• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.-M.D.

25.03.2017

20:33

(FOTO) OVAKO SE NATO VUK BAHATIO NAŠIM PARAMA: Jeremić mesečno trošio čak 27.595 evra sa službene kartice!

Politika

(FOTO) OVAKO SE NATO VUK BAHATIO NAŠIM PARAMA: Jeremić mesečno trošio čak 27.595 evra sa službene kartice!

Podeli vest

Informer došao do dokumentacije koja dokazuje da je Jeremiću kao ministru spoljnih poslova 7. oktobra 2008. odobrena službena platna kartica sa limitom od 600.000 dinara (7.595 evra po tadašnjem kursu) i čak 20.000 evra mesečno

Vuk Jeremić, NATO kandidat za predsednika Srbije, u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova trošio je mesečno čak 27.595 evra sa službene kartice Vlade Srbije, otkriva Informer!

Prema dokumentaciji do koje smo došli, Jeremić je 7. oktobra 2008. godine poslao Generalnom sekretarijatu Vlade Srbiju dopis u kojem traži da mu se mesečni limit na službenoj platnoj kartici poveća na neverovatnih 20.000 evra i 600.000 dinara (7.595 evra po tadašnjem kursu)! Tadašnji premijer Mirko Cvetković istog dana je potpisao saglasnost i Jeremiću svakog meseca stavio na raspolaganje pravo bogatstvo!

Beta

mojugao

DEJAN VUK STANKOVIĆ

aNALITIČAR

Jeremić je bio ministar koji je voleo život na visokoj nozi. Ovolika količina novca je prevelika i za mnogo bogatije zemlje.

Strašan skandal

Zahtev za povećanje limita na službenoj platnoj kartici u Jeremićevo ime potpisao je njegov tadašnji šef kabineta Aleksandar Nenadić. Obrazloženje za basnoslovne troškove bila su Jeremićeva "sve češća putovanja"!
"Molimo Vas da, usled sve češćih putovanja ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića u inostranstvo, odobrite povećanje mesečnog limita za njegovu službenu VIZA biznis platnu karticu na iznos od 20.000 evra", piše u zahtevu koji je ekspresno istog dana odobren (pogledajte faksimile).

Informer

Kako su nam rekli u Vladi Srbije, nikada niko nije imao veći limit na službenoj kartici od Vuka Jeremića.
- To je pet, šest i deset puta veći limit u odnosu na kartice koje su imali i danas imaju drugi ministri - rečeno nam je u Vladi.

Vuk Jeremić je odbio da komentariše naša saznanja. Bivši premijer Mirko Cvetković, koji je potpisao saglasnost za Jeremićev zahtev, na drugoj strani nije bio raspoložen da priča na ovu temu.
- Definitivno sam izašao iz politike pre pet godina. Nemam nikakve komentare, niti se sećam događaja od pre toliko godina - kratko nam je rekao Cvetković.

Informer

Dačić: Neviđena bahatost, na šta je trošio 28.000 evra mesečno?

Na drugoj strani, aktuelni šef diplomatije Ivica Dačić, komentarišući ove podatke, kaže da je Jeremić imao gotovo pet puta veći limit na kartici od drugih ministara, što je "neviđen skandal".

- Meni je danas limit na službenoj kartici 5.000 evra, ali nikada nisam potrošio ni blizu toliko iako sam gotovo svakog drugog dana na nekom putu... Ne znam stvarno na šta je Jeremić trošio skoro 28.000 evra mesečno!?! - kaže Dačić, i podseća na "pogubne rezultate Jeremićeve diplomatije".

- Efekti Tadićeve i Jeremićeve spoljne politike bili su takvi da je skoro 90 država priznalo Kosovo, da smo zahladili odnose sa Moskvom, Berlinom, Briselom i drugim centrima... Tako da su svi u svetu jedva čekali da oni padnu sa vlasti! Bilo bi pogubno za Srbiju da se Jeremić i dosovci vrate na vlast - podvlači Dačić.

Pohlepa za novcem

Vladimir Orlić, zamenik šefa SNS u Skupštini, ističe da je Jeremićeva pohlepa svima dobro poznata.
- Vuk Jeremić je oduvek imao sopstvenu karijeru i sopstveni komfor kao jedine motive u svom životu. Astronomske sume koje je potrošio sa kartice samo su jedan detalj, jedna kap u moru njegovih ogromnih troškova kao ministra spoljnih poslova. Njegova pohlepa i nezdrava ambicija očigledno nemaju nikakav limit - zaključuje Orlić.
 

ANTIDOT OTKRIO JOŠ JEDNU BRLJOTINU! "Krik" štiti Jeremića skrivajući njegovu imovinu!

DA SRBIJA NE ZABORAVI JEREMIĆEV FAŠIZAM: Ovo je puna istina o skandaloznom pritisku na medije NATO Vuka!

KO JE ZAISTA NATO VUK? Evo koliko nas je tačno koštao Jeremićev "PATRIOTIZAM"!

KO JE ZAISTA NATO VUK (2. DEO): Sanjao da bude ministar za gubljenje vremena i vlasnik "Plejboja", A SAD BI DA VLADA SRBIJOM!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sava

pre 7 godina

Трошио човек на лимунаду и ванилице,посуте белим...,Ко зна где је преусмеравао паре,

Lala iz Banata

pre 7 godina

Значи паре... - НИЈЕ УКРАО...?!... Неко му је ... - дао...?! И где је онда одговорност...? На том "неком" или - на свима...?

Lido

pre 7 godina

Ja sam 2008. bila u kreditu Svajcarskog franka a Vuk JEREMICKA lepo ziveo. A NAS VUCIC ima platu SAMO 1 000 Eura. Pa mene je sramota kako malu platu Vucic ima! Ko odlucuje o tome? Ne mogu da shvatim da premijer ima tako malu platu a tamo neki,, Vuk Jeremicka'' se napljackao za ceo zivot. Pa onaj UBICA Jankovic, pa onaj PUNOGLAVAC Radulovic - ma to sve istraziti i pohapsiti posle izbora. MA SVE CE IH ODUVATI VUCIC SAMO NEK GA BOG CUVA.

Dejan

pre 7 godina

Klasičan bezobrazluk. I onda dođe opet u Srbiju i priča nekakve izmišljene priče.

Dragan

pre 7 godina

Meni nije jasno ko ga je nagovorio da se kandiduje iako svi mi vrlo dobro znamo da je on i Tadic doveo zemlju pred ambis

Oliver

pre 7 godina

Bolje da krene, da zasuče rukave i radi nešto jer na vlast doći neće!

steva

pre 7 godina

Ovaj je navikao da živi kao engleski lord, treba ga isterati iz zemlje ako se opet dohvati bilo koje državne fotelje.

Goran

pre 7 godina

Kakav licemer, ja ne znam da li iko moze da glasa za njega.

Milica

pre 7 godina

Drzavu zaduzivali a on ziveo na grbaci naroda kao grof.

mara

pre 7 godina

Nije Vuk kriv,krivi su oni sto mu omogucise taj luksuz.

Firga

pre 7 godina

Nakrao se taj dobro, zato se i baškario po Americi 10 godina. Još plaća ženi šopinge od 650000 evra. Mukice, zato i plaču sad oboje !

Mila

pre 7 godina

Najveca je tuga kad covek vuce komplekse....a bahacenje novcem, ogromnim automobilima, nabildovanim misicima...takvim stvarima, ja nazivam `penis ekstenzije`

ljiks

pre 7 godina

Eto, pa vidi birajte ovog foliranta da uništi državu!

Mahnit Besan

pre 7 godina

Nateracete me nakraju da glasam za Vuka iako cuvam kutije za Janković Sašu presednika budućeg...

misa

pre 7 godina

Odakle mu milioni dolara na racunu i odakle mu pare za kampanju - znaci "nije ukrao" - zaradio posteno.......................

brane

pre 7 godina

Trebalo bi malo njegove račune pretresti ,nije on to mogao potrošiti.

Ema

pre 7 godina

Nećemo mi da dozvolimo da se Jeremić bahati opet o državnin jaslama.

Petra

pre 7 godina

Taj nas je lepo opelješio i još mu nije dosta. Kome nije jasno, neka glasa za njega.

Mika

pre 7 godina

Nije plakala Natasa kad je trosila toliki novac. A sada place sto napadaju njenog smoklju zbog prljavih radnji.

Goran

pre 7 godina

Da je bio dobar ostao bi na vlasti, ne bi pobegao u Ameriku cim je izgubio fotelju ministra, i ne bi narod kaznio DS na izborima da su radili kako treba.

Rale

pre 7 godina

Odavno je narodu jasno ko je Vuk Jeremic i za sta se bori, njemu si licni interesi ispred svega.

Jova

pre 7 godina

Lopov Jeremić bi sada ponovo da krade od naroda. Srećom, to je sve udaljenija prošlost... STOP!

Aleksa

pre 7 godina

Sram te bilo Jeremiću kako si se ponašao sa državnim novcem..

Nemanja

pre 7 godina

Jeremić je najopasniji za srpski narod! Ostali kandidati opozicije su nesposobni ili polupani, ali Jeremić je satkan od zla... Patološki lažov i nezaustavljivi lopov.

giga

pre 7 godina

Njegovo mesečno trošenje sa službene kartice je oko 8 godina zarade od 300 evra. I sad taj isti Jeremić govori svom istom narodu kako teško živi i kako je on spas...Više zaista nema potrebe za komentarom!!!

aleksandra60

pre 7 godina

Sta je Vuku trebala ova kandidatura zar je mislio da niko nece saznati sta je bio pre odlaska u Ameriku i koliko je nasih para potrosio tamo u belom svetu.

boki

pre 7 godina

Vuče nećeš više nikada imati priliku da traćiš srpske pare.

NINA

pre 7 godina

A sad mu zafalilo pa bi jos ,e nema lopino Jeremicu,ne damo ni fotelju ni pare!

Simka

pre 7 godina

Jeremić i dalje ništa ne odgovara na ove dokaze, što samo znači da potvrđuje sve što mui se stavlja na teret.

ZNastasic1

pre 7 godina

Vuče dosta je tvog bahaćenja i lagarija nećeš više moći to da radiš.

lenka

pre 7 godina

Jeremija poznat kao lopina i zabusant,navikao na americki standard!

Tea

pre 7 godina

Pitam se samo kada će već jednom Jeremić da sjaše narodu sa leđa, nadam se da će posle brodoloma na izborima 2 Aprila da nas sve osstavi na miru.

Gagi

pre 7 godina

Zasto su tolike firme, fabrike propale, sve unisteno, zaduzeno... eto zato da bi takvi egoisti i lopovi kao Jeremic lepo ziveli! Ne treba mu dozvoliti da se uopste pojavljuje u javnosti! Sram ga bilo!

MIKOLINO

pre 7 godina

Da li krvična dela zastarevaju, ako je zloupotrebio narodni novac nenamenski i na štetu gradjana kaznite ga.

klara

pre 7 godina

Čitam sve izgovoreno na konvenciji i nemogu a da ne kažem kakvo licemerstvo,kakav bezočnost.Vuk Jeremić je činio vlast koju sad opisuje i bez straha i srama prebacuje to ovoj vlasti.On čak nezna šta se desilo sve u nazad pet godina.On u stvari neće da zna jer je sam ojadio ovaj narod.

Boba

pre 7 godina

Narod treba da zna da vise takvi ljudi ne smeju da dodju na vlast

Filip

pre 7 godina

Naravno da Jeremić nema ni stida ni srama. U to nas je uverio svojom kandidaturom.

loki

pre 7 godina

Ovaj nas je ojadio samo tako. Sada hoće da bude predsednik da mazne još para. E pa Jeremiću, neće moći ove noći!

Goga

pre 7 godina

Sada bi da se bahati jos vise kao predsednik. Nece moci...

Hemera

pre 7 godina

Prema dokumentaciji do koje smo došli, Jeremić je 7. oktobra 2008. godine poslao Generalnom sekretarijatu Vlade Srbiju dopis u kojem traži da mu se mesečni limit na službenoj platnoj kartici poveća na neverovatnih 20.000 evra i 600.000 dinara (7.595 evra po tadašnjem kursu)!Pa sada bi da proda EPS da bi građani plaćali 1500 evra mesečno kao taksu za struju,

Tadeus

pre 7 godina

Jeremic je navikao da se bahati, rado bi opet da se domogne drzavnog novca.

PrakticnaZena

pre 7 godina

E kojim novcem je on raspolagao da ga je sramota ,covek kome je obraz ko opanak jos sad se kandidovao ,pa huj gade jedan.

mile

pre 7 godina

Pare ljude kvare! Ko da glas Jeremiću ima ozbiljan problem!

Dare

pre 7 godina

Dok su DOSovci baškarili sa državnim parama građani su ostajali bez posla i živeli u bedi! Strašno!

nikola

pre 7 godina

Eto tako je ta banda peljesila budzet Srbije!

maja

pre 7 godina

Lopovčina jedna, nikada to više neće raditi, sadašnja vlast mu do kraja života neće dozvoliti da priđe državnoj kasi.

jole

pre 7 godina

Za ovo bi morao da odgovara i on i onaj koji mu je 2008 to dozvolio.

dragan

pre 7 godina

Pa eto odgovora odakle je uplatio Natasi 650.000 evra.

maja

pre 7 godina

Ovako trosi svoje pare, a zamislite kako bi i koliko trosio tek drzavne/narodne pare.

dule

pre 7 godina

Da je teskim radom zaradio to sigurno ne bi trosio toliko.

miki

pre 7 godina

Zato se on bori za Srbiju. Još bi da uživa na grbači ovog naroda

Nikola

pre 7 godina

Opa bato koja suma i dinarskog a i deviznog racuna, a posle kaze gradjani nemaju para,sve si uzeo za sebe a glumis postenog

Rasa

pre 7 godina

Ovakvi PARAZITI kao Jeremic su unistili Srbiju.

rajko

pre 6 godina

To je on naucio od svoga djeda Hamdije Pozderca koji je ....znate sve ostalo.Njega ne moze biti sram jer obraza nema kao sto ni djed nije imao

Radovan

pre 6 godina

Budaletina ? U životu sigurno ni dinar nije stvorio i zato tudje pare tako troši? Mogao bi da bude čuvar u parku pet godina da vidi kako se zaradjuju pare? Ili vozač dampera u Borskom rudniku? Liči na vozača malo jačeg Dizdraevica?

Sanja

pre 5 godina

Sramota, zar je takav hteo da nas predstavlja?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija