• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS.RS

26.04.2017

10:43

MINISTARSTVO PRAVDE: Haradinaj ne može biti izručen Albaniji!

Politika

MINISTARSTVO PRAVDE: Haradinaj ne može biti izručen Albaniji!

Podeli vest

To što je Ramuš Haradinaj dobio državljanstvo Albanije nije bitno za proces u Kolmaru, kažu za RTS u Ministarstvu pravde i objašnjavaju da Haradinaj ne može biti prosleđen Albaniji samo zbog toga što je dobio državljanstvo te zemlje, jer ono nije osnov za traženje ekstradicije

 

Apelacioni sud u Kolmaru, u Francuskoj, sutra će, posle dva odlaganja, saopštiti odluku o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, koga srpsko tužilaštvo tereti za brojne ratne zločine na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih.

U međuvremenu je donesena odluka kojom se predsedniku Alijanse za budućnost Kosova Ramušu Haradinaju dozvoljava da stekne državljanstvo Albanije.

ŠIPTARSKA UJDURMA: Rama spasava Haradinaja - tražiće od Francuske da ga izruči Albaniji?!

To je, kako kažu za RTS u Ministarstvu pravde, nevažno za proces u Kolmaru.

Protiv Haradinaja je pokrenut postupak u Srbiji i Srbija ga traži nezavisno od toga čije državljanstvo ima, rečeno nam je u Ministarstvu pravde.

"Kada je u pitanju izručenje Ramuša Haradinaja, ukazujemo da je postupak protiv njega pokrenut u Srbiji, zbog čega je irelevantno to što je, kako su pojedini mediji preneli, u međuvremenu dobio državljanstvo Albanije. O tome kome će lice biti izručeno odlučuje država kojoj je podneta molba za izručenje, u ovom slučaju Francuska", naveli su u Ministarstvu.

ZLOČINAC HARADINAJ PRETI IZ FRANCUSKE: Zahtev Srbije za izručenje direktan je POZIV NA RAT!

Ističu i da državljanstvo nije osnov za traženje ekstradicije.

- Srbija nema potpisan sporazum sa Albanijom koji bi omogućio da se optuženima za ratne zločine u jednoj zemlji sudi u drugoj čiji su državljani, ali ukazujemo da odluku o eventualnom ustupanju može doneti samo nadležni sud. Ali, bez obzira na nepostojanje ugovora, sud je taj koji donosi konačnu odluku da li će neko suđenje biti ustupljeno ili ne - rečeno je RTS-u.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
u magnovenju

pre 6 godina

Da li će ministarka podneti ostavku ako ga ipak izruče Albaniji?

pero

pre 6 godina

Ima lice MONSTRUMA, pre nije tako izgledao ali na ovoj slici je kao DEMON\n

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija