• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

25.04.2017

21:32

NESTAO VUK JEREMIĆ! Posle debakla na izborima bivši šef diplomatije POTPUNO VAN DOMAĆE POLITIKE!

Politika

NESTAO VUK JEREMIĆ! Posle debakla na izborima bivši šef diplomatije POTPUNO VAN DOMAĆE POLITIKE!

Podeli vest

Posle debakla na predsedničkim izborima nije se pojavio nigde u javnosti... Na Tviteru se bavi prirodom, manastirima i 'svetskom politikom'

Propali dosovski kandidat za predsednika Srbije Vuk Jeremić posle ponižavajućeg poraza na predsedničkim izborima 2. aprila - na kojima je potrošio više od sedam miliona evra, a osvojio tek 5,66 odsto glasova - povukao se u duboku ilegalu i ne pojavljuje se nigde u javnosti.

Jeremić se poslednji put medijima obratio u izbornoj noći, dva sata posle zatvaranja biračkih mesta. Tada je rekao da je "ponosan na rezultat" (!?!) i da će nastaviti svoju političku borbu.

Od tog trenutka, međutim, Jeremić nije održao nijednu konferenciju za medije, niti je dao bilo kakvu političku izjavu. Potpuno se isključio iz javnosti, a na Tviteru se bavi prirodnim lepotama Srbije, manastirima i "svetskom politikom".

printscreen

Pitanje je, dakle, gde je nestao Vuk Jeremić i da li za njega ima budućnosti u srpskoj politici?

Sve je moguće

Sagovornici Informera, politički analitičari i političari, smatraju da je Jeremića izborni rezultat potpuno slomio i da sada verovatno još vaga da li da osnuje svoju partiju ili jednostavno odustane od bavljenja politikom.

printscreen

Vuk Jeremić nije bio dostupan za komentar, niti je ikakav odgovor bilo moguće dobiti od njegovih saradnika. Nezvanično, međutim, njegovi bliski saradnici tvrde da je i dalje skrhan izbornim porazom.

- Isprva, Vukova reakcija nije bila strašna. Još u izbornoj noći rekao je da nastavlja borbu. Svi smo bili ubeđeni da će odmah krenuti u osnivanje stranke i pripremu za naredne izbore. Ali onda je sve stalo. Jeremić je sve više van Beograda, a stranku više i ne pominje. Možda je odustao od svega, sve je moguće... - prenosi naš sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Na drugoj strani, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da se bivši šef diplomatije sprema za definitivni odlazak iz zemlje.

- U nedostatku odgovora na mnoga pitanja, a jedno od njih je odakle mu silni milioni evra koje je nemilice trošio u izbornoj kampanji, Jeremić planira da se skloni iz Srbije. Uostalom, na takav isti način završili su svi simboli režima DOS koji su se bogatili na grbači naroda - podseća Glišić.

printscreen

Milan Nikolić, analitičar i direktor Centra za proučavanje alternativa, kaže da je Jeremić doživeo veliki poraz, uprkos velikom novcu koji je uložio u kampanju.

5,66

odsto glasova birača osvojio je Jeremić na predsedničkim izborima

- Nije uspeo u svom naumu i razumljivo je da je na to reagovao povlačenjem i razmišljanjem šta dalje da radi. Jeremić je, uz Vojislava Šešelja i SRS, ubedljivo najveći gubitnik predsedničkih izbora. Čak i da osnuje stranku, a to je mnogo veliki posao, ne verujem da će Jeremić imati tako velike resurse i donatore koje je imao pre izbore. Uostalom, karijeru je izgradio više srećom i sticajem okolnosti, uz veliku pomoć Borisa Tadića, nego napornim radom... - podvlači Nikolić.

Privremena pojava

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže da je Jeremić privremena politička pojava koja se vremenom gasi i pali.

- Ne očekujem nikakav spektakularan povratak Vuka Jeremića na scenu, baš kao što nije bilo očekivano ni da će on imati neki značajniji i bolji rezultat na izborima. Verovatno u ovom trenutku uživa u prirodi i misli skreće na međunarodnu politiku, jer mu je tako lakše. Objektivno, ostvario je zaista loš rezultat na izborima i mora dobro da razmisli šta će dalje da radi u životu... - zaključuje Stanković.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 6 godina

On je bio tu damo da bude jedan vise znaci da deli narod...i da manje glasovao dobije na primer Seselj jel Vucic...pa u slucaju da uspe da prode stim bolje ako ne bar je minimum uradio zatsto je bio placen...

nada

pre 6 godina

Posto se nakrao moze i da napusti Srbiju - olos jedan !!!!!!!!!!!!! Nebitan lik ali jos mora Srbiji poloziti racune - samo polako !!!!!!!!!!!!!

maki1

pre 6 godina

Neće moći da napusti! Postoji podneta krivična prijava!

SRBA

pre 6 godina

ON IMA SVOG DEČKA BORISA TADIĆA!!! ALI NJEGOV DEČKO IMA SIDU!!!!!!

smb

pre 6 godina

nije taj sigurno nestao vec se sabira za "sledeci zadatak". neko kome je toliko para "palo s neba" ne nestaje. bice ga brze nego sto mi predpostavljamo. sto pre da mu se udje u trag, garantovano nesto smera. pozdrav.

Ja

pre 6 godina

Dobar mu je ovaj tvit o hijenama. Još da ukapira ko je na našoj političkoj sceni ta hijena(a ima ih mnogo) a ko je lav pa će shvatiti da su hijene odavno završile sa svojom dominacijom i da sada samo stoje po strani i reže na tog lava jer samo to i mogu... A lav radi svoj posao i ne obraća mnogo pažnje na te hijene.

Mara

pre 6 godina

Ako je toliko pametan, trebao je da zna da ce narod jedva docekati da na izborima kazni bar nekog iz tog izvikanog i nesposobnog Dosovog rezima,koji nas je toliko ojadio zajedno sa EU i djihad demokratijom.EU je i zamisljena tako da jos vise oslabi i obezvredi male i siromasne zemlje, da ispumpa sav preostali kapital i prenese ga u EU,samo sto mi to nismo ni znali 5-og oktobra,pa smo naseli,sad to vise necemo,pogotovo ne,sa nekim likovima iz tog rezima.I Vucic bi prosao isto, da narod nije video da on ima sposobnosti za politiku i da ulaze veliki rad i trud, za razliku od Dosa koji se samo bahatio i slikao po medijima a bio potpuno nesposoban,da osim kradje, bilo sta drugo ucini.Koliko jeVucicev rad i trud dobar za nas,vreme ce pokazati,ako se pokaze da ni on nije kako treba,lako cemo ga promeniti.Vrlo prosta i jednostavna logika u narodu ali mudrija od vasih usijanih glava,koje ne mogu ni objektivno da procene sta narodu treba,a treba mu visi standard i puniji dzepovi i to je sve.Briga nas za vasu lokalnu i svetsku politiku.\n

PETAR 1

pre 6 godina

Pomenuti, nije prosao na konkursu za novo radno mesto i covek ide dalje na druge konkurse, valja od neceg ziveti. \n

Sima

pre 6 godina

Vratiće se on, otišao samo kod gazda po NOVE ZADATKE !

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija