• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.04.2017

22:23

RUSKI MINISTAR ODBRANE ČVRSTO UZ BEOGRAD! Šojgu: Rusija će svim silama štititi Srbiju!

Politika

RUSKI MINISTAR ODBRANE ČVRSTO UZ BEOGRAD! Šojgu: Rusija će svim silama štititi Srbiju!

Podeli vest

Neka niko ne misli da može da tek tako napada Srbe i da u Beogradu pravi "obojene revolucije" po ukrajinskom modelu, poručio Sergej Šojgu

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu poručio je da će Moskva svim silama štititi Srbiju i da neće dozvoliti nikakav napad na nju ili pokušaj rušenja vlasti u Beogradu takozvanim obojenim revolucijama po ukrajinskom ili nekom sličnom modelu!

Šojgu se, uoči današnje Konferencije o bezbednosti, juče u Moskvi sreo sa srpskim ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem i tom prilikom naveo da Rusija vidi Srbe kao "pouzdanog partnera u očuvanju mira".

Posvećenost saradnji

Šojgu je izrazio uverenje da će Moskva i Beograd i ubuduće uspešno sarađivati na vojnom i vojno-tehničkom planu.

 

 

- Rusija vidi Srbiju kao pouzdanog, proverenog partnera koji se takođe vodi osnovnim principima međunarodne bezbednosti. Nažalost, svet danas nije mirniji i stabilniji, a svi oni silni događaji poslednjih decenija povezani sa "obojenim revolucijama" i raznim vrstama invazija i nasilnog obaranja rukovodstva zemalja nisu doveli ni do čega dobrog - istakao je Šojgu, i naglasio odlučnost Rusije da maksimalno pomogne Srbiji.

- Neka niko ne misli da može da tek tako napada Srbe i da u Beogradu pravi "obojene revolucije" po ukrajinskom modelu - naglasio je Šojgu.

mod.gov.rs

Na drugoj strani, ministar odbrane Zoran Đorđević kaže da se odnosi naših dveju država stalno unapređuju uprkos "kompleksnom okruženju".

Važna pomoć
Pomoć koju Moskva pruža u borbi za Kosovo jako je važna u trenucima ugrožavanja srpskih nacionalnih interesa
Zoran Đorđević, ministar odbrane

- Srbija je posvećena vojnoj neutralnosti, a naš napredak u pregovorima za članstvo u EU nikako ne umanjuje saradnju sa Rusijom. Pomoć koju nam Moskva pruža u borbi za očuvanje teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu jeste od izuzetne važnosti, posebno u trenucima sve grubljeg ugrožavanja nacionalnih interesa. I pored neumesnih izjava koje dolaze iz susedstva, Srbija kao lider u regionu nastavlja da bude promoter stabilnosti u ovom delu Evrope - naglasio je Đorđević.

Strateški partneri

Analitičar Dragomir Anđelković ocenjuje da Rusi Srbe i Srbiju dosledno tretiraju kao strateškog partnera i saveznika.

 

 

- Rusi su na razne načine spremni da priskoče u pomoć Beogradu, pa i u slučaju da nam treba odbrana od "obojenih revolucija". Evidentno je da smo izloženi ozbiljnom udaru, a Rusi najbolje znaju šta to znači jer su i sami doživeli nešto slično. Svaka zemlja koja je prijatelj sa Moskvom izložena je udaru "narandžastih snaga", koje imaju nameru da dovedu i instaliraju garnutiru vlasti koja će delovati protiv Rusije. Zato Rusi žele da nam pomognu jer "obojena revolucija" nikom dobro nije donela. Uostalom, Rusija je svesna da je to upereno i protiv nje, jer bi obaranje prijateljske vlasti u Beogradu značilo da dobijaju još jednog neprijatelja - zaključuje Anđelković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mig29

pre 6 godina

Слава руској армији и народу победнику. Живела братска Русија!

Nikola

pre 6 godina

Ovakve price godinama prodajes a nista nam se konkretno od Rusa nije dogodilo.\n

K13

pre 6 godina

Problem je sto nasi nisu potpisali ugovor o medjusobnoj odbrani sa Rusijom.

vev

pre 6 godina

Mi se ili namerno necim dovodimo u cudno stanje svest, gde nam se brisu secanja ili smo mi jedan nezahvalan narod. Seti se koliko je Rusija veta stavila u UN kada je Srbija u pitanju!? Jel to nista, kad je Jeljcin bio ni jednom! Doduse, on i nije bio sasvim svestan sta se desav, jer je bio stalno dopingovan, brade US. A oni su te bombardovali, pobili nam decicu, male andjelcice, prkletinje! Sarkasticno su svoje bombadovanje nazvali -milosrdni andjeo-, valjda ce taj andjeo koji je bio milosrdan jednom biti i njima. Kako mozete da mrzite ljude iste vere Pravoslavne, izvinite ako niste Srbin, pa ja volim i Rumunei Ruse i Bugare i Makedonce i Srbe Crnogorce, iz RS,Grke, Sirijce pravoslavce,Japance takodje, pa slusamo iste sluzbe Bozije i molimo se Jedinom Gospodu?! Svi smo mi braca.

vana

pre 6 godina

Tebas sve ljude voliti a ne samo pravoslavce. E moja ljudino srpska postena

Branisla Trifković

pre 6 godina

Zašto moram sve voliti? Mogu voliti samo one koji me ne diraju, kojipoštuju moje koliko i svoje, pa bilo to država, religija, ponos, budućnost.... Samo po onoj nemoj drugom činiti ono što ne želiš da drugi čine tebi...A koliko puta smo zaboravili šta su nam drugi činili samo zato što im se nismo "uklapali" u njihove i interese (čitaj: profite) ! Zar opet da zaboravimo da nas minorni narodi u svakom smislu "ojade" samo zato što se priklone velikim silama na početku a onda kada vide kuda to vodi "čupaju" se preko zaboravnih Srba. I njih da volim???

lilit

pre 6 godina

Ali samo ako budemo izvan Evropske unije i NATO pakta Rusija će nas braniti....

zoran miljkovic

pre 6 godina

Ово смо слушали деведесетих сваки дан,они не могу ни себе да одбране,ово је прича за БУДАЛЕ,којих нажалост још овде има.

Željko

pre 6 godina

А хуманитарни центар у Нишу. Хоћемо помоћ од Руса а третирамо их као да су нас они бомбардовали од 1990-1999. А "пријатељима" из НАТО-а и УСА смо дали право да раде шта хоће у Србији. Ко је овде луд сваки дан прича о пријатељству са Русијом а ЕУ нам најдражи партнер.

Drago

pre 6 godina

Stalno nam pomažu ali pomoći nema i ne stiže i ako su migovi ve odavno trebali biti u Srbiji, a i sve ostalo. Neznam kakva je to pomoć koj ne stiže ako bi mi ko objasnijo gdje je ta pomoć. Dajmo biti barem malo realni i objektivni pisali ste o Trampu sve naj ljepše kada bi tako pisali o Vučiću još bi i razumijo, a šta nam je to dobrog donijo Tramp, a o oružiju iz Rusije pišete svaki dan ali to je samo napisano i ništa više. Dok ne stigne sve to što ste pisali ne vjerujem ni u kakvu pomoć.

Feniks1

pre 6 godina

Da ste zadrzali Titovu uniformu i petokrake , mozda bi vam i pomogli . Pa nisu Rusi u drugom svjetskom ratu pomagali cetnike , vec partizane .

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20