• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.04.2017

13:11

ĐURIĆ: Legalne i legitimne proteste ne treba sprečavati

Politika

ĐURIĆ: Legalne i legitimne proteste ne treba sprečavati

Podeli vest

Svaki legalan i legitiman oblik protesta je nešto što ne treba sprečavati, izjavio je danas, povodom protesta ispred parlamenta, funkcioner SNS Marko Đurić

 

Đurić je rekao da su protesti legitimni dok su u skladu sa zakonom i dok se ništa ne razbija.

- Verujem da su izbori način za ispoljavanje politickih stavova i jedini demokratski metod politicke borbe. Izbori su dali jasan rezultat. Srbija se ujedinila oko politike Aleksandra Vučića - istakao je Đurić.

On je istakao da mu je lično zasmetalo što je porušen srpski zid plača.

- Neko je, rekao bih, ne razmisljajući o tome kako će se to odraziti na porodice ubijenih i nestalih, verovatno u žaru politicke strasti nasrnuo na zid plača i to je na mene ostavilo negativan utisak - naveo je Đurić.

Kad je reč o proteklim izborima, Đurić je izjavio da je Aleksandar Vučić na KiM osvojio 80,04 odsto glasova, što je četiri puta više u odnosu na ukupan broj glasova koi su osvojili ostali kandidati i dodao da to ima moralnu težinu.

Đurić je, na konferenciji za novinare u sedištu SNS, rekao da je drugoplasirani na KiM bio Vojislav Šešelj sa 7,19 odsto glasova, sledi Vuk Jeremić sa 4,24 odsto podrške, zatim Saša Janković sa 2,67 odsto i Luka Maksimović sa 2,18 odsto podrške.

Tanjug

- Srbi na KIM su se ujedinili oko podrške Vučiću, prepoznali su njegovu borbu za snažnu ekonomiju, za Srbiju koja povećava svoj ugled u svetu - rekao je Đurić i dodao da su izbori na KIM sprovedeni u uslovima koji nisu bili nimalo laki.

Bilo je, kako je podsetio pokušaja da se spreče mitinzi, ali da to nije sprečilo građane koji su bili hrabrini odlučni, izašli na izbore i glasali onako kako su mislili da je u njihovu interesu. 

On je zahvalio SPS, Pokretu socijalista i drugim članicama koalicije koje su doprinele tome da se ostvari istorijski rezultat u južnoj pokrajini.

Najveći procenat glasova Vučić je osvojio u opštinama Gora, 91,07 odsto, zatim Novo Brdo 87,94 odsto glasova, Kosovska Kamenica 86,32 odsto glasova, sledeći je Lipljan 85,74, zatim Orahovac i Velika Hoča 84,6, Priština 81,46, Štrpce 83,47 odsto...

- Ova pobeda ima i moralnu težinu i predstavlja ponos SNS i ponos cele Srbije - rekao je Đurić i poručio da je vlada Aleksandra Vučića uradila više nego bilo koja prethodna vlada za Srbe na KIM.

Uspela je, kako je istakao, da sačuva mir i stabilnost.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija