• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Kostić

03.04.2017

22:58

SPONTANO OKUPLJANJE U NEDIMOVOJ I DINKOVOJ REŽIJI: Stari politikanti organizovali proteste u Novom Sadu

Politika

SPONTANO OKUPLJANJE U NEDIMOVOJ I DINKOVOJ REŽIJI: Stari politikanti organizovali proteste u Novom Sadu

Podeli vest

Iako je skup “ Vojvodina protiv diktature 2017" preko društvenih mreža najavljen kao “spontano okupljanje”, ispred spomenika Svetozaru Miletiću u centru Novog Sada, večeras je bilo i te kako bilo vidljivo da su u sve umešani stari politikanti iz tzv. Nezavisnog društva novinara Vojvodine

Aktuelni predsednik „nezavisnih novinara“ Nedim Sejdinović je okupljenim, uglavnom  mladićima i devojkama, njih oko sto,  koji su sedeli u krugu kod spomenika, održao  „nadahnuti govor“, dok je u prvom redu sve to pažljivo slušao njegov prethodnik na čelu društva Dinko Gruhonjić, inače šef dopisništva agencije Beta za Vojvodinu.

Sasvim je zanimljivo da je ta agencija večeras prenela da je na trgu bilo ”blizu hiljadu okupljenih”, iako se na snimcima i fotografijama vidi da ih je jedva oko stotinu.

Siniša Kostić

- Izbori su  bili neregularni i pre nego što su raspisani, jer u Srbiji u poslednjih pet godina neprestano traje kampanja protiv svih ljudi koji misle drugačije od vlasti. Ovi izbori nisu kraj. Borba za normalno i civilizovano društvo tek počinje – rekao je  Sejdinović.

Na skupu „protiv diktature“ nabrajani su i navodni slučajevi kršenja izbornog proceca širom severne srpske pokrajine, a da se radi o dobro organizovanoj akciji sa ciljem da se izazove nestabilna situacija, svedoči i to da je za sutra najavljen novi skup, ovoga puta u krugu Univerziteta u Novom Sadu.

 

 

Inače, aktuelni premijer Aleksandar Vučić je na nedeljnim izborima za predsednika Srbije , odneo ubedljivu pobedu u svim opštinama i gradovima u Autonomnoj pokrajini Vojvodini, pa je npr. u Novom Sadu osvojio duplo više glasova od drugoplasiranog Saše Jankovića.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bogster

pre 7 godina

Ovakve, skupove, saseći u korenu, a vodje da tucaju kamen i grade auto put preko fruške gore. Pa dokle dozvoljavati da manjina , maltretira većinu. Hapsite bre, šta se čeka.... da neko strada.

Milan

pre 7 godina

Ко су уопште Недим и Динко и шта они траже у Србији,нека лепо "просведују" у СВОЈИМ државицама а Србију оставе мало на миру...?!?...

crni

pre 7 godina

sta bi bilo da su imali koji procenat vise ili da su svi komplet imali malo vise od Vucica napravili bi nekog od svakog po malo kako su krenuli po uzoru na frankestajna.\n

biba

pre 7 godina

Bila sam na izbornom mestu u NS kad se pijavio glasac sa majicom na kojoj pise "kako ubiti predsednika" zar to nije provokacija " bolesnika".

raska

pre 7 godina

Ne postoji nista spontano kada se tice protesta i demonstracija. To se dobro plati i organizuje. Svi sukobi u svetu su unapred organizovani. Niko danas ne radi nista dzaba. Verujem da ima likova koji uopste ne znaju zasto su tu.

vlada

pre 7 godina

nedim sejdinović /srbin?/ nezavisnih zavisnika, hiljadu prisutnih u očima drogiranih, pa onda dinko, pun beznadja, kojeg nije ni svestan, pa "tinejdžera" koje su podigli iz okolnih kafića da menjaju nešto, a ne znaju šta! Vučića ....?... pa sutra nećete imati ni vode za piće, ako vas budu vodili čanak, ješić, pajtić, kostreš .... i vi ste "budućnost"? srećom beznačajna!

Joki

pre 7 godina

Demokratija je kad one koji imaju drugacije misljenje ostavimo da to i kazu. Zato smo mi na Zapadnom Balkani ispod crte pristojnog zivota. Zasluzeno.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija