• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.04.2017

15:10

OBAVEZNO PROČITAJTE! Kako je kolumnista Ivan Radovanović odgovorio hejterima sa Fejsbuka i Tvitera!

Politika

OBAVEZNO PROČITAJTE! Kako je kolumnista Ivan Radovanović odgovorio hejterima sa Fejsbuka i Tvitera!

Podeli vest

Kolumnista Ivan Radovanović nakon teksta "Evo rešenja krize - Janković predsednik, Beli premijer, a Vukova žena direktor RTS!" u kome se na satiričan način bavi se takozvanim "studentskim protestima", postao je žrtva prostačkih napada na društvenim mrežama. Radovanović je odlučio ne ćuti na uvrede, a njegov odgovor hejterima sa Fejsbuka i Tvitera prenosimo u celosti:

E, pa baš mi je drago što ste se javili, dragi kvazi revolucionari, pošto jeste vreme da vam, bar neko, kaže i ko ste i šta ste. I to baš u Informeru, koji jeste jedino mesto na kojem s vama treba komunicirati.

Zato što je Informer prvi shvatio da je norma vašeg mišljenja - psovka, a norma vaše rečenice - uvreda. Biti pristojan, sa vama, je nepristojno.

I pošto ste veći informerovci, od informera (doušnika), i veći tabloidci od bilo kog tabloida, i niže dno od najnižeg koje se može zamisliti, sa vama ću tako i da razgovaram:

Neopevane ste pičke. Čopor pičaka, da budem precizniji.
 
A znam vas trideset godina, i znam kako ste postajali "revolucionari", uglavnom posle revolucija, i kako vas nigde nije bilo, tih devedesetih, koje danas slavite, kad god je stvarno bilo stani pani, kada se ratovalo, ubijali protivnici, tuklo po demonstracijama.
 
I znam da je dragi NUNS odbio 98' godine da na svojoj Skupštini sasluša ljude iz Ćurivijinog Dnevnog telegrafa i Evropljanina, jer je stav NUNS bio da su to "DB" novine (uz izuzetak Miloša Vasića, koji se krajnje pošteno tih dana trudio da nam pomogne).
 
I znam da je sadašnji predsednik NUNS, koji malo-malo pominje Slavka Ćuruviju, sve te, devedesete, proveo u kafani, preskočio svaki jebeni događaj, ogovarao istog tog Slavka kao "debeovca" i "druga Mire Marković", i sve nas koji jesmo tada nešto radili s njim, i znam koliko ga je Slavko prezirao. Toliko da ovaj nije mogao da prođe pored naše redakcije, a kamoli da kroči u nju.
 
I znam koliko se vas - nula - pojavilo u Brankinom stanu, onog dana kada je Slavko ubijen, kao i što znam koliko vas se namnožilo na obeležavanjima godišnjice njegove smrti, doduše kada se vlast promenila. Evo, sada će i vaš predsednik imati priliku, 11. aprila, da seiri, konačno, pred onom tablom u ulazu u kojem je Slavko ubijen. To što će i ta tabla tada da povrati i da ga pljune, nije mu bitno. Ni vama.
 
Znam i kako ste, posle petog oktobra potrčali da naplaćujete uglavnom izmišljene biografije, kako ste postali, masovno, prvoborci, kako ste jedni drugima izigravali "dva svedoka", i kako ste oformili bratiju - baš to, izraz sa vaših mitinga - koja se mazila, pazila, nameštala međusobno tezge, konkurse, mesta...
 
Vrlo dobro znam i kakve ste pizde bili u vreme Borisa Tadića, sa kojim ste išli na kafice, "družili se" i nikada vam nije palo na pamet da se pobunite, pa ni kada je udarao na vaše kolege. Tada ste pričali da su ti, koji se bune protiv njega, eto, naivni.
 
Znam u koliko hajki ste učestvovali, sve u ime vlasti, koliko ljudi ste propustili kroz toplog zeca, kako ste zdušno navijali protiv svakog nesrećnika koji nije bio po volji Borisa, ili Mikija Rakića, iz čije kase ste se namirivali.
 
Uz to, znam i da je Zaštitnik građana Saša Janković, sve nebaveći se politikom, u svom izveštaju za 2009. godinu (a eno ga na internetu i dan danas), o gašenju "Borbe", upadu policije u redakciju, saslušavanju glavne urednice, napisao tačno nula reči, da je isto toliko posvetio činjenici da su te godine uhapšeni Raja Rodić i Slavoljub Kačarević, i da su, potom, u redakciju tako "oslobođenog" "Kurira" ušli jurišnici DS i počeli da sami uređuju taj tabloid, da je prećutao i činjenicu da je Dragan Đilas, visoki funkcioner DS i gradonačelnik Beograda bio, istovremeno, i vlasnik "Presa", ali i da je, u istom tom izveštaju pisao o, citiram, "pozitivnim posledicama Zakona o informisanju". Onog zakona, iz 2009. godine!
 
Znam, dakle, da tada, nigde niste bili, da vas je boleo đoka za demokratiju i slobodu štampe, da ste za taj svoj stav svi jako lepo prolazili, ubeđeni da ne radite ništa drugo nego naplaćujete svoje "zasluge" za devedesete, koje ste pri tom, u svom slučaju, uglavnom izmislili.
 
I pored svega toga, znam koliko ste nepismeni, kao govorite "da se izvinu" i "spašavaju", ali i kako ste ubeđeni da ste baš vi ti koji treba da odrede sve u ovoj zemlji, a naročito to ko će njome da vlada.
 
Znam da ste, ideološki "ispravni", i isprani, od novinarstva napravili politiku, a ne profesiju, sve, pri tom, pozivajući se na "profesionalizam". Znam koliko ste nagrada izmislili, da ih međusobno podelite, sedeći danas u žiriju, u kojem sutra sedi nagrađeni, pa vam nagradu vrati.
 
Znam i koliko se, istovremeno, poput strina, ogovarate, nameštate, otimate oko para i funkcija, koliko ste prizemni i prizemno agresivni, sitni, bedni palančari, koji se dokazuju izmišljajući drugima nadimke, i zatvarajući čitavu ovu zemlju u začarane krugove, u kojima vi postavljate hijerarhiju, i iz kojih se ne može izići bez linča i javnog odstreljivanja.

Znam koliko lažete, sve zbog politike, i koliko vas nije bilo sramota da, usred izbora, izaberete za predsednika čoveka koji je iz biografije izbrisao šta sve nije radio devedesetih, a nije radio ništa, i koji vam je, danas, prodao svoj politički program, usred kampanje. Jebenom Nezavisnom udruženju?!
 
Znam koliko ste netolerantni, kako delujete kao gladni čopor, pošto ste pojedinačno pičke, i jurišate na svako suprotno mišljenje, kako vam tada poraste nepostojeća hrabrost, pa pljujete i psujete, ali znam i koliko cmizdrite, samo ako vam neko slučajno nešto kaže.

Znam i kako ste lobirali da budu smenjeni ministri koji nisu hteli da vam daju pare, i to ogovarajući ih, seljački, sitno i podmuklo kod istog čoveka kojeg bi danas da oterate s vlasti. Pogrešio je što vas je poslušao, umesto da vas otera u materinu, gde vam i jeste mesto.
 
Znam i još mnogo toga, ali nadasve znam koliki ste licemeri, i kako ste iskoristili politiku ne bi li se za vas čulo, bez da se previše naprežete i učestvujete. Zato će i taj nesrećni Janković sam da pravi pokret, ili stranku, a vama će ruke, kao, da ostanu čiste, jer se vi "nikada", ne bavite politikom, niste članovi stranaka i apsolutno ste "iznad svega", što vam, opet, daje pravo da serete do mile volje, da tu i tamo govorite na mitinzima, pa to posle prepričavate, da se pravite važni, i da iste te političare ubeđujete da su protiv njih oni kojima viri praziluk iz dupeta, i sa kojima nema šta da se razgovara, nego ima da budu prezreni, a vama, sva čast i hvala. Objasnićete im i da je nepismeni, glupi narod kriv što su izgubili, a ne to što su vas poslušali  i izašli na izbore kao usamljeni pojedinci, vašim spinom proglašeni čudotvorci, oslobođeni svake organizacije, jasnog programa i plana.

Znam i koliko ste, bednici, para izvukli od Demokratske stranke, da bi onda izigravali "nadstranačke" ličnosti, gadili se, kao, nad politikom i političarima, krenuli da izmišljate nove idole, i sve nas zajedno, ponovo udaljili od svake normalnosti, pogotovo od one koja se ogleda u ozbiljnom političkom sistemu, sa ozbiljnim političkim organizacijama.
 
Znam i koliko bi, samo da možete, sudili po kratkom postupku, zabranjivali, proterivali, pošto nikada ništa drugo i niste bili, nego komesari, u novinare i "intelektualce" prerušeni enkavedeovci, koji priznaju samo jedno mišljenje, i to ono za koje nikada nisu ozbiljno krvarili, ali se tuđom krvlju danas rado hvale.
 
Znam i koliko vam je talenat na nivou Balašavićevog "Računajte na nas", koliko ste patetični i kako vam ta patetika služi da palite druge, političare, ali i decu, da urade ono što, sami, nikada ne bi smeli, pošto vas nikada nisam video, niti ću videti, na barikadama. Kada do toga dođe, niste tu.
 
Vi, vaš kvazi elitizam, vaše komesarstvo i potreba za ideološkim komisijama, vaša pokvarenost, kukavičluk, agresija, vaš čopor i bratija su najveće zlo ovog društva, vi ga delite, zbog lične koristi, vi ste uveli prezir, umesto razgovora, kao politički manir, vi ste se proglasili za nepogrešive i nedodirljive, vi uništavate i poslednje "n" od novinarstva i "d" od društva, vi grabite zaradu od ideološkog mešetaranja pod maskom nezavisnosti, talite se, a onda sve to predstavljate kao borbu za pravdu i istinu.
 
A jedina istina je da ste pičke. U čoporu, ili krdu, zavisi da li napadate, ili bežite.
 
I sada slobodno, hordo, navali na tviter, i fejsbuk, sada bar znaš šta mislim i zašto radim to što radim.
 
I to ja, koji nikada nisam bio član nijednog od vaših udruženja. Imam svoje, Udruženje malenih piša, predsednik sam istog, i nikada vas neću u njega primiti, vas, kvazi kurčevite. Eto.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 7 godina

Polako i oni shvataju da su im ovi protesti besmisleni.

Ivan

pre 7 godina

Posle ovoga jer je izneo svoje mišljenje , i potpunu istinu ,čoveku je zbog demokratskoh terorista gospodina jeremića,Jamkovića i drugih ,bolje da traži politički azil, jer od verbalnog do pravog ,fizičkog linča ''revolucionarima'' nije teško preći ,sa reči na dela.

Milorad

pre 7 godina

Svima je jasno sa su oni plaćeni da protestuju. Ima i dokaz toga.

Jovan

pre 7 godina

Nevredi , to su ljudi kratkog pamćenja i klinci koji čak i neznaju šta je diktatura ili sloboda medija.A ovom čoveku svaka čast i čestitka na hrabrosti.

zverach

pre 7 godina

ko je bre ovaj anonimus? velikiii kolumnista. hahahaha

Kojadinka

pre 7 godina

Revolucionari iz 2000 - te guraju svosu decu /Obradovic Zivkovic/ na ulicu, to je njihovo pravo ali nesmeju da guraju i tudju decu koju su ONI ostavili na ulici jer su njihovim roditeljima oteli posao. Zastitnik gradjana nije ih se setio dok je primao debelu platu niz godina ne cineci nista da im ucini zivot boljim.

mladen

pre 7 godina

Protesti koji se sprovode ovih dana nisu opravdani. Treba neko jasno i glasno imenom i prezimenom da stane i kaze ko je organizator. A svi znamo ko stoji iza ovog.

stojko

pre 7 godina

Pa znate kad je Tijanic za ovog predsednika NUNS-a svedocio da je svako vece cetvoronoske  kao svaka bubasvaba izlazio iz kafane.I opet ga je tad cuvao pa nije bas sve rekao a to je da su tada mnogi urinirali po njemu.I takav sada nesto sme da prica.n

bane

pre 7 godina

Pa super ali da li i treba da se nastavi takva praksa ,da li je to u redu ,sa svakom promenom vlasti da ostajemo na istom da se stvari ne menjaju,znaci ako je neka vlast nesto radila to treba i svaka sledeca ,onda mi zaista zivimo u idiotskom drustvu .

brane

pre 7 godina

Pročitao u dahu,svaka čast na surovoj istini i ličnoj hrabrosti .

Aleksa

pre 7 godina

Bravo care.Prepoznade li se D.Petroviću,Panovicu,Juguslave crni sine,Ivanovicu sranje bez tebe nemoze ni da prodje,a protiv sranja nema leka.Pozdrav Radovanoviću.

Dragana

pre 7 godina

Janković je glumio da se neće kandidovati i onda odjednom eto njega kao kandidata pa narod je prepoznao njegovo licemerstvo i zato je dobio glasove samo onih koje je narod sklonio sa vlasti!

brane

pre 7 godina

Dok ima ljude sa ovolikim mu..ma Srbija ne treba da se boji.Bravo majstore z tekst....

Nobl 135

pre 7 godina

Au ..al ga rece...svaka cast svako slovo i rec su na svom mestu i odslikavaju lik i delo tih kvazi novinara bruke Srbije i njenog novinarstva iz kruga 2.ke.nBravo . BRAVO  nJOS JEDNOM!n

Sargarepac

pre 7 godina

Svaka cast za tekst! Kako volim kad im se ovako saspe sve u lice...\n

milena

pre 7 godina

Bože hvala ti što ima još neko pametan da razume stvar i dovoljno hrabar da to i saopšti.

Zoran

pre 7 godina

Pa koga ce drugog da postave za premijera nego Belog,lepo im je covek rekao.

bane

pre 7 godina

Kad ja napišem da su prodate pičke, niko ne objavi, jer se o njima radi.

sele

pre 7 godina

Svaka čast na iskrenom i tačnom tekstu !!!!n

aleksandra

pre 7 godina

SVAKA CAST NA TEKSTU NISTE JEDINI IMA NAS JOS KOJI TAKO MISLIMO

ZVEROG

pre 7 godina

Alal ti pero gospodine Radovanoviću! Jako lepo rečeno!

miloš

pre 7 godina

Neznam čoveka, nisam čuo jer nisam iz te branše. Ali čoveče SVAKA TI ČAST. Ima li nas još koji govorimo istinu i dajemo pravo i drugima svoju da kažu ali da ne namećemo jedni drugima. Samo me jedno zanima da li npr.Đoković kad izgubi pljuje po organizatoru i traži smenu osvajača turnira. Pa čestitajte i pokušajte da za četiri godine nas ubedite da glasamo protiv sns -a i sve ok.

Goran

pre 7 godina

E toliko o Beogradskoj Eliti i ostalim pljuvacima...

branko1

pre 7 godina

Bravo gospodine Radovanoviću.Svaka reč je prava I ispravna.Na žalost taj ološ je dominatan u našem tz."slobodnom,nezavisnom"novinarstvu,a u stvari su svi novinarski ološ I bitange

Prle

pre 7 godina

Svaka na mestu !! Bravo i nastavite, molim Vas !!!

Igor

pre 7 godina

Čoveče, svaka ti čast ! Dobro si ih opleo. Novinarska profesija odavno nije profesija. Ovom haosu na ulicama, u velikoj meri, su doprineli "novinari" i njihove spletke. Čast izuzecima koji još ne okaljaše obraz profesiji.

Vera

pre 7 godina

Svaka cast na odgovoru koji je ovaj čovek poslao svim bivšim DOS-ovcima, koji ma je jasno da nikada narod neće biti za njih i da nikada neće moći da dođu na legalan način na vlast.

Filip

pre 7 godina

Ovo samo pokazuje koliko puteera na glavi imaju svi koji bi danas opet na neleglaan način da se dokopaju vlasti.

Ivanitza

pre 7 godina

Svaka Vam čast na ovom ispisanom govoru!Ostavljena sam bez reči!Ko razume,shvatiće!!!

Izbori 2024

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija