• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. K. - M. D.

04.04.2017

22:23

PUKLA TIKVA, JANKOVIĆ PRAVI NOVU STRANKU! Šule besan: Sa njim više nikad ništa!

Politika

PUKLA TIKVA, JANKOVIĆ PRAVI NOVU STRANKU! Šule besan: Sa njim više nikad ništa!

Podeli vest

Odmah pošto je uz podršku DS uzeo 16,27 odsto na predsedničkim izborima, Saša Janković odlučio da krene u formiranje sopstvene stranke... Predsednik DS Dragan Šutanovac besan!

Dosovski kandidat Saša Janković, u narodu poznatiji kao Sale Prangija, posle osvojenog drugog mesta na predsedničkim izborima priprema se za osnivanje sopstvene partije, saznaje Informer!

 

 

Janković se na ovaj korak odlučio nakon što je na izborima u nedelju osvojio 16,27 odsto glasova.

Izlanuo se o namerama još u kampanji

Saša Janković je još tokom kampanje nehotice priznao da namerava da pravi svoju partiju. Iako se svim silama borio da se u medijima predstavi kao nestranački kandidat, u svom govoru u Požarevcu pomenuo je novu stranku.
- U mojim stranačkim prostorijama neće se deliti poslovi... Ovaj, ako ikada budem pravio stranku... - rekao je tada Janković.

On je, međutim, preko noći zaboravio da je taj rezultat ostvario dobrim delom zahvaljujući podršci Demokratske stranke, bez koje teško da bi skupio i potpise potrebne za kandidaturu.

Iskoristio ih načisto

Jankovićevi politički planovi razljutili su, kako saznajemo, predsednika DS Dragana Šutanovca, koji se pokajao što je uopšte ulazio u dil sa njim.

- Janković sada planira da osnuje prvo nekakav pokret ili udruženje građana, koje će potom prerasti u stranku. On ne namerava da se o tom svom planu konsultuje sa DS, a da nije bilo demokrata i Šutanovca, koji su mu na dlanu dali kompletnu stranačku infrastrukturu, nikada ne bi dogurao do 16 odsto glasova... Sada, međutim, demokrate nigde ne pominje, a sam sebi pripisuje sve zasluge za drugo mesto na izborima... Oko nove stranke se, inače, dogovara sa Zoranom Živkovićem i "Lokalnim frontom" iz Kraljeva. Zato je Šule i poludeo i juče pred nekoliko saradnika jasno i glasno rekao da više neće da čuje za Jankovića i da sa njim nikada više neće da pravi nikakav politički dogovor - prenosi naš sagovornik, inače visoki funkcioner demokrata.

 

 

Inače, i sam Janković je u izbornoj noći indirektno najavio formiranje sopstvene partije:

- Ova izborna trka traje i trajaće. Borba tek predstoji, ovo samo početak i ovaj naš posao završićemo na pravi način.

Tanjug

Analitičar Milan Nikolić procenjuje da bi za bivšeg ombudsmana najbolje bilo da napravi svoju stranku koja bi "usisala" nekoliko manjih.

- Janković je posle izbornih rezultata rekao da borba tek predstoji, tako da bi on realno mogao da napravi svoju stranku. Dragan Šutanovac i Čeda Jovanović su već potrošeni politički ljudi koji na ovim izborima sami ne bi osvojili više od 0,3 odsto. Sa stanovišta njihovih partija, bilo bi dobro da se one spoje u jednu jaču, na čelu sa Jankovićem... - podvlači Nikolić.

Pukli su i on i DS

Marketinški stručnjak Nebojša Krstić ocenjuje za Informer da će prvi sledeći korak demokrata biti distanciranje od Jankovića.

 

 

- On je osvojio skoro tri puta više nego DS pre godinu dana, što znači da je sada postao opasnost za čelnike DS i oni će učiniti sve da tu opasnost otklone. Sam Janković je kao svoju prednost isticao to što nije političar. On je u politici potpuni amater. Kao takav ne može da formira stranku. Realno, Janković će za mesec-dva biti zaboravljen, a DS će nastaviti proces svog odumiranja... - smatra Krstić.

Ni Šutanovac ni Janković nisu odgovarali na naše poruke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija