• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.04.2017

22:40

VUČIĆ U ĆIRILICI: Znaju oni da smo ih pobedili na najpošteniji način - I TO NE MOGU DA PODNESU!

Politika

VUČIĆ U ĆIRILICI: Znaju oni da smo ih pobedili na najpošteniji način - I TO NE MOGU DA PODNESU!

Podeli vest

Izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je gostujući u Ćirilici na TV Hepi da njegove političke protivnike boli to što i oni znaju da je na predsedničkim pobedio na najpošteniji način

- Neke mlade ljude su pokušali da zloupotrebe u političke svrhe. Večeras se sve ogolilo, kada ih je bilo najmanje, došli smo do suštine - hoćemo da smenimo Vučića, baš nas briga za izbore. Hoćemo da ukinemo demokratiju. Smenite Vučića to je njihov zahtev - istakao je Vučić osvrćući se na proteste koji se održavaju u više gradova u Sribji.

On je dodao da su izborni rezultati iznenadili opozicione kandidate, ocenivši da oni nisu mogli da razumeju da neko pobedi sa tolikom razlikom.

- Više puta sam rekao da žele da sprovedu makedonski scenario, postoje interesi i nekih stranih sila - dodao je Vučić.

Brojanje glasova

On je objasnio da nikakve krađe na izborima nije bilo.

- Prvo se popunjava kontrolni listić, stavlja se pečat, poništili smo rezultate na 11 biračkih mesta, jer se broj upisanih i listića nije poklopio. Potom potpisujete zapisnik, i prvi i drugi i treći. Zapisnik je instrument na osnovu kog pokazujete da li je nešto tačno ili ne - objasnio je on.

printscreen

Kako je dodao, džakovi se ne mogu otvarati, osim uz dozvoli RIK za uvid u birački materija. On je dodao da su i njihovi posmatrači potpisivali zapisnike.

- Vučić ima više od 543 glasova više prema fizički prebrojanim glasovima, a na drugom mestu 250. Kada sam to čuo, tražio sam da se prebroje listići. Predstavnici dosovskog režima nisu glasali za otvaranje džakova, jer su lagali. Ipak smo imali većinu i otvorili smo džakove pred njima i pred kamerama - rekao je Vučić.

Pokušaj destabilizacije

On je naveo da se sve ono na šta je upozoravao u kampanji, obistinilo.

- Napraviti atmosferu u kojoj treba da se izvrši delegitimizacija, da se uruši država... Sve ono što sam govorio u kampanji, sada se dešava. Bili su protiv otvaranja džakova, kada su otvoreni ispostavilo se da je to notorna laž. Sada idu na najoštrije zahteve. Znam da smo ubedljivo i pošteno pobedili i oni to ne mogu da podnesu jer misle da su bolji jer imaju više novca, bogatiji su i odeveni i rekli su da su pametniji od drugih. Oni neće da dozvole da postoji demokratija. Njihovi zahtevi su da se uvede diktatura u Srbiji, da bude kako kažu Janković i Jeremić. Cilj im je da rasture Srbiju! Neću im dati da rasture Srbiju, daću sve da zaštitim Srbiju, zato nema policije na ulicama - istakao je Vučić i podvukao da neće dozvoliti da se trikovima ruši mir.

printscreen

Nikada na političkoj sceni nisu bili ljudi koji se tako neodgovorno ponašaju, ocenio je Vučić i dodao da mu je bilo jasno kako će se situacija razvijati kada nisu hteli da mu čestitaju nakon objavljivanja rezultata.

- Oni žele potpunu delegitimizaciju svake nove vlade u Srbiji. Oni žele da uvedu princip da sve što im se ne sviđa rešavaju na ulici. Na ulici ništa nećete rešiti - dodao je Vučić. 

Navodna medijska blokada

Govoreći o navodnoj medijskoj blokadi, Vučić je istakao da je internet trenutno najjači medij. 

- Ljude koji predstavljaju većinu molim da budu mirni, vidim da je na toj strani Srbije sve veći bes. Razlog za sve ovo je samo jedan - visoka je cena slobode i nezavisnosti slobodne i nezavisne zemlje. Ja sam bio predsednik vlade slobodne i nezavisne zemlje i to je moj najveći greh. To mi nikada neće oprostiti. Zato se sve ovo dešava - istakao je Vučić.

O vanrednim parlamentarnim izborima

Odgovarajući na pitanje o vanrednim parlamentarnim izborima, Vučić je objasnio zašto tu mogućnost ne može da isključi.

- Oni neće stati, ići će na haos u Skupštini i zbog toga ne mogu da isključim mogućnost izbora. Oni ne traže nove izbore, oni traže nepriznavanje izbornih rezultata, pa da oni odluče kakvi će rezultati biti - odgovorio je Vučić.

printscreen

Odgovarajući na pitanje voditelja Milomira Marića o aferi 'Agrokor', Vučić je poručio:

- To je još jedan od problema zbog čega mi moramo da reagujemo danas na probleme koji dolaze iz prošlosti. Imaćemo mnogo problema sa tim, ali mislim da ćemo imati dovoljno snage da svoju zemlju zaštitimo - naveo je Vučić.

O predsedničkoj funkciji

Govoreći o predsedničkoj funkciji, on je rekao da će imati više vremena za strateško delovanje i za pisanje.

- S druge strane, nedostajaće mi svakodnevne aktivnosti, koje su me nekad i 'ubijale' - poručio je Vučić.

Na pitanje da li je Džon Mekejn tražio priznavanje Kosova i uvođenje sankcija Rusiji, on je rekao da nije tražio ništa od toga.

- Ne razgovara se tako sa Srbijom zato što sam više puta rekao da nećemo uvesti sankcije Rusiji, da smo vojno nezavisni, da smo na evropskom putu...Ta nezisnost se mnogima ne dopada - istakao je Vučić.

- Jedan od predsedničkih kandidata platio je Njujork Tajmsu da objavi negativan tekst o predsedničkim izborima - naveo je Vučić.

Politički, a ne studentski protesti

Komentarišići izjavu Borisa Tadića da će Vučić pokušati da uradi to što je Tito uradio 68. godine da napravi prividno pomirenje sa protestantima, novoizabrani predsednik je rekao da je Tadić uvek bio vidovit.

- Bio je vidovit i kada je rekao da je ekonomska kriza naša šansa, pa nam urušio privredu - ocenio je Vučić.

- Ovo nisu studentski protesti, ovo su klasični politički protesti, naše je da im omogućimo da mirno šetaju, da dođu gde hoće... Onaj ko veruje u spontane demosntracije je vrlo naivan. Spontane demonstracije ne postoje u modernom svetu - poručio je Vučić i dodao je da će demonstracije trajati dokle god oni budu želeli, dok su mirne.

- Mogu da traju i 10 godina, imaju neograničeni rok trajanja, ali država neće tolerisati nasilje - podvukao je Vučić i našalio se da bi trebalo doneti zakon da onaj ko ima 40 odsto manje od prvoplasiranog odmah postaje predsednik - zaključio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija