• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.03.2017

16:14

MIROVIĆ U BAČU: Za Pokrajinsku vladu i manje opštine su podjednako važne kao veliki gradovi!

Politika

MIROVIĆ U BAČU: Za Pokrajinsku vladu i manje opštine su podjednako važne kao veliki gradovi!

Podeli vest

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio je danas opštinu Bač, gde je u prisustvu rukovodstva ove opštine, u novoj hali u Industrijskoj zoni otvorio novi proizvodni pogon fabrike drvne ambalaže i proizvoda od drveta, "KSC Tectona"

Izgradnju hale po najvišim standardima finansirala je Opština Bač u saradnji sa Ministarstvom privrede, kako bi privukla investitore i otvorila nova radna mesta.

Podsetivši na činjenicu da su se u Baču do pre dve godine fabrike samo zatvarale, predsednik Mirović je današnje pokretanje novog proizvodnog pogona ocenio kao veliki i važan događaj, jer se, kako je naglasio, zapošljavanjem 50 radnika i angažovanjem 30 sezonskih, uz evidentne mogućnosti za proširenje kapaciteta, čini prvi korak za razvoj ove bačke opštine.

POSLE OSAM GODINA ponovo radi ciglana u Inđiji!

Predsednik Pokrajinske vlade još je istakao da se najčešće govori o ulaganjima u velike gradove i opštine, u one centre koji su bliži glavnim infrastrukturnim pravcima i putevima, ali da su Pokrajinskoj vladi jednako važne i manje opštine u koje investitori nisu dolazili.

- Treba da ih motivišemo, da pripremamo komunalnu infrastrukturu, da pripremamo podsticaje i sa pokrajinskog i sa nacionalnog nivoa i pokrenemo preduzetnike da ulažu kapital i otvaraju nova radna mesta - zaključio je Mirović i dodao da je današnje otvaranje 50 radnih mesta u Baču značajno isto toliko kao kada bi se u Novom Sadu otvorila fabrika sa dve ili tri hiljade zaposlenih.

Ulaganja u Bač će se nastaviti, najavio je Mirović, i to i u sferi komunalnih i infrastrukturnih investicija, pa je, tako, dogovorena saradnja u nadogradnji predškolske ustanove, kao i izgradnja komunalne i putne infrastrukture za potrebe nekih drugih kompanija za čije ulaganje postoji interesovanje.

U danas otvorenoj novoizgrađenoj višenamenskoj hali industrijskoj zoni u Baču, površine 1150 kvadratnih metara, "KSC Tectona" će proizvoditi drvnu ambalažu: palete, drvene boks palete, gajbice, drške za alate kao i podne elemente.

MIROVIĆ PRIMIO DELEGACIJU HESENA: Želimo još bolju saradnju!

Jedan od vlasnika kompanije, Nikola Čavka, zahvalio je opštinskoj upravi, Južnobačkom okrugu i "Vojvodinašumama" na efikasnosti i preduzetnosti i rekao da će ova fabrika već sledećeg meseca raditi punim kapacitetom, kao i to da će veliki deo proizvodnje biti usmeren ka inostranom tržištu.

Predsednik opštine Bač Dragan Stašević je rekao da je današnje pokretanje proizvodnje i otvaranje prvih radnih mesta u dugom periodu od 20 godina prvi u nizu koraka u razvoju ove opštine.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Tode

pre 7 godina

Tako i treba da bude. Pokrajinska Vlada treba da gleda jednako na sve gradajne i na citavu Vojvodinu. Samo tako cemo da uspemo.

Gabrijela

pre 7 godina

Podrška i malim opštinama je podjednako važna i značajna i svaka čast Miroviću na tome!

Dragan

pre 7 godina

Svi gradjani Srbije moraju imati istu vaznost.

maja

pre 7 godina

Sela su podjednako vazna kao gradovi,mozda i vazniji.

gordana

pre 7 godina

Bravo za pokrainsku vladu i lokalnu samoupravu Bača!

Jovan

pre 7 godina

Ovo je vlada koja brine o svim svojim gradjanima podjednako.

fica

pre 7 godina

Vojvodina da izadje iz zaostalosti do koje je doslo za vreme vlasti bivseg rezima.

Peki

pre 7 godina

Vojvodina mora da se razvija ravnomerno. Podrska.

Leka

pre 7 godina

Samo neka se ulaze i razvija Vojvodina i Srbija.

Vrscanka

pre 7 godina

Svaki dan nice neka nova fabrika.Ponosni smo na to.

brane k

pre 7 godina

Svaka firma koliko god zaposli radnika vredi zlata .

sanjar78

pre 7 godina

Samo da se radi, dosta mi je vise sedenja kuci

DRAGAN

pre 7 godina

Ovih 80 mesta znacice puno za moju malu opstinu

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija