• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.04.2017

18:42

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ZIGMAROM GABRIJELOM: Želimo da utičemo stabilizujuće i na region!

Politika

VUČIĆ NAKON SASTANKA SA ZIGMAROM GABRIJELOM: Želimo da utičemo stabilizujuće i na region!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija ima najjasniju stabilnost u regionu, da želi da utiče stabilizujuće na ostale zemlje zapadnog Balkana, i poručio da će nastaviti s takvom politikom jer je ona od velikog značaja za našu zemlju

Vučić je, posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Nemačke Zigmarom Gabrijelom, istakao da je Nemačka uvek pružala punu podršku stabilnosti celog regiona zapadnog Balkana i da je Srbija uspevala da očuva mir i stabilnost, "čak i u teškim trenucima, uz pomoć podrške koju je naša zemlja dobila od nemačke vlade".

- Nastavićemo sa takvom politikom i to je od velikog značaja za Srbiju - rekao je Vučić.


Gabrijel: Dajte transparent da odnesem Šrederu,radovao bi se!

Dajte mi taj transparent "Vučiću - Šrederu" da ga odnesem Gerhardu, radovao bi se, našalio se danas vicekancelar Nemačke Zigmar Gabrijel, na opasku premijera Aleksandra Vučića da je to jedan od glavnih transparenata na protestima u Beogradu.

Nemački vicekancelar je, na pres konferenciji posle razgovora sa Vučićem u Beogradu, rekao da ne može da daje uputstva kad je reč o protestima.

Ako se teži ka EU, dodao je Gabrijel, treba znati da su protesti protiv vlade koja je demokratski izabrana i mogući i dozvoljeni, a kako ćete se odnositi prema njima - to je stvar srpske politike i nije se uputno uplitati u to. 

Ipak, primetio je, najvažnije je da se protesti održavaju kao mirni.

- Važno je i to što Vlada Srbije svojim ponašanjem prema tim protestima pokazuje da je i te kako stabilna zemlja - rekao je nemački vicekancelar. 
 

Premijer je dodao da danas Nemačku vidimo kao vodeću zemlju Evropske unije i da od nje očekujemo nastavak podrške na evropskom putu, kao i na ekonomskim i ostalim reformama koje moramo da sprovedemo, poput efikasnijeg pravosuđa, bolje brige o javnim preduzećima....

On je naglasio da je reinvestiranje stranih privrednika u Srbiju jedan od osnovnih načina da naša država poveća svoj rast i obezbedi dalji ekonomski napredak.

Tanjug

Vučić je rekao da Srbija neće još stotinu godina moći da računa da se približi Nemačkoj, ali da je stanje javnih finansija dobro.

- To smo uspeli zahvaljujući velikoj nemačkoj podršci i u zapošljavanju ljudi - rekao je Vučić i obavestio Gabrijela da je pre četiri godine nezaposlenost bila 26 odsto, a da je sada prepolovljena.

Premijer je ocenio da to još nije dovoljno dobar rezultat, jer narod teško živi, te dodao da zato Srbija očekuje pomoć iz Nemačke.

Vučić je zahvalio Gabrijelu na ličnom doprinosu najboljim odnosima Nemačke i Srbije i istakao da je on dobrodošao u Srbiju.

- Verujem da će vaša poseta otvoriti nove puteve u saradnji i bliži i intenzivniji dijalog Nemačke i Srbije. Mi se tome radujemo, kao što se radujemo i vašoj podršci u nastavku dijaloga sa prištinom i očuvanju mira i stabilnosti - zaključio je Vučić.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Danilo

pre 7 godina

Jos samo da i nase komsije dele nase stavove.

kiki

pre 7 godina

Srbija ce nastaviti politiku mira i stabilnosti u cemu ima podrsku Nemacke .

GROF

pre 7 godina

Stabilnost u zemlji i održvnje mira u regionu!

GROF

pre 7 godina

Stabilnost u regionu je jedan od značjnijih faktora!

Micika

pre 7 godina

KA dobrom smo putu i ostvarujemo sve sto sme zelili!

zoran

pre 7 godina

Srbija je posle mnogo godina postala cenjena drzava u celom svetu.

dragana

pre 7 godina

Vucic je covek koji radi punom parom, ne staje

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija