• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.03.2017

23:52

TOMISLAV NIKOLIĆ U KINI: Sa predsednikom Si Ðinpingom o razvoju srpsko-kineskih projekata!

Politika

TOMISLAV NIKOLIĆ U KINI: Sa predsednikom Si Ðinpingom o razvoju srpsko-kineskih projekata!

Podeli vest

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić nastavlja zvaničnu posetu Kini gde će se danas sastati sa predsednikom Si Ðinpingom, sa kojim će razgovarati o razvoju zajedničkih srpsko-kineskih projekata

Tokom posete Kini Nikolić će se sastati i sa drugim najvišim zvaničnicima, premijerom Li Kećijangom, kao i sa predsednikom Svekineskog narodnog kongresa Džang Deđiangom, a biće proglašen i za počasnog građanina grada Pekinga. 

Tokom posete, Nikolić će imati brojne sastanke i sa kineskim privrednicima, a tokom dana razgovaraće i sa predstavnicima kompanije „Huavei".

Nikolić je juče doputovao u zvaničnu posetu NR Kini i prvog dana obišao je pokrajinu Šandung i gradove Chingdao i Ðinan. 

On je u Ćingdau razgovarao sa predstavnicima kineske kompanije CNTC, sa kojima je, u gradu Laisi nadomak Ćingdaa, otvorio radove na izgradnji Kinesko-srpskog kulturnog sela. 

Predsednik Nikolić je tokom razgovora sa predstavnicima kompanije CNTC uputio poziv kineskim preduzećima da investiraju u srpsku privredu.

Tanjug

On je dodao da se Srbija danas pokazala kao oaza stabilnosti u regionu i da je to zasluga politike koju je naša zemlja vodila u prethodnih nekoliko godina, a na kojoj će sigurno insistirati i ubuduće.

Predsednik Nikolić sastao se i sa rukovodstvom pokrajine Šandung. 

U razgovoru sa predsedavajućim Komiteta Narodnog kongresa Pokrajine Šandung i sekretarom Pokrajinskog komiteta Komunističke partije Kine Ðijang Jikangom, predsednik Nikolić je rekao da je nakon posete predsednika Narodne Republike Kine, obim ekonomske saradnje pokrajine Šandung i Republike Srbije povećan za 29 odsto. 

Predsednik Nikolić i njegov domaćin ocenili su da je to dobar pokazatelj da naša bilateralna saradnja ima još mnogo mogućnosti za razvoj u korist građana Srbije i Kine.

Tanjug

Takođe, ministar kulture i informisanja Vlade Srbije Vladan Vukosavljević, koji se nalazi u delegaciji koju u Kini predvodi predsednik Nikolić, potpisaće sa generalnim direktorom kompanije Zhejiang Hangyi Sanitary Ware Co. Ltd. 

Jingom Guopingom Memorandum o razumevanju o realizaciji investicionog projekta te kompanije na teritoriji opštine Kula, saopštila je Pres služba predsednika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija