• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.04.2017

17:38

MAJA GOJKOVIĆ: Protesti ranije planirani, iznenadio ih ishod izbora!

Politika

MAJA GOJKOVIĆ: Protesti ranije planirani, iznenadio ih ishod izbora!

Podeli vest

Predsednica parlamenta Maja Gojković smatra da su ulični protesti planirani ranije, pa su morali i da se održe, te da njihovi "autori" nisu mogli ni da pretpostave da građani Srbije toliko poštuju i podržavaju Aleksandra Vučića i da će on pobediti u prvom krugu sa ubedljivim izbornim rezultatom

Odgovarajući na pitanje o uličnim protestima u Beogradu i drugim gradovima u Srbiji i postavljenim zahtevima, među kojima je i njena smena, Gojković je za Tanjug rekla da je dva miliona građana Srbije glasalo za Vučića, a sada se učesnici protesta suočavaju sa tim da njihov prvi kandidat među njih 10, koliko ih je bilo protiv Vučića, ima 40 odsto manje glasova od njega. 

- Oni su planirali nekakvu manifestaciju nezadovoljstva ili proteste tako da su morali da izađu na ulice. To je nešto što je planirano i na šta su utrošena određena sredstva i mora da se i održi. Mi smo demokratska država, to je njihovo pravo, pravo građana Srbije, da izađu na ulicu, da protestuje, bez obzira što ne poštuju ni zakone, ne prijavljuju skupove- kaže Gojković. 

SAŠA JANKOVIĆ POZIVA NA HAOS I ANARHIJU! Pukao na izborima, PA BI VLAST DA OSVOJI NA ULICI!

Navodi da oni tako tako zamišljaju Srbiju i pravnu državu pa mogu da rade šta hoće. 

- Blokirali su čitav Beograd, možda je i to u redu, ne znam, ali sve je u redu dok ne počnu da prave nemire, incidente, nešto čime bi ugrozili nečiju bezbedenost ili nečiju imovinu- navodi Gojković. 

Beta

Dodaje da oni imaju pravo da postavljaju zahteve kakve žele. 

- Zahtev Bojana Pajtića? Nisam znala da je on student ili srednjoškolac, ja sam mislila da je on poslanik parlamenta Srbije, nekadašnji predsednik pokrajinske vlade dugih 12 godina, nekadašnji predsednik DS. Možda je upisao neki kurs, počeo da studira, ne znam, ali on je izneo zahteve, setio se mene, valjda iz neke političke nemoći, pa tražio prvo moju ostavku sad vidim traži ostavku svih- kaže Gojković. 

(VIDEO) PRAVI NOVOSADSKI STUDENTI: Ovo nisu NAŠI PROTESTI!

To je, dodaje, nešto novo u političkom životu Srbije, da oni koji zadobiju ogromno poverenje građana Srbije treba sutra da daju ostavke, a oni koji svi zajedno nisu dobili onoliko koliko je dobio predsednički kandidat Aleksandar Vučić, oni treba valjda sami da dođu i preuzmu vlast u ovoj državi. 

- Neverovatno, ali istinito...Moram Bojana Pajtića, pošto od 18. avgusta 2016. godine nije kročio u ovo zdanje iako je narodni poslanik, da podsetim na Poslovnik, na proceduru. Znači, ja nisam sporna uopšte samo treba to da pretoče u odgovarajući predlog, da imaju određeni broj poslanika i da zadobiju većinu u parlamentu da bismo nakon jednog predsednika izabrali drugog- navodi Gojković. 

Beta

Ako uspeju, kaže, nju da smene, onda im treba većina da izaberu nekog svog. 

Povodom uništavanja spomenika, ispisivanjem grafita autolakom na delu skulpture "Igrali se konji vrani", autora Tome Rosandića, koja je postavljena ispred Doma Narodne skupštine 1938. godine, Gojković kaže da je najviše boli što su u tome učestvovali i tom događaju, kao i uništavanju zida pača ispred parlamenta, prisustvovali i poslanici Skupštine Srbije. 

HIT! KOLUMNA IVANA RADOVANOVIĆA: Evo rešenja krize - Janković predsednik, Beli premijer, a Vukova žena direktor RTS!

- Njima je to simpatično. Tapšu od svoje političke nemoći jer su im građani Srbije dali ukupuno 40 odsto manje glasova od kandidata, današnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića, i oni se svete valjda kulturi i kulturnim spomenicima ove države i ovog zdanja za tu političku nemoć koju su pokazali na izborima- zaključila je Gojković. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ivanitza

pre 7 godina

Nema šta da ih iznenadi jer je evidentno da narod podržava Vučića!

Vrscanka

pre 7 godina

Kako su mogli da ocekuju drugacije rezultate izbora i da su sad toliko iznenadjeni sto ih je narod prozreo i sto ih nece.

sanja

pre 7 godina

Zasto ih iznenadio, jasno je da ih narod nije podrzao.

Boža

pre 7 godina

Oni su ovo planirali i novac im je već legao na račun od Soroša.

Marija

pre 7 godina

Iznenadiće ih i 2020 godine jer narod neće nikada da glasa za nasilje.

vojko

pre 7 godina

Oni su bili pripremljeni ako bude mala razlika za Vučića da napadnu istu veče.

Dare

pre 7 godina

Ovako izgleda sujeta u poraženih na izborima! Sramota!

ZNastasic1

pre 7 godina

Ove demonstracije su ustvari poslednji pozdrav raspadajućoj žutoj bagri koja je sama sebi udarila kolac u srce.

Cile

pre 7 godina

Naravno, gradjani nisu glupi i shvataju ko stoji iza ovih protesta.

Sanja

pre 7 godina

Imali su izbore pa što nisu glasali, ko im je kriv, sada neka ne guše s tim protestima!

Petar

pre 7 godina

Vecina gradjana je za vucica i nastavak oporavka Srbije. Nemaju oni sta da protestvuju vise.

bora

pre 7 godina

Jankovic je i pre izbora izjavio da cee izazvati Makedonski scenario.

Goga

pre 7 godina

Grupa neradnika zeljnih ovakvih dogadjaja... Izmanipulisali ih dosovci... Ispadaju budale, jer 2. aprila je sve objasnjeno!

bora

pre 7 godina

Vucic ih je posteno pobedio,nemaju pravo da protestuju.

Milorad

pre 7 godina

Jel opoziciji konačno jasno gde im je mesto?!

Nikola

pre 7 godina

Narod je svoje rekao i protiv toga ne mogu ništa!

uros

pre 7 godina

Gradjani su velikom podrskom pokazali da postuju i cene Aleksandra Vucica i njegov rad, a ovo sto se desava na ulicama je veoma sramotno.

stasa

pre 7 godina

U potpunosti se slazem sa Majom, definitivno je tako.

lici

pre 7 godina

Pocinjem iskreno da sumnjam u njihove intelekte,zar nisu sve analize,ankete i prognoze bile,da u prvom krugu dobijamo predsednika,nema tu iznenadjenja.

Savo

pre 7 godina

Za ovakav scenario se znalo unapred,samo sto ih sve manje ljudi podrzava,jer vide da se njima manipulise.

Jovan

pre 7 godina

Svi smo znali da je iza protesta ds.Samo gledaju kako da se ponovo dokopaju fotelja.Ovim su sebe totalno uništili,tek sad narod neće glasati za njih.Dok Vučić ne slavi već radi demokrate,Janković,Jeremic ruše državu da bi ponovo pljačkali ono što je Vučić stavio na noge

sanja

pre 7 godina

Žutimaa ništa sveto nije pa tako ni životi dece koje su izvukli na ulicu.Ništa nisu pogli politički da učine pa pokušavaju haosom nemareći za živote studenata i srednjoškolaca.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija