i duhom bratoubilaštva i bogoubilaštva na KiM - istakao je mitropolit crnogorsko primorski .

Umesto da se poklone, dodaje je Radović, nevinim žrtvama, oni se klanjaju i služe onima koji su izazvali bratoubilaštvo na KiM. Oni su nosioci tiranije nad Evropom. Nije NATO pakt Evropa. NATO je odricanje od istinske i prave Evrope.

(VIDEO) A, OVAKO PEVA AMFILOHIJE! Poslušajte kako zvuče "Onamo namo" i "Oj svijetla majska zoro"

- Ne može ovakvo ponašanje vlasti doneti ni napredak ni ništa dobro. Oni otkopavaju temelje istinske i prave Evrope. Umesto da Crna Gora kao što je to činila kroz vekove bude svedok pred Evropom, slobode i dostojanstva, kao što je to uradila 1941. pokazujući antifašizam, ona se klanja teroristima. NATO teroriste proglašava oslobodiocima, ubice spasiteljima - istakao je u besedi na grobu Marka Avramovića mitropolit Amfilohije.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija