• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

19.04.2017

10:52

EU SE KONAČNO IZJASNILA O IZJAVI RAME! Bolje da nije ovako BEDNIM saopštenjem!

Politika

EU SE KONAČNO IZJASNILA O IZJAVI RAME! Bolje da nije ovako BEDNIM saopštenjem!

Podeli vest

Evropska unija je danas ocenila da "političko uplitanje narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" i time reagovala na izjavu albanskog premijera Edija Rame da nije isključena unija Albanije i Kosova pa ni ratni sukobi na Zapadnom Balkanu ako iščile izgledi za članstvo regiona u EU

 

To je agenciji Beta izjavila Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice EU Federike Mogerini, naglasivši da "region Zapadnog Balkana ima jasnu evropsku perspektivu, kao što je to nedavno potvrdio Evropski savet", šefovi država ili vlada Unije.

- Radimo sa svim partnerima u regionu da se ostvari taj cilj, utemeljen na načelima pomirenja i regionalne saradnje - podvukla je Maja Kocijančič u izjavi Beti na molbu da prenese stav EU o izjavi albanskog premijera Rame za portal Politiko.

DAČIĆ PITA EU, SAD I VELIKU BRITANIJU: Šta bi bilo da je Vučić najavio ujedinjenje Srbije i Srpske?!

Predstavnica za štampu Federike Mogerini je dodala da "svaki vid političkog uplitanja narušava učvršćivanje dobrih susedskih odnosa" u regionu.

ĐURIĆ PORUČIO RAMI: Dalje ruke od Srbije, ideja velike Albanije SAHRANJENA JE SA ENVEROM HODŽOM!

Prethodno ju, povodom izjave albanskog premijera, jedan zvaničničnik u sedištu NATO u Briselu u izjavi za Betu izrazio "zabrinutost zbog najnovijeg pogoršanja bezbednosnih prilika" na Zapadnom Balkanu i naglasio da "snažno ohrabruje vodje u regionu da budu na visini svojih odgovornosti i nastave putem dijaloga i pomirenja".

Rama je u juče objavljenom intervjuu za portal Politiko rekao da se ne može isključiti unija Albanije i Kosova, ako ne bude šanse za članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
baba roga

pre 6 godina

Јер вам је на крају јасно кога штите злотвори ?

Veljko

pre 6 godina

Samo Rama voli Albance sa Kosova, dok ostali Albanci iz Albanije koliko ja znam ih u opste ne vole i kazu:' ma pustite to su samo Kosovari".

nada

pre 6 godina

Sve ste vi doprineli ovakvoj situaciji na Balkanu mesajuci svoje prste ! Otkako ste rasparcali Jugoslaviju ne ostavljate nas na miru vec jos vise zavadjate ! Pokazite se na delu jer u vase izjave vise niko ne veruje. Kada bi se lupilo o sto sve bi bilo drugacije - ucutao bi i Rama i Taci i Izetbegovic a i ostali koji ne zele miroljubivu politiku !!!!!!!!!!!

vlada

pre 6 godina

....recite slobodno da ste mu to dozvolili da kaže, a možda i sugerisali, jer sve je jasno i ne pravite se ble..vi!

Vitez

pre 6 godina

EU je samo cisto gubljenje vremena i nista vise!!!!\n

Mara

pre 6 godina

Ove dve visoke predstavnice su bas visoke, kao starlete,da ne upotrebim pravu rec za ono sto one rade,jadne su i bedne kad im je zabranjeno da misle svojom glavom,vec samo procitaju ono sto im se poturi,pa i mentalno retardirani bi mogli da rade njihov posao bez ikakvih problema,jer tu niko ne razmislja svojom glavom.Oni kad podju na posao,sigurno ostave mozak kod kuce, jer im tamo gde rade i nije potreban.EU je ipak samo jedna smejurija i cirkuska predstava sa klovnovima za malu decu.\n

Ljubo

pre 6 godina

Velika Albanija postoji ,treba raditi i ciniti na razvaljivanju ....

marko

pre 6 godina

Mislim da neko treba da izjavi da se srpska i srbija ujedinjuju ako se ne prestane sa pritiscima bosanaca na srpsku.

komandos

pre 6 godina

a da posle tih najava i pretnji sluchajno ne postane Velika Srbija sta mislite o tome ramo i tachi i musliju\n

vev

pre 6 godina

Pa ismo i mi bez glasa, tresnemo rukom o sto u sred Brisela i kazemo ujedinjujemo se sa R Srpskom! Sta bre cutimo, mirno, polako, a u srbiji ima borac-azi8lanat-, koji ce sigurno pomoci srbiji, zato su oni i tu cekaju, Erdogan ih je drzao kod sebe, moraju da mu vrate, osvestite se svi! A to sto su Erdogan i Putin u dilu, mani me se, Erdogan hoce da bude novi Murat i uzme sto je ovaj osvojio. Pa usred B.Luke je receno ovo je i ovako nase bilo i ostalo, od nekih od njih. Sta hocemo vise? Ajd nek Pravoslavac ode na skup i kaze u Istambulu, ovo je bilo i sada je nase, pa pojeli bi ga! Cutimo da nas prime u EU, nedao dragi Gospod nas da se to ikada dogodi! +++

Milos Obilic

pre 5 godina

Ne nameravam da puno pametujem , cini mi se da smo svi mi koji se oglasavamo komentarima dobronamerni a , za dobrobit Srbije . Ta saopstenja , jalove krave zvane EU , iz razloga samopostovanja nebi trebali ni da objavljujemo a ni da komentarisemo ... izuzev onih informacija i stavova koji nam dolaze iz Moskve i Pekinga i ostalih prijateljski nam nastrojenih drzava i naroda . A mediji koji se bar deklarisu kao Srbski , trebaju da daju svoj doprinos tome . Uskoro nam dolazi makaroncic pa eto prilike da se evociraju uspomene iz skorasnje proslave 100- godisnjice okoncanja Velikog rata , kao i tretmanu koji je makaroncic priredio Srbima , Srbskom predsedniku i delegaciji

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija