• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.03.2017

09:49

LJAJIĆ: Ove nedelje sastanak sa rukovodstvom Agrokora

Politika

LJAJIĆ: Ove nedelje sastanak sa rukovodstvom Agrokora

Podeli vest

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić najavio je danas da će naredne sedmice održati sastanak srpskih državnih zvanicnika sa rukovodstvom "Agrokorovih" firmi u Srbiji, ističući da je i za nas važno da ta hrvatska firma stabilizuje svoje poslovanje

Povodom krize u toj najvećoj hrvatskoj firmi, ministar je na RTS rekao da za sada nema posledica po zaposlene, ali ni za dobavljace u Srbiji.

- Pratimo situaciju iako su nas uveravali da u Srbiji nisu imali problema. Važno je da Agrokor stabilizuje svoje poslovanje i svaki ulazak svežeg kapitala, kao i svaki znak oporavka koristan je i za nas - rekao je Ljajić.

Agrokor zapošljava ukupno 60.000 radnika, od toga u Srbiji više od 11.000, a Ljajić navodi hrvatska vlada najavljuje novi zakon koji će pomoći kompanijama.

- Hrvatska je najavila zakon kojim će kompanijama koje zapošljavaju više od 8.000 radnika i koje su zaradile više od milijardu evra, a Agrokor je jedna od njih - objašnjava ministar.

Govoreći o turizmu ističe da su i u 2017. očekivanja velika.

- Veće je interesavanje, imamo problem da sredstva sa kojima raspolažemo, to je 600.000 miliona dinara, raspodelimo na projekte koji će privući turiste - navodi Ljajić.

Najavljuje realizaciju nekoliko velikih projekata - početak izgradnje garaža na Kopaoniku, završetak Olimpijskog centra na Zlatiboru i infrastrukturu na Staroj planini.

Ljajić je ocenio da je ova zimska sezona bila bolja nego što se očekivalo, da je ove godine bilo mnogo više turista, a da je interesovanje za vaučere ogromno.

- Danas će biti izdato 20.000 vaučera. Očigledno je da će svih 60.000 ove godine biti podeljeno - navodi ministar.

Najavio je da će ove godine biti rešen i status nekoliko banja, te da taj proces ide sporije nego što se očekivalo.

- Ono što moramo da uradimo jeste da rešimo sporove nekoliko banja da rešimo njihov imovinsko-pravni status - kaže Ljajić i navodi da će veliki neuspeh predstavljati ako se ne reši imovinsko-pravni status bar pet banja u ovoj godini.

- Za nas će biti veliki neuspeh ako za pet do deset banja u Srbiji ne rešimo imovinsko-pravni status u toku godine - kaže Ljajić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija