• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.04.2017

14:13

DOSTA ZLOČINA! NAJNOVIJA KOLUMNA DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA: Srpska sudbina!

Politika

DOSTA ZLOČINA! NAJNOVIJA KOLUMNA DRAGANA J. VUČIĆEVIĆA: Srpska sudbina!

Podeli vest

Zbog glupavog zakona, ovog vikenda ne smem o izborima i kandidatima. Ali moram o sudbini. Našoj srpskoj, kolektivnoj sudbini. Sudbini naroda koga su gotovo čitav 20. vek sistematski ubijali, zatirali i uništavali. Sudbini Srba koja je i dalje važan zalog u geopolitičkoj tuči najvećih svetskih sila

Zbog glupavog zakona, ovog vikenda ne smem o izborima i kandidatima. Ali moram o sudbini. Našoj srpskoj, kolektivnoj sudbini. Sudbini naroda koga su gotovo čitav 20. vek sistematski ubijali, zatirali i uništavali. Sudbini Srba koja je i dalje važan zalog u geopolitičkoj tuči najvećih svetskih sila.

Istina je da na izborima sve od nas zavisi, od naše nacionalne pameti i mudrosti, od sposobnosti da izaberemo najbolje među nama. Ali isto tako je istina da našu kolektivnu sudbinu dobrim delom kroje oni koje ne biramo - moćni stranci koji ovde na Balkanu vekovima igraju partiju šaha u kojoj su zalog naše i glave naše dece.

Zapad na Srbe u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori gleda kao na "male Ruse", opasan narod koji se danas jedini u Evropi usuđuje da prkosi Imperiji. I to je suština

Konkretno, dakle, Zapad - čitaj NATO i evrounijatski mračni centri moći - neće se smiriti sve dok Srbiju ne svedu na 'briselsku meru'. Njima ova zemlja nikako ne treba kao slobodna, nezavisna, ekonomski i politički jaka država koja samostalno i suvereno donosi odluke.

Njima Srbija treba kao vazalna polukolonijalna banana republika koja poslušno izvršava sve što se od nje traži i koja, zapravo, pristaje da se zarad praznih obećanja "svetle budućnosti" odrekne sama sebe, svojih predaka i svoje prošlosti.

Još konkretnije, Zapad na Srbe u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori gleda kao na "male Ruse", opasan narod koji se danas jedini u Evropi usuđuje da prkosi Imperiji. I to je suština. To je najtačnija dijagnoza našeg nacionalnog problema koji može imati samo dva rešenja.

NATO

Reuters

Zašto je baš sada velikom i moćnom NATO paktu toliko stalo da na silu anektira Crnu Goru sa cirka 850 vojnika i osam komada oklopnih vozila

Prvo rešenje jeste da sami sebe obogaljimo, da pristanemo da nam odseku jednu ruku i jednu nogu (Kosovo i Srpsku) i da dobrovoljno popijemo otrov od koga se polako, ali sigurno umire (sankcije Rusiji).

Drugo rešenje jeste da vodimo mudru, nacionalno odgovornu politiku koja NATO zločincima ne daje razlog i povod za otvoreni napad, a da istovremeno održavamo najbliže i najbolje moguće odnose sa jedinim srpskim saveznikom, a to danas, baš kao i tokom cele istorije, jeste Rusija.

Pošto ono prvo rešenje zapravo nije nikakvo rešenje, jer ko bi normalan sam sebe osudio na sudbinu bogalja, ne preostaje nam ništa drugo nego da budemo pametni, mudri i lukavi. Ne moramo, da li me pratite, mi Srbi baš uvek isto da mislimo, govorimo i radimo.

Ko još ne veruje, ko i dalje misli da postoji evrounijatsko svetlo na kraju tunela, taj neka samo ovlaš pogleda vesti iz Makedonije. Taj neka se zapita zašto je baš sada velikom i moćnom NATO paktu toliko stalo da na silu anektira Crnu Goru sa cirka 850 vojnika i osam komada oklopnih vozila!?!

A zašto vam baš sada sve ovo pričam? Pa, zato što odmah posle izbora, već u ponedeljak ujutro NATO kreće u lov na Srbiju. Živi bili, pa videli.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija