• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

25.04.2017

09:34

VULIN: Mora se reagovati na izjave Rame, Tačija i Muslijua!

Politika

VULIN: Mora se reagovati na izjave Rame, Tačija i Muslijua!

Podeli vest

Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je danas da se mora reagovati na "sinhronizovane izjave" albanskog premijera Edija Rame i kosovskog predsednika Hašima Tačija o ujedinjenju Albanije i Kosova, kao i na izjavu predsednika Opštine Bujanovac Jonuza Muslijua da je unija Albanije i Kosova "besmislena bez Preševske doline - bez Medvedje, Bujanovca i Preševa"

Vulin je za televiziju Pink ocenio da oni tim izjavama žele da pokažu EU "koliko se proteže njihov uticaj, koliko daleko mogu da zapale Balkan i koliko duboko mogu da ugroze mir i stabilnost ne samo u njihovoj zemlji, već i na teritoriji Srbije".

Istakao je da će Srbija biti faktor mira, da će voditi računa o svom narodu gde god živeo na prostoru Balkana.

- Nama je stalo da bude mira na svim prostorima da bismo mogli da se razvijamo. Trudićemo se da sačuvamo dobrosusedske odnose, ali nažalost za rat je potreban samo jedan, za mir bar dvoje - rekao je Vulin.

On je kazao da Srbi i Albanci moraju živeti jedni sa drugima, jer se ne može zanemariti činjenica da "Albanci postoje i da žive u okviru naše države" na Kosovu i Metohiji, kao i u opštinama juga Srbije.

Upitan da prokomentariše dron sa zastavom "velike Albanije" koji se pojavio tokom fudbalske utakmice Škupi i Vardar u Skoplju, Vulin je kazao da "to nije slučajno" i da albanski politčari oko sebe pokušavaju da okupe čitavo nacionalističko javno mnjenje kako bi Rama mogao da kaže - ja sam stožer "velike Albanije".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija