• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.04.2017

21:07

PROPALI DOSOVSKI KANDIDAT POKUŠAO DA IZAZOVE HAOS: Janković uhvaćen u laži, odbio da se izvini, pa nastavio da laže!

Politika

PROPALI DOSOVSKI KANDIDAT POKUŠAO DA IZAZOVE HAOS: Janković uhvaćen u laži, odbio da se izvini, pa nastavio da laže!

Podeli vest

Saša Janković i njegov štab objavili da su na biračkim mestima 27 i 85 u Novom Pazaru ukradena 793 glasa i na osnovu toga tvrdili da je Vučić 'potencijalno ukrao' 319.000 glasova'!?! Ali javnim brojanjem pred TV kamerama utvrđeno da su u spornim vrećama bila samo četiri 'neispravna listića'! Jankoviću ne pada na pamet da se izvini već nastavlja da laže!

Propali dosovski kandidat Saša Janković ponovo je uhvaćen u najstrašnijoj laži! Janković i njegov štab su najpre u subotu uveče objavili da su na biračkim mestima 27 i 85 u Novom Pazaru ukradena 793 glasa i na osnovu toga tvrdili da je Vučić na predsedničkim izborima 2. aprila "potencijalno ukrao" čak 319.000 glasova'!?!

Međutim, javnim brojanjem pred TV kamerama u RIK-u utvrđeno da su u vrećama sa pomenutih izbornih mesta u Novom Pazaru bila samo četiri "tehnički neispravna listića"!?!

 

 

Tako je raskrinkana brutalna laž kojom je Janković pokušao da vlast optuži za izbornu krađu i izazove bes kod građana, odnosno dovede do haosa i sukoba u Srbiji!

SRAMOTA! Janković i dalje prima platu 376.648 dinara!

Dosovski kandidat Saša Janković i dalje prima basnoslovnu platu zaštitnika građana od 376.648 dinara, iako je podneo ostavku na tu funkciju još pre više od dva meseca!
Iako formalno on ima pravo na tu zaradu sve dok mu Skupština Srbije zvanično ne usvoji ostavku, ništa ga ne sprečava da se odrekne plate za posao koji faktički ne radi.
Jankoviću to, međutim, ne pada na pamet!

Nastavlja da laže

I posle svega, umesto da se izvini narodu zbog monstruozne laži i širenja panike, umesto da konačno prizna ubedljiv poraz (osvojio milion i po glasova manje od Vučića, prim. ur.), Janković se juče nije oglašavao.

On je "hrabro" pred novinare poturio šeficu svog pravnog tima Vesnu Rakić Vodinelić da na vanrednoj konferenciji za štampu brani neodbranjivu laž o navodnoj pljački.

Jučerašnje javno prebrojavanje glasova, inače, usledilo je posle inicijative premijera, novoizabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je zamolio RIK da, kako bi se otklonile sve sumnje, javno u prisustvu novinara otvori džakove sa spornih biračkih mesta.

 

 

- Matematička računica kojom su došli do tog broja "potencijalno ukradenih glasova" smešnija je i od onoga što je svojevremeno radio Saša Radulović! Pa, ni mali Đokica ne bi tako računao. Odakle sad 319.000 ukradenih glasova kada se pre neki dan pričalo o nekakvih 800.000 mrtvih koji su glasali na izborima?! Neki političari, izgleda, polaze od sebe jer znaju da su sami lopovi pa misle da i drugi kradu kao oni. Neki od njih čeznu da ne rade ništa, a da primaju državnu platu od 3.500 evra... E, pa poručujem im da ništa nikada nisam ukrao, potpuno sam miran i znam koliko smo ubedljivo pobedili. Izborna volja građana će biti poštovana i nijednog sekunda neće biti ugrožena - naglasio je Vučić, uz opasku da je i pre izbora predvideo proteste koje ovih dana gledamo na ulicama srpskih gradova. 

Potpredsednik SNS Nebojša Stefanović ocenio je da je Janković i do sada često govorio neistine, ali da je sada uhvaćen u najvećoj laži od svih.

 

 

- Potpuno je neobjašnjivo da neko tako bezočno laže. Pred očima javnosti ponovo su prebrojani glasovi i utvrđeno je da je reč o monstruoznoj laži! Ne znam šta će učiniti RIK, ali mi ćemo kao stranka razmotriti kakve su sve naše zakonske mogućnosti. Sada već čujem primedbe opozicije zašto smo otvorili džakove sa ta dva mesta. Pa, zato što ste vi rekli da smo upravo tu ukrali 793 glasa! A sada evo vidite da nije ukradeno ništa! Ovde je očigledno reč o kampanji koja treba da uznemiri građane i nadam se da im to uprkos svemu neće uspeti... - rekao je Stefanović.

Prave ambicije

Sociolog i politički analitičar Vladimir Vuletić smatra da je Jankovićeva lažna priča o podmetanju i krađi glasova unapred smišljena kako bi se podigle tenzije u javnosti.

- Ovo su krajnje neodgovorne optužbe kojima se prave društvene podele koje, čini mi se, ne odgovaraju ni opoziciji. Ali neko očigledno igra na tu kartu. Protesti polako, ali sigurno jenjavaju i verovatno je cilj ovakvih izmišljotina i laži da se oni nastave i radikalizuju... - ističe Vuletić.

 

 

Glavni urednik "Novog standarda" Željko Cvijanović primećuje da je opozicija lažnom pričom o krađi glasova pokazala šta su joj prave ambicije.

- Uskoro će opozicija i demonstranti ponuditi takozvani "častan završetak protesta" i razrešenje nametnute krize novim parlamentarnim, a možda i predsedničkim izborima. Naravno, uslov će, kao u Makedoniji, biti ostavka Vlade i neka vrsta prelaznog kabineta sa uticajem opozicije koja bi organizovala vanredne izbore. To je plan da se Vučić razvlasti i da srpska ološ-elita povrati svoj uticaj. Plašim se da bi prvi nacrt tog rešenja u ponedeljak Vučiću mogao da izloži američki senator Džon Mekejn... - kaže Cvijanović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20