• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2017

16:52

GOJKOVIĆ: Većina ima političkog sluha za predloge manjine!

Politika

GOJKOVIĆ: Većina ima političkog sluha za predloge manjine!

Podeli vest

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je posle razgovora sa poslanicima većine odlučila da zakaže sednicu parlamenta na kojoj će se raspravljati o njenom razrešenju i dodala da na taj način većina pokazuje da ima političkog sluha sa za predloge manjine

Ona je podsetila da su predlozi za njeno razrešenje predati skupštini 13. i 14. aprila i da se sednica sa tim tačkama dnevnog reda može održati najranije 29. aprila. Ponovila je da tu sednicu neće ona voditi već poslanik druge političke opcije, a ko je inače potpredsednik Narodne skupštine.

Navodeći da je slušala obraćanja pojedinih predsedničkih kandidata i predlagača za njeno razrešenje, Gojković kaže da je smatrala da je potrebno da se obrati medijma i objasni proceduru, dodajući da je konstatovala da oni koji to traže očigledno ne znaju ili neće da znaju kako izgleda ispravna procedura.

Komentarišući izjavu lidera "Dosta je bilo" Saše Radulovića da za zahtev za razrešenje predsednika parlamenta ne važe iste odredbe Poslovnika kao i za predloge zakona, i da ta inicijativa može biti već u petak na dnevnom redu, ona je rekla da Radulović "očigledno ne zna šta je hitan, a šta redovan postupak".

- Oni ne znaju šta znači hitan a šta redovan postupak, a još nisu shvatili i da se za svaku tačku dnevnog reda mora imati većina, kako bi se o njoj raspravljalo - rekla je ona.

Kako je navela, ona je s poslanicima SNS i onima koji podrzavaju vladu i čine većinu u parlamentu razgovarala i dobila saglasnost da zakaze sednicu na kojoj bi se raspravljalo o njenom razrešenju.

Na toj će sednici, primetila je, svoje mišljenje, osim tridesetak poslanika koji su tražili njeno razrešenje, dati i 220 poslanika koji nisu potpisali taj predlog.

- Na ovaj način sam omogućila potpisnicima i kandidatima za predsednika Srbije da se njihov predlog nađe na dnevnom redu. Većina pokazuje da ima političkog sluha za predloge manjine - rekla je Gojković, uz opasku da je zbog poštovanja parlamenta odlučila da pruži poslanicima opozicije priliku da kažu šta imaju, ali i da čuju šta ona ima da im odgovori.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija