• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

25.03.2017

10:00

VUČIĆ NA PINKU: Smeta im što ću se sresti s Putinom, jer su ga manje puta videli na slici, nego ja uživo!

Politika

VUČIĆ NA PINKU: Smeta im što ću se sresti s Putinom, jer su ga manje puta videli na slici, nego ja uživo!

Podeli vest

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je gostujući u Jutarnjem programu TV Pink da su mnogi su slali pisma Vladimiru Putinu govoreći mu da ga ne primi. U ponedeljak odlazim na deseti susret sa njim. Neki od njih su ga ređe viđali na slikama, nego što sam se ja lično sastao s njim. Oni su uništavali našu vojsku, a mi je unapređujemo, ali ne da bismo ratovali, već da bismo je revitalizovali, poručio je Vučić

Premijer je, govoreći o predizbornoj kampanji, istakao da ona nikada nije bila mirnija i sa manje incidenata. 

- Izbori su demokratska utakmica i praznik demokratije. Šteta što nisam čuo mnogo o programima ostalih kandidata i što im je bilo važno samo da kažu poneku lošu reč o meni - rekao je Vučić za televiziju Pink. 

Predsednički kandidat je zadovoljan jer Srbija danas ima dobre odnose sa svim svetskim državama i što mnoge od njih podržavaju njegovu politiku. 

- Ponosan sam jer je bivši nemački kancelar podržao moju kandidaturu i što o napretku Srbije ima da kaže samo najbolje - poručio je Vučić, dodajući da je ponosan na pozitivan imidž koji je Srbija stekla. 

Kako smatra, ne postoji razlog za kritike, jer je boljitak u našoj državi evidentan. 

- Ako ima pametnijih, evo im, neka odmah vode zemlju, ali neka ne obmanjuju narod. Mnogi su slali pisma Putinu govoreći mu da me ne primi, a ja u ponedeljak odlazim na deseti susret sa njim. Neki od njih su ga ređe viđali na slikama, nego što sam se ja lično sastao s njim. Oni su uništavali našu vojsku, a mi je unapređujemo, ali ne da bismo ratovali, već da bismo je revitalizovali - rekao je premijer. 

Vučić je, govoreći o vojnoj saradnji sa Rusijom, rekao da je cilj takve saradnje da se Srbija zaštiti, a ne da preti bilo kome. 

- Dramatično podižemo našu vojnu sposobnost i to im smeta, a ja ih pitam zašto to ranije nije urađeno i zašto niko o tome nije ranije razgovarao sa ruskim predsednikom. Očekujem napade zbog sastanka sa njim - kaže Vučić. 

Sa Putinom o ekonomskoj, vojnoj i kulturnoj saradnji 

Kako je najavio premijer, na sastanku sa Putinom razgovaraće se u četiri oka, a održaće se i sastanak delegacija.

Jedna od glavnih tema razgovora biće ekonomska saradnja Rusije i Srbije. Zbog pada rublje i snižavanja cena nafte i gasa, smanjena je robna razmena, pa je bitno naći rešenje za ovaj problem. Razgovaraće se i o privlačenju ruskih investitora radi izvoza proizvoda na tržište Evropske unije, o namenskoj industriji, preradi voća i povrća. Još jedna od tema biće vojno-tehnička saradnja. Razgovori o njoj su započeti, a sada se očekuje njihova finalizacija.

- Ne želimo samo policijsku zaštitu neba, već i zaštitu od potencijalnih napada u budućnosti, zbog čega ćemo od Rusa nabaviti trupni oklopni sistem - rekao je premijer.

Na sastanku će biti reči i o kulturnoj saradnji dve zemlje, ali i o saradnji dva bratska grada - Beograda i Moskve, kao i o razvoju i unapređenju turizma.

Govoreći o izgradnji auto-puta od Niša do Prištine, Vučić kaže da nije reč o "velikoalbanskom putu", kako ga mnogi nazivaju, već put koji će spojiti dva srpska grada. 

- Sve je usmereno ka tome da se pokaže kako nije dobro šta god da mi uradimo - smatra premijer. 

Govoreći o napadima koje doživljava svakodnevno, on ističe da je naučio da živi sa tim, ali da je "nemoguće navići se na to do kraja".

- Toliko sam puta slušao kako mi je otac nekakav Albanac, a majka... Naravno da takve stvari teško padaju, ali to je rešenje kada ne postoje drugi argumenti - smatra Vučić. 

Nikoga u kampanji nije uvredio, niti je napravljen spot koji nekoga omalovažava i vođena je najčistija kampanja, smatra Vučić.

- A onda isprovociran Milenko Jovanov, kako bi pokazao koliko je besmisleno to što pričaju, rekao to što je rekao, ali sam se izvinio za to. Međutim, izvinjenje im nije bilo dovoljno - rekao je Vučić. 

Premijer je istakao, govoreći o optužbama da je lopov, da nikada ništa nije ukrao, te da čak i flašu vode u zgradi Vlade plati. 

- Pričaju da mi je brat vlasnik Franša. Idite u restoran i proverite da li je tako. Kako mi je rekla Angela Merkel, dovoljno je nekoliko dana negativne kampanje preko društvenih mreža, da čitav rad i napor padnu u vodu - kaže premijer za TV Pink. 

Njegov odgovor na to je, kako je rekao, prećutkivanje i rad. 

- Do poslednjeg daha ću se boriti za očuvanje stabilnosti i mira. To je za mene od najvećeg značaja - poručio je premijer. 

Vučić je, osvrćući se na izjavu predsedničkog kandidata Vuka Jeremića da sramoti uniformu, izjavio da se vodi kampanja da se umanji vojna saradnja sa Rusijom, te da njegova vlada nije uništila vojsku i naoružanje Srbije. 

- Neka narod sudi. Srbija je mnogo snažnija, a narod to i vidi - rekao je Vučić. 

Kako je rekao, svi govore o Savamali, a niko ne spominje smrt Ranka Panića, o kojoj je itraga nastavljena tek nakon promene vlasti. Zbog kampanja im nisu važni, kako smatra premijer, ni životi Panića, ni životi gardista, ni život Ćuruvije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

"Виђам" се и ја, ... с* комшиком... - Ал* још ништа нисам добио...!!

Dragan

pre 7 godina

Upravo tako. Ljubomora i mrznja su jedino sto opozicija moze da ponudi.

Mira

pre 7 godina

Tako je,ma moze samo da im smeta dok mi idemo brze, bolje i jace u buducnost!

Bojan

pre 7 godina

Zavist je opasna boljka koja čoveka tera na strašne stvari.

Darko

pre 7 godina

Vucic je covek koji mnogo radi za Srbiju. Svaka mu cast za to. Samo neka tako i nastavi. Moramo da radimo mnogo ako mislimo da idemo napred i da se razvijamo. Rusi mogu mnogo da nam pomognu.

Zvonko

pre 7 godina

Ruski doprinos našem vojnom sistemu je veoma bitan i raduje me činjenica da Putin prepoznaje poštenje, snagu i upornost našeg premijera i budućeg predsednia.

Davor

pre 7 godina

Vučić ima sjajnu saradnju sa Putinom,ovi iz opozicije samo mogu da ga gledaju na tv.

Boba

pre 7 godina

Vucic ima podrsku građana Srbije za reforme i napredak.

Ivan

pre 7 godina

Gledao sam gostovanje i uživao. Vučić je zaista čovek koji zaslužuje svu ovu podršku koju dobija od građana Srbije.

Galeb

pre 7 godina

Podizanje vojne sposobnosti automatski podize bezbednost i sigurnost drzave!

klementina

pre 7 godina

Nekom nesto uvek smeta, mi idemo samo napred...

Makica

pre 7 godina

Srbija napreduje veoma lepo sa Vucicem i gradjani su za njega. Oni se pitaju a ne ovi dosovci i njihovi marketinski trikovi.

maja

pre 7 godina

Mogu samo da budu ljubomorni, jer Vučića poštuju kako Putin tako i Evropa!

Ljilja

pre 7 godina

VAzno je da ste vi u dobrom odnosom sa njim i da vas on postuje, ostalo nas ne zanima!

boki

pre 7 godina

Samo jako neka crknu od muke što nam ništa nemogu.Za jaku i stabilnu srbiju priznatu i poštovanu u svetu zaokružićemo 6 i drugog aprila izabrati Vučića za predsednika.

Neca

pre 7 godina

Oni nikada nece imati tu cast da budu sa Putinom dobri kao vi.. jer oni su neradnici i foliranti

Zoran

pre 7 godina

Nijednog predsednickog kandidata nije ruski predsednik pozivao u posetu za vreme predizborne kampanje.

jelenalele

pre 7 godina

Oni koji su uništavali vojsku žele ponovo na vlast .

kiki

pre 7 godina

Smeta im sto ide kod Putina a rado bi sebe videli na Vucicevom mestu .

Goca

pre 7 godina

Nezadovoljnim ljudima pre svega sobom sve smeta!

ZNastasic1

pre 7 godina

Mogu samo da zavide ali ništa više od toga jer narod zna koga želi na čelu države.

Petar

pre 7 godina

Vucic je cenjen svuda u svetu i to se opoziciji ne dopada

Ana

pre 7 godina

Vučić je svojim radom stekao privilegiju da vidi se sa Putinom i da sklapa saradnje!

Nemam pravo glasa

pre 7 godina

Bezobira koliko minus dobijem, priznacete u sebi da AV jedini od ostalih kandidata koji ima ideju za unapredjenje zemlju u svim oblastima Kolika bila teska reforma ali ipak je uspela za ekonomski rast. Zivela Srbija.

ČITATELJKA

pre 7 godina

Na snimku postavljenom na Jutjub su od početka do kraja emisije neprekidno smetnje u slici i tonu, pa je zato svaka izgovorena reč nerazumljiva, što se do sad na snimcima Pinkvih emisija nikada nije dogodilo.

Ivanitza

pre 7 godina

Samo neka se oni nerviraju a Vi ugovarajte poslove!!!

Jelena zelena

pre 7 godina

Građani su uz Vučića i njegovu politiku mira koju širi po svetu.

zivka

pre 7 godina

Ne obracajte paznju na njih,oni su samo ljubomorni zbog visokog kredibiliteta koji uzivate.

Dusan Petrovic

pre 7 godina

Dobro je da Vucic poseti Rusiju, i da se nastavi ta saradnja sa Rusijom u bilo kom kontekstu, jer je Rusija jedina drzava koja bi se stavila ui zastiti jedne male i neiskvarene drzave Srbije. Drugo neka Vucic povede racuna na izborima, koloko ce penzionera da glasa za njega, jer nije ispunio obecanje koje obacao penzionerima. Nije vratio penzije kako je obecao, stalno govori kako je povecao penzije, i on i njegov ministar Vujovic.Prvo naka vrati penzije na iznos koja je prethodna bila, a posle ako bi povecavao onda bi mu svi gradjani bili zahvalni, a ovako providno je da laze i odmanjuje narod.

Veselin

pre 7 godina

E Vucicu vec si poceo da smaras sa tim tvojim izjavama...te smeta im ovo te smeta im ono i sve sto ti radis njima smeta..Nije to bas tako.I kroz tvoje izjave prozima se isto to zasta te tvoji protivnici i optuzuju i sta im smeta kako ti kazes..Svako ko je na vlasti treba da bude svjestan, da ima i onih koji ga ne vole..pa prema tome moras malo i da korigujes sam sebe kako se treba ophoditi i u takvim situacijama.Ti si aktuelni Premijer i mozda buduci Predsednik,pa ponasaj se prema tim kodeksima..sa takvim nasupon izjednacavas se sa njima..ili vjesto manipulises mase ( a u Srbiji to bas i nije tesko pa si iskoristio tu svoju vjestinu ) koja koliko vidim ili ne cita ili ne analizira tvoje izjave...Sa srecom na izborima...sto zelim svim kandidatima..( Nisam pristalica ni jedne stranke ..ali citam pa izvlacim logiku....

Kika

pre 7 godina

Normalno da nece da ih gleda kad ne vrede nista.

Jaci

pre 7 godina

Smeta im vaša jaka veza sa Putinom i drugim svetskim liderima.n

Drzavnik

pre 7 godina

Naravno da im smeta jer Putin podrzava Vucica,a za njih nije ni cuo!To dovoljno govori koliko ko vredi u Srbiji!

Aladin

pre 7 godina

Svaki pokusaj manipulacije ostaje bezuspesan,jer svet zna koga ce podrzati i ko je najbolji za Srbiju.

crepajac

pre 7 godina

Putin i Rusija mogu mnogo da pomognu oko napretka Srbije

Metla bez drske

pre 7 godina

Ljubomora i zavist ne moze da se sakrije kod opozicije!Sve bi dali kada bi Vucica videli na dnu,ali na njihovu zalost narod je taj koji sudi i koji ce izglasati Vucica na izborima!Sto se tice Rusije vidi se da podrzavaju premijera i da jedino u njemu vide ozbiljnog politicara!

Velibor

pre 7 godina

To moze smetati samo opoziciji koja nikada nece imati ovu priliku.

milos

pre 7 godina

Svim politicarima iz opozicije smeta Vuciceva popularnost :)

maja

pre 7 godina

Dokaz da je Vucic izvanredan politicar cim ga zeli i Putin!

Lazni bot

pre 7 godina

Koliko si jadan i bedan a o lazima da ne govorim,ajde frajeri objavite komentar ako smete

sima

pre 7 godina

Sve cestitke Vucicu,Srbija nikada nije imala bolju spoljnu politiku.

xyyyyyyy

pre 7 godina

Osiromašeni uranijum iz NATO bombi ima najjače dejstvo posle 15 do 20 godina

Lido

pre 7 godina

Znam da nema veze s temom u naslovu ali VUCIC 100 % POBEDJUJE! I TREBA ! Ne vole ga oni sto su navikli da malo rade ili nimalo a lepo da zive. Ne vole ga oni koji su kraduckali manje ili vise a sad ne mogu. A mi obican narod to vidimo. Samo nek je on ziv i zdrav i nek ima dobro obezbedjenje i zapusice mnogima usta na izborima. A VI Informerci i Pinkovci i dalje sto cesce podsecajte ovaj narod na zlodela kandidata Vuka Jeremickeee i ub. Jankovica i spermatozoida punoglavca Radulovica ( e vala ovde smem da ih nazivam svakakvim imenima a tamo na njihovim zlim portalima bas i ne smem mnogo, jer se bojim imam decu - a sve se prati) itd. Zivi bili Informerci!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija