• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

21.04.2017

13:01

VULIN: Musliju poziva na treći balkanski rat!

Politika

VULIN: Musliju poziva na treći balkanski rat!

Podeli vest

Ministar za rad Aleksanar Vulin rekao je danas da je izjava predsednika Nacionalnog saveta Albanaca Jonuza Muslijua da opštine Bujanovac i Preševo treba da se pripoje Kosovu ukoliko dodje do njegovog ujedinjenje sa Albanijom otvoren poziv za treći balkanski rat

Vulin je prilikom obilaska Crvenog krsta i Narodne kuhinje u Bujanovcu odgovarajući na pitanje novinara rekao da bi o izjavi Muslijua trebalo da se izjasne nadležni organi i tužilaštvo, ali i da Nacionalni savet Albanaca objasni da li je to stav jednog čoveka ili celog Saveta.

- Očekujem od EU i NATO da budu jasni u osudi takvih izjava koje su došle od Edija Rame, Hašima Tačija i Jonuza Muslijua. Ovo je pri put da poziv za otcepljenje dela terirorije dolazi od strane suverene države kao što je Albanija - rekao je Vulin.

Albanski premijer Edi Rama izjavio je pre nekoliko dana da se ne može isključiti unija Albanije i Kosova, ako ne bude šanse za članstvo zemalja Zapadnog Balkana u EU, dok je predsednik Kosova Hašim Tači rekao da će, ukoliko EU "zatvori vrata" Kosovu, "svi Albanci regiona živeti u jednoj jedinstvenoj državi kako bi se nastavilo dalje sa integracijom u evropsku porodicu".

Po oceni Vulina, "EU treba da smogne hrabrosti i da osudi izjavu Edija Rame, isto tako i NATO čija je Albanija članica".

Vulin je rekao i da se treći rat na Balkanu neće voditi na teritoriji samo jedne zemlje već da postoji opasnost da zahvati i više zemalja regiona.

- Nijedan balkanski rat nije se vodio na teritoriji samo jedne zemlje, a NATO treba da obuzda Albaniju da ne zvecka oružjem. Mi nemao nijednu dečju glavu za bacanje - rekao je Vulin.

Naveo je i da je to razlog zašto niko ne treba da pita Srbiju zašto nabavlja "migove" i drugo oružje jer se to radi da bi Srbija bila jaka i snažna i da može da zaštiti svoje interese.

Vulin je rekao da je pokretanje tema o otcepljenju opasno i iz razloga što na Balkanu nema zemlje u kojoj ne živi bar jedan narod koji bi voleo da živi negde drugde.

- Vlada Srbije se trudi i uvek će se truditi da sačuva mir, ali nikada - rekao je Vulin.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17