• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić - M. Dobromirović

11.04.2017

19:18

ŠIPTARI U ŠOKU, VELIKI OBRT U POLITICI EU: Ko god da pobedi u Francuskoj biće dobro za Srbiju, evo zbog čega!

Politika

ŠIPTARI U ŠOKU, VELIKI OBRT U POLITICI EU: Ko god da pobedi u Francuskoj biće dobro za Srbiju, evo zbog čega!

Podeli vest

Sva tri favorita u trci za predsednika - Fransoa Fijon, Marin le Pen i Žan-Lik Melanšon - najavljuju da će, kada pobede, priznati suverenitet Srbije nad južnom pokrajinom

Novi predsednik Francuske lako bi mogao da odmah posle izbora 23. aprila poništi priznanje lažne države Kosovo i prizna pun suverenitet Srbije nad južnom pokrajinom!

Zvuči neverovatno, ali je istinito - sva tri favorita u trci za funkciju šefa francuske države - Marin le Pen, Fransoa Fijon i Žan-Lik Melanšon - javno su u predizbornoj kampanji poručili da se protive jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova.

Brojke

24 - odsto birača podržava Marin le Pen

18 - odsto birača podržava Fransoa Fijona

15 - odsto birača podržava Žan-Lika Melanšona

* podaci instituta "Elab"

Oni ističu da je Srbija 1999. pretrpela veliku nepravdu i da je Zapad prekršio međunarodno pravo podrškom kosovskim Albancima. Takođe, svi uglas obećavaju da će, u slučaju pobede na izborima, u najkraćem roku poništiti priznanje Kosova!?!

Stručnjaci kažu da će, ukoliko Francuska povuče priznanje lažne države Kosovo, to neminovno dovesti do još dosta sličnih poteza jer će mnoge države u svetu slediti potez Francuske!

Priznaju greške

Poslednji u nizu koji je izjavio da su Srbi doživeli nepravdu i da su političari u Briselu i Vašingtonu ozbiljno prekršili međunarodne norme jeste Žan-Lik Melanšon, kandidat levice.

- Treba li da zaboravimo da smo mašinerijom NATO od Srbije otkinuli Kosovo, koje ne priznaje ogroman broj zemalja, odnosno većina čovečanstva? - zapitao je Melanšon na svom mitingu u Marseju i odmah obećao da će povući priznanje "mafijaške države Kosovo".

Šefica Nacionalnog fronta Marin le Pen prethodno je rekla da je prema Srbima "načinjena ogromna napravda devedesetih godina prošlog veka".

 

 

- Kosovo je sveta srpska i hrišćanska zemlja koja je poslednja brana stvaranju nove Islamske države u Evropi. Vašington i Brisel, koji su kumovali stvaranju lažne države Kosovo, sada moraju tome stati na put, oni moraju da isprave tu veliku nepravdu - poručila je Le Penova, a ništa blaži nije bio ni Fransoa Fijon, kandidat francuskih republikanaca:

- Odvajanje Kosova od Srbije Zapad je izvršio protivno međunarodnom pravu. Mi sami smo menjali granice. Mislili smo da ako smo zapadnjaci možemo sve da radimo. To nam se sada obija o glavu...

Komentarušući ove navode, bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović ocenjuje da je veoma važno za Srbiju da u borbi za Kosovo dobije jakog saveznika na Zapadu.

Srpska zemlja
Kosovo je srpska zemlja. Vašington i Brisel su kumovali lažnoj državi
Marin le Pen, predsednica Nacionalnog fronta

- Francusko povlačenje priznanja Kosova imalo bi lančani efekat. Kao sila koja priznaje greške, Francuzi bi bili primer za mnoge u svetu. Ni SAD, Britanija ni Nemačka više ne bi imale opravdanje. Sve zemlje koje su priznale Kosovo, naročito manje, počele bi da se preispituju - podvlači Jovanović.

Naknadna pamet

Dušan Proroković, direktor Centra za strateške alternative, ističe da Srbija sada ima malo koristi od naknadne pameti francuskih političara, ali da se svakako može nešto promeniti.

- Kratkoročno je teško očekivati promenu odluke u vezi s Kosovom. Ipak, kako stvari stoje, značajniju promenu stava prema srpskom pitanju očekujem na srednjoročnom planu - zaključuje Proroković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dusan

pre 7 godina

Nije li ovo kopija izbora koji su se nedavno odrzali u zemlji kaubojstini.Tada Trump rece da ga Balkan neinteresuje,a da ce Srbiju,naravno sa Kosovom predati u ruke Rusiji.Jer kako rece zna da je Srbija Rusija.I sta?Bila je to sarena laza Srbima,a stvari su sasvim drugacije.Mozda sto se americke politike tice stvari su jos gore po Srbiju.Zato,neverujmo Fijonu,Le Penovoj,Melansonu i drugim politicarima.Dokazano je da su svi politicari dvolicni.Sta naprimer Francuska ima od tog,dali je Kosovo Srpsko ili nije?Imaju oni jer ce da prikupe glasove,znajuci da je 75-80%naroda Francuske(ne samo Francuske)bio apsolutno protiv odluke koju su amerikanci nametnuli svetu.Ko god bude predsednik,taj pod pritiskom i ucenom kauboja nece sprovesti to sto izjavljuje.Povodom ovih izjava ja nisam optimista,ali bih voleo da nisam u pravu.Na karaju krajeva,videcemo.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija