• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2017

17:57

NIKOLIĆ POZVAO KINESKE INVESTITORE: Uložite u Srbiju, imamo unapređen poslovni ambijent!

Politika

NIKOLIĆ POZVAO KINESKE INVESTITORE: Uložite u Srbiju, imamo unapređen poslovni ambijent!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić pozvao je danas kineske kompanije da investiraju u srpsku privredu i ukazao da je u Srbiji poslednjih pet godina znatno unapređen poslovni ambijent, saopštilo je Predsedništvo Srbije

Nikolić je danas doputovao u Kinu na poziv predsednika Si Đinpinga, a prvog dana posete obišao je pokrajinu Šandung i gradove Ćingdao i Đinan.

Nikolić je u Ćingdau razgovarao sa predstavnicima kineske kompanije CNTC, sa kojima je, u gradu Laisi nadomak Ćingdaa, otvorio radove na izgradnji Kinesko-srpskog kulturnog sela.

U okviru Kinesko-srpskog kulturnog sela biće izgrađena i Fudbalska akademija, na kojoj će srpski i svetski fudbalski stručnjaci trenirati kinesku decu, što je projekat koji je dogovoren tokom prošlogodišnje posete predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji i za koji je kineska strana izrazila veliko interesovanje, navodi se u saopštenju.

- Nikolić je tokom razgovora sa predstavnicima kompanije CNTC uputio poziv kineskim preduzećima da investiraju u srpsku privredu, istakavši da ulaganje u proizvodnju u Srbiji, u kojoj je u poslednjih pet godina znatno unapređen poslovni ambijent, garantovano može doneti profit svima koji umeju da prepoznaju zajednički interes u poslovanju u našoj zemlji - piše u saopštenju.

Po njegovim rečima Srbija se pokazala kao oaza stabilnosti u regionu što je zasluga politike koju je vodila u prethodnih nekoliko godina, a na kojoj će sigurno insistirati i ubuduće.

Predsednik Nikolić sastao se i sa rukovodstvom pokrajine Šandung, a u razgovoru je Nikolić je rekao da je nakon posete kineskog predsednika Srbiji obim ekonomske saradnje pokrajine Šandung i Srbije povećan za 29 odsto.

Na sastanku sa predsedavajućim Komiteta Narodnog kongresa Pokrajine Šandung i sekretarom Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine Đijang Jikangom, ocenjeno je da je to dobar pokazatelj da bilateralna saradnja ima još mnogo mogućnosti za razvoj u korist gradjana Srbije i Kine.

Kako se navodi u saopštenju Nikolić će se sutra sastati sa predsednikom Kine Si Đinpingom, sa kojim će razgovarati o razvoju zajedničkih srpsko-kineskih projekata, a tokom dana razgovaraće i sa predstavnicima kompanije "Huavei".
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija