• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.04.2017

18:53

USTAŠKI PIR U CENTRU HRVATSKE: Grad Zagreb ipak nagradio Jakova Sedlara autora filma Jasenovac- istina!

Politika

USTAŠKI PIR U CENTRU HRVATSKE: Grad Zagreb ipak nagradio Jakova Sedlara autora filma Jasenovac- istina!

Podeli vest

Skupština Grada Zagreba većinom glasova odlučila je danas da Nagradu grada Zagreba za ovu godinu uruči Jakovu Sedlaru, uprkos nezadovoljstvu dela gradskih zastupnika i predstavnika srpske i jevrejske zajednice, kao i Antifašističke lige Hrvatske

Uoči sednice gradske skupštine ispred zgrade stare većnice održana su dva protestna skupa - za protiv dodele nagrade Sedlaru, inače, autoru dokumentarnog filma "Jasenovac-istina", koji je izazvao mnoge polemike u Hrvatskoj i državama regiona.

Dodeli nagrade Sedlaru usprotivio se i Efraim Zurof, direktor Centra Simon Vizental.

USTAŠKA POSLA: Zagreb hoće da nagradi režisera koji negira Jasenovac!

Oni su, naime, smatrali da predlog da se nagrada dodeli Sedlaru nije dobar jer on svojim delima podstiče mržnju i ne priznaje zločine.

UBIJ SRBINA USRED ZAGREBA: Mupovci se prave blesavi, nisu videli ustaška obeležja!

Mario Župan (HDZ) podržao je Jakova Sedlara rekavši da je reč o dobrom predlogu. Dodao je da je dosta podela na leve i desne te da će u takvim slučajevima uvek biti neko ko nije zadovoljan.

Vesna Roje (HNS) izrazila je rezervu prema Jakovu Sedlaru kao dobitniku ove nagrade rekavši da ni jedan predlog za ovu nagradu do sada nije izazvao toliko polemike i protesta.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Smiljenka

pre 7 godina

Hrvatski politicari su etnicki srpska i starosedilacki narod na Balkanu podrugljivo nazivali divljacima, azijatima, otpadnicima od krscanske vere, nevernicima i sizmaticima. Osvojiti teritorije ovih ljudskih nistarija postala je prioritetna ideoloska i politicka potreba Hrvata. Potpomagani od Austrije, Mletaka, Ugarske, Vatikana, a u dvadesetom veku od mocnih sila Italije i Njemacke, SAD i EU, Hrvati su svoje teritorijalne teznje ostvarivali na najbrutalniji i najsvirepiji nacin: ratnim zlocinom, terorom, progonom i slicnim okrutnim metodama. Ideoloska postavka Velike Hrvatske, koju je prvi utemeljio Pavao Ritter Vitezovic u delu Croatia rediviva, bila je ogledni aksiom i obvezna osnova za drzavno uoblicavanje i Anti Starcevicu i Franji Rackom, i Josipu Franku i Juraju Strossmayeru i Stjepanu Radicu, i Anti Pavelicu, i Franji Tudjmanu i Stjepanu Mesicu. Danasnja hrvatska drzava je stvorena na genocidnim osnovama, etnickom cisćenju i ona predstavlja sotonisticko delo Novog svetskog poretka. U ratovima za osvajanje srpskog teritorija ubijeno je nekoliko miliona neduznih Srba. Pored biloskog istrebljenja - metodama genocida, etnocida i biocida - primenjena je i metoda kulturcida koja, u simbiozi s drugim metodama, predstavlja najzloglasniju i najokrutniju metodologiju bioloskog istrebljenja jednog naroda u dvadesetom Veku/Peta Medjunarodna konferencija o Jasenovcu, po prvi put donela je Deklaraciju o genocidu Nezavsne drzave Hrvatske protiv Srba, Jevreja i Roma u toku Drugog svetskog rata. Deklaracija je napisana na osam jezika i vec je razaslana u sve delove sveta.

BorisDe

pre 7 godina

Samo u bolesnim zemaljama prihvate fašizam kao sredstvo protiv bilo kog kojeg ne vole. Bolesna nacija izgubljena u svemiru ili po domače "Hrvatska". Vreme je da im neko pocepa ta njihova fašistićka krila koja su izrasla i da se sete kako su i njihove ubijali ti isti fašisti tada. Odlepršali su u glavi.

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija