• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.04.2017

15:49

ĐURIĆ: Ne verujem u obećanja i rokove koje daju Albanaci

Politika

ĐURIĆ: Ne verujem u obećanja i rokove koje daju Albanaci

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić izjavio je danas da više ne veruje ni u jedan rok i obećanje kosovskih Albanaca kada je u pitanju formiranje Zajednice srpskih opština

Ðurić je u izjavi novinarima na Glavičici nadomak Gnjilana izjavio da će u rokove za formiranje ZSO verovati onog trenutka kada bude video dela i spremnost u Prištini da ispune ono na šta su se sami obavezali.

On je ocenio da ne misli da je dobro to kada se srpskim komšijama i susedima na KiM koji su albanske nacionalnosti ZSO predstavlja kao nešto što je protiv njih, njihovih interesa i kao nešto što će umanjiti stepen njihovih prva.

- Ne, neće. ZSO onog momenta kada bude formiarana samo će pomoći da srpski narod može da snažnije deluje u cilju svog opstanka, u cilju rešvanja svojih problema. Ako prošetate Kosovom videćete da ima puno problema koje ne može da reši jedno selo, jedan gradonačelnik, koje mogu i moraju da rešavaju zajednčki politički predstavnici i u pokrajinskim institucijama i u lokalnoj samoupravi - rekao je on.

Zato, nešto što je dobro za Srbe, mora da bude dobro za sve na KiM i nikako drugačije nije zamišljena ZSO, naveo je on.

Odgovarajući kada će biti nastavljeni razgovori Beograda i Prištine u Briselu Ðurić je kazao da je to više pitanje za one ljude koji su bez ikakvog pravog razloga obustave razgovore pozivajući se na suđenje nekome ko je optužen za ratne zločine.

- Mislim da se iza toga krije nedostatak političke volje. Mi smo uvek spremni da razgovaramo, smatramo da je razgovor u interesu svih, da se samo kroz razgovor mogu rešavati problemi. Ja postavljam pitanje onima koji neće razgovor, kako ćemo rešiti probleme na način koji je dobar za sve - rekao je Ðurić.

Smatram da su razgovori apsolutno u našem interesu kao što je u našem interesu da posvećeno radimo ka tome da Srbija jača ekonomski, politički, vojno, spoljnopolitički da bi mogla više da brine o sebi i da brinući o sebi brine o svim svojim građanima, ma gde živeli, zaključio je Ðurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija