• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/intermagazin

21.04.2017

20:35

RUSIJA OTKRILA, A PROFESOR IZ PRIŠTINE POTVRDIO: Evo ko stoji iza šiptarskih izjava o velikoj Albaniji!

Politika

RUSIJA OTKRILA, A PROFESOR IZ PRIŠTINE POTVRDIO: Evo ko stoji iza šiptarskih izjava o velikoj Albaniji!

Podeli vest

Zvanična Moskva je ocenila, povodom izjava o „ujedinjenju Kosova i Albanije“, da se pod kišobranom NATO potkopavaju temelji stabilnosti

Kako je navelo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije nakon izjava albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija, „iza licemernih razgovora o stabilizaciji u regionu pod kišobranom NATO se zapravo potkopavaju temelji stabilnosti“.

- Uz potajne i neosnovane optužbe na račun Rusije o pokušajima da destabilizuje situaciju u Jugoistočnoj Evropi preduzimaju se mere kako bi se u stvarnost pretočio velikoalbanski projekat – ovog puta uz oslanjanje na Ustav Albanije, koji Tirani daje za pravo da štiti interese svih Albanaca van Albanije- saopštili su u ruskom MIP, prenosi Tas.

RUSKI MSP: Izjave Rame i Tačija dižu napetost na Balkanu!

Kako navode, taj kurs s ciljem prekrajanja granica na Balkanu dramatično podiže nivo potencijala za sukob, prenosi ruska agencija saopštenje MIP.

- Upravo u tom svetlu tumačimo izjave Rame i Tačija- poručuju iz ruskog Ministarstva.

PROFESOR IZ PRIŠTINE MIROVIĆ: Pretnje „Velikom Albanijom“ ne bi se čule da međunarodna zajednica nije dala podršku

Public

Profesor međunarodnog prava na Univerzitetu u Prištini Dejan Mirović smatra da se pretnje „velikom Albanijom“ ne bi čule iz Tirane i Prištine da međunarodna zajednica nije za to dala zeleno svetlo.

- Iskustvo je pokazalo da albanski faktor nikada ne igra sam. Zato mi se čini da je ovo igra koja je usaglašena, ili sa Briselom ili sa Vašingtonom. Kosovo nije međunarodno priznat subjekat. Odnosno, nije član UN - rekao je Mirović za „Sputnjik“.

NEMAČKI ANALITIČAR VEBER: Tači i Rama bi da pritiskaju Brisel pričom o Velikoj Albaniji

On je ocenio da bi, da se sve svede na politiku i ovako nešto desi kao presedan, Balkan bio vraćen u srednji vek, naglašavajući da je pitanje šta bi bilo sa severom Kosova koji nije inkorporiran u sistem samoproglašenog Kosova.

Mirović je podsetio da je međunarodna zajednica više puta prekršila uspostavljena pravila, kao što je ono iz 1991. godine kada je Badinterova komisija priznala republičke granice bivše SFRJ, a kasnije je to pravilo prekršeno.

- Opasnost od domino efekta postoji, ali, ima tu pitanja bez odgovora. U svakom slučaju, ne bi bilo dobro otvarati Pandorinu kutiju – kaže on.

SRAMNA ŠIPTARSKA PROVOKACIJA! Jonuz Musliju deo Srbije pripaja Velikoj Albaniji!

DRAMATIČNO, ALBANSKI PREMIJER PRETI SRBIJI! Rama hoće rat, Šiptari spremaju haos na Kosovu!

ZLOČINAC TAČI PONOVIO RAMINE PRETNJE: Svi Albanci živeće u jednoj državi, ako EU zatvori vrata Kosovu?!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Petar Golemi

pre 7 godina

cujemo da se Alajska ujedinjuje sa Rusijom, Mevico sa Teksasom ,Florida sa Kubom......Mrs kuci izrodi americki ......

zoran miljkovic

pre 7 godina

Ја се дивим Руској памети,то што они открију види и моја баба Стоја.Сада ћемо да видимо реакцију државе Србије на речи противуставне њеног грађанина,као и њеног службеника са две буЏетске плате.БИЋЕ НИШТА.Србија се само скупља и савија као црвић кад га нападнете.ИМА ЛИ НЕКО НОРМАЛАН ДА ВИДИ ДА САМО НАТО ШТИТИ НАС ОД КРВАВОГ РАТА, или се ми свесно колективно опет жртвујемо за Русију.

marko

pre 7 godina

zaboravio si da povuces vodu...i mnogo si bezao sa casova

džingis kan

pre 7 godina

Pa i mi Srbi treba da se ujedinimo sa Čikagom,to je Srpska pokrajina u SAD-u,trebamo ga pripojiti Srbiji,pošto trećina stanovništva je Srpsko

Gavrilo

pre 6 godina

Dok god postoji Amerika, Nato i EU, na čelu sa Nemačkom i Francuskom, nikada nećemo moći vratiti naše Kosovo. Nećemo ga moći vratiti i zbog malobrojnosti Srba koji tamo žive. Znači, Srbi treba da počnu da se što više rađaju i množe i da se narodu to omogući. Imamo mi veliku dijasporu, pa ako im je stalo do svoje domovine i srbstva, treba da pomognu velikim donacijama. Vidite kako shiptari to rade i kako su svi jedinstveni u svom naumu da se prošire po Balkanu. Spominju Preševo i Preševsku dolinu, jer su tamo većina shiptari, a šta je sa područjima južno od Ibra gde žive Srbi? Onda nije u toj podeli samo sever srbski, kako oni kažu. Ono što je najteže za sve nas Srbe je ucena sa Republikomk Srpskom. Ujediniće se sa Srbijom samo ako priznamo Kosovo. Dejtonski sporazum je krojio Klinton kao i Kosovo i svakom je jasno kakve su krajnje namere bile. Zato udaraju na dve žive rane, Republiku Srbsku i Kosovo. Treba još malo strpljenja sa naše strane, jer shiptari gube strpljenje i izazvaće rat na Balkanu, a onda neće moći dobiti sve ono što su planirali, a možda izgube i mnogo više.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija