• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.04.2017

15:40

RUSKI MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu!

Politika

RUSKI MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu!

Podeli vest

Izjave premijera Albanije Edija Rame i kosovskog lidera Hašima Tačija o velikoalbanskoj državi povećavaju stepen napetosti na Balkanu, izjavili su u MIP Rusije.

"Pod maskom neosnovanih optužbi na račun Rusije o pokušajima destabilizacije stanja u jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere ze oživljavanje velikoalbanskog projekta - sada sa oslanjanjem na Ustav Albanije koji daje Tirani pravo na zaštitu interesa Albanaca u inostranstvu. Pod maskom licemernih priča o stabilnosti u regionu pod kišobranom NATO u toku je podrivanje temelja stabilnosti, uzimanje kursa na prekrajanje balkanskih granica, oštro povećanje stepena konfliktnog potencijala“, saopštili su u ruskom spoljnopolitičkom resoru.

"Upravo u tom svetlu razmatra se izjava premijera Albanije Edija Rame i "šefa“ jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova Hašima Tačija o spremnosti na objedinjavanje u jedinstvenu velikoalbansku državu",  dodali su diplomatskom resoru.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pera

pre 7 godina

šta se čeka ,ovo taktiziranje može skupo da nas košta.ako pod hitno ne udjemo u savez sa Ruskom federacijom,uništiće nas skroz,nikad Albanci ne bi krenuli u ovo da nemaju podršku .ako bi ušli u savez sa Rusima onda je i Kosovo pošto po rez.1244 je sastavni deo Srbije bi ušlo u taj savez i Rusija bi garantovala za granice Srbije.

veliborxxl

pre 7 godina

Udji ti u savez sa nama u Rep.Srpskoj i nemoj da se brines za siptare.Mi znamo kako sa njima...Srbija moze samo nama da vjeruje a sa siptarima se mora za vratove uhvatiti!!!

Mig29

pre 7 godina

Само Путин може да сачува Србију. Србија треба свим руским војницима да да дипломатски имунитет, да могу у сваком тренутку да реагују, онда ће Путин имати одрешене руке да почисти гамад.

Sargarepac

pre 7 godina

Ma batalite to uzdrmavanje stabilnosti itd...dizi Putine te avione i buk M2 i pravac ovamo dok nije kasno.\n

Ljubo

pre 7 godina

U ime Boga ,dokle cemo biti slepci pored ociju i sami sebi zabijati noz u grlo .Albanci su u jednoj drzavi ,mi treba da pravimo strategiju da to razvaljujemo ,bar Srbi ,za ostale me nije briga ,sramotno i jadno da niko ne reaguje posle ponasanja i izjava Siptara sa juga Srbije i izbacimo vise taj pojam " presevska dolina " ...

Ljuba

pre 7 godina

Ma sad ce traziti i albanski kanton u Svajcarskoj da pripoje toj njihovoj kvazi drzavi

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija