• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.04.2017

16:09

ZMIJA OPET UJEDA! Tači: Gade mi se prijateljski odnosi zvaničnika EU i Srbije - ODVRATNO!

Politika

ZMIJA OPET UJEDA! Tači: Gade mi se prijateljski odnosi zvaničnika EU i Srbije - ODVRATNO!

Podeli vest

Kosovski predsednik Hašim Tači nastavio je sa uvredljivim reagovanjima na kritike zvaničnika EU, koji smatraju pretećim njegove izjave o nacionalnom ujedinjenju Albanaca, i nazvao je danas "odvratnim", kako je ocenio, "prijateljske odnose zvaničnika EU sa Beogradom"

- Ti prijateljski odnosi zvaničnika EU sa Beogradom i takve izjave su veoma dosadne, odvratne i neprihvatljive za Kosovo, pogotovo zbog neopravdanog kašnjenja u viznoj liberalizaciji sa Kosovom - rekao je Tači, prenosi prištinski "Gazeta ekspres".

Prema njegovim tvrdnjama, "srpski nacionalizam je pretnja po EU", a "Beograd nastavlja da radi na destabilizaciji regiona i uspostavljanju moćnog uticaja Rusije u Srbiji, uključujući vojne baze i borbene avione MIG".

Tači je i sinoć na Fejsbuku neprimerenim rečima nazvao navodnu propagandu Srbije o pokušajima za stvaranje "velike Albanije", a EU pozvao da ne potpada pod taj uticaj i da Kosovo tretira kao "nezavisnu i suverenu državu".

Prethodno je u ponedeljak Tači putem te društvene mreže kritikovao reagovanje evropskog komesara Johanesa Hana na izjave političara Albanaca o promeni granica na Zapadnom Balkanu, navodeći kako to pokazuje kako Evropskoj uniji "nedostaju vođstvo i vizija" u konkretizaciji evropske perspektive za Kosovo.

Han je, posle razgovara u Briselu sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem, poručio da su neprihvatljive i kontraproduktivne izjave pojedinih lidera u regionu kojima prizivaju promenu granica.

Evropski komesar je izrazio razočarenje zbog "zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu" i upozorio da se takve izjave mogu "obiti o glavu" onima koji ih izgovaraju.

- Želeo bih da izrazim svoju razočaranost, čak i iznerviranost, zbog zapaljivih izjava pojedinih lidera u regionu. Takve poruke, koje mogu da se shvate kao mešanje u unutrašnja pitanja susednih zemalja i prizivaju menjanje granica, nisu prihvatljive i više su nego kontraproduktivne - naglasio je Han.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Prle

pre 6 godina

I ti se nama gadis sto si zlocinac i ta ista EU te brani i pod njenom si zastitom !!

zora

pre 6 godina

Samo ti nastavi da se nerviras i pljujes po EU. Sutnuce oni tebe na brzinu isto kao sto su te stvorili.

mikelandjelo

pre 6 godina

joj kako ste smijesni,, pa zar ne vidite da ga neko nagovara na to,, velike se igre igraju sa ovim izjavama u zadnje vreme,, pre neki dan rama,, pa Tachi,, i sad ovaj iz Medvedje,, igraju sipci neku igru podpomognuti od Amera ili Turaka,,,, oooo Turciiiiiii jel ima neka od vas za Stiskavac,,,,

sergej

pre 6 godina

Ma kakav ovaj Šipac što balavi to je pritisak na Srbiju i Vučića da Američki kandidat bude predsednik vladetreba a to je Zorana Mihailović i sve se vrti oko nje ne trebate žigovati strane plaćenike oni su sami obeleženi.Igra je da ne pobedi Ruski faktor i sve što Amerikanci hoće ako se ne uradi taki imate vojsku Kosova, pretnje šiptara,autonomaše u Vojvodini,Muslimane u Sandžaku, tužbu za genocid koju pokreću Šiptari a nju predstavlja Džefri Najs Bakir je probao pa su Srbiju Rusi spasili.

gadljiv tip

pre 6 godina

a prijateljski odnosi amerika i kosova, britanije i kosova ti se ne gade?

drago

pre 6 godina

E,pa,shipci,"zavesa se polako ali,ZIHER,spusta",predugo ste i trajali"!

iza coska

pre 6 godina

Stvari sa ovakvim tipovima treba resiti elegantno.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija