• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Dobromirović

26.04.2017

21:11

ERDOGAN SPREMA RAMU I TAČIJA ZA RAT! Udruženi Turci i Šiptari hoće Veliku Albaniju, Pacoli daje milione za oružje!

Politika

ERDOGAN SPREMA RAMU I TAČIJA ZA RAT! Udruženi Turci i Šiptari hoće Veliku Albaniju, Pacoli daje milione za oružje!

Podeli vest

Agenti turske obaveštajne službe MIT u Albaniji i na Kosovu spremaju Šiptare za krvavi rat u Srbiji i Makedoniji... Tajno kupuju oružje, najviše protivoklopne rakete... Planiraju osvajanje severa Kosova, Kumanova i Skoplja!
AP PHOTO

Agenti turske obaveštajne službe MIT, po ličnom nalogu predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, već mesecima aktivno pomažu Šiptarima u Albaniji i na Kosovu da se pripreme za rat sa Srbijom i Makedonijom!

Turci na terenu obučavaju Albance za borbena dejstva i razrađuju sa njima planove za napad na sever Kosova, ali i za osvajanje Kumanova i Skoplja!

 

 

Agenti MIT-a, takođe, za račun Šiptara kupuju i na Kosovo prebacuju velike količine naoružanja, a najviše protivoklopnih lansera i raketa! Glavni finansijer ovih priprema za krvavi rat je zloglasni albanski milijarder iz Švajcarske Bedžet Pacoli!

Sve ove šokantne informacije navode se u poverljivom izveštaju srpskih službi bezbednosti koji je dostavljen državnom vrhu, a u koji je Informer juče imao uvid.

Opasne namere

Ovaj obaveštajni izveštaj definitivno je potvrdio sumnje da je priča o "velikoj Albaniji" koju su prošle nedelje lansirali Edi Rama, Hašim Tači i Jonuz Musliju zapravo dobro koordinisana akcija koja samo treba da najavi velike sukobe u regionu!

 

 

Naši izvori otkrivaju da su tajne službe Kosova i Albanije u svakodnevnom kontaktu s turskim agentima.

- Oni zajedno sprovode operaciju "velika Albanija". Šiptari procenjuju da je sad poslednja dobra prilika za "potpuno nacionalno osamostaljenje". Kupuju oružje, opremaju vojnike najboljom opremom i nabavljaju ogromne količine protivoklopnih lansera i raketa. Sve to finansira Bedžet Pacoli, a ideja im je da dignu bunu na jugu Srbije, naprave novu "Oluju" na severu Kosova, ali i da osvoje Kumanovo i Skoplje! - prenosi odlično obavešten izvor Informera.

Prema njegovim rečima, albanski lider iz Bujanovca Jonuz Musliju dobio je nalog iz Tirane i Prištine da provocira srpske vlasti ne bi li izazvao neodmerenu reakciju Beograda koja bi bila iskorišćena kao izgovor za početak sukoba.

 

 

- Jedna od ideja jeste da se Beograd 'natera' da primeni silu i uhapsi Jonuza Muslijua ili nekog drugog albanskog političara, što bi onda bilo iskorišćeno za pobunu Albanaca na jugu centralne Srbije! To bi lančano izazvalo 'spontanu bunu' Albanaca na Kosovu i invaziju na sever pokrajine... Za sve to bi, naravno, u zapadnim medijima optužili Srbe i Srbiju - navodi sagovornik Informera.

Naša saznanja indirektno je juče potvrdio i premijer Aleksandar Vučić, a šef diplomatije Ivica Dačić kaže da izjave albanskih političara potvrđuju opasne namere.

 

 

- Primamo k znanju pretnje. Ono što brine jeste to što su pretnje postale gotovo svakodnevne. Cilj je da se tema te 'velike Albanije' učini legitimnom. Istina je da postoje ozbiljne naznake da ništa nije slučajno i da su izjave u Tirani, Prištini, Bujanovcu i Preševu koordinirane. Upozorićemo sve države, posebno zemlje EU, na veliku opasnost takve politike - podvlači Dačić.

Sinhronizovano

Ministar za rad Aleksandar Vulin traži reakciju na sinhronizovane izjave Rame, Tačija i Muslijua.

- Nama je stalo do mira, trudićemo se da sačuvamo dobrosusedske odnose, ali, nažalost, za rat je potreban samo jedan, a za mir bar dvoje - zaključuje Vulin.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa

pre 6 godina

Turci siptari jel vi mislite da su Srbi oni debili iz parova i farmu?d nas naema.koji jedva cekamo da kr.ete.vec jednom...a.ne.samo.dlajete ko.dukele...bre srozacemo vas nista od vas nece ostati...

Aleksandar

pre 6 godina

A ščime ćeš ti Sale da kreneš sa oružijem od pre 40 godina i maketama!

Nikola Republika Srpska

pre 6 godina

Čime su srbi kretali u rat i bunu protiv turaka, austro-ugara i švaba. Nikad nisu imali neku opremu al su znali šta brane i imali su srce. Takve ko ti se ne može naučiti o patriotizmu jer to osjećaš iline, ili jesi ili nisi.... Da mi u Republici Srpskoj nismo u situaciji kakvoj smo, da nam muslimani i hrvati ne dišu za vratom i da ne strepimo od njih, ja ti garantujem da bi nas se više prijavilo da branimo Srbiju i Kosovo nego vas nekih nazovi srba, pogotovo iz Beograda. Džaba pišem jer ti i tebi slični ne razumijete neke stvari i nećete nikad, Vama je samo bitno da vas niko ne dira -trenutno

History channel

pre 6 godina

Све је исто као пре 628. година, султан са синовима Рамом и Тачијем креће на Србе, Европа ћути и гледа, једина нада је братска Русија, када се са њом удружимо има Турци да остану и без Албаније и без Цариграда.

jova

pre 6 godina

Erdogan, Rama, i Tači, neznaju šta rade, oružani napad na Srbiju,znači nestanak Turske,Albanije,i Šiftara na Kosovu.Istambul će biti sravnjen sa zemljom,a o drugima da i ne govorim.8.Kralj će ih uništiti.

zoran

pre 6 godina

ja sam za to da siptarima pomognemo da svi budu na jednom mestu. da im omogucimo jednu livadu i da ih sve popakujemo u nju.

tesanovic jovica

pre 6 godina

sto se bre palite erdogan i putin su tandem.turska je ozbiljna zemlja i zabole je za siptare itd.turci gledaju profit a mislite da ameri gledaju blagonakolno na susrete i dogovare rusa i turaka.ameri su oborili ruski avion da te dve zemlje zarate ali na kraju bese malo morgen ameri.

sima

pre 6 godina

Od turske nista ostati nece na kraju, videces. I sami ce biti krivi.

srbin

pre 6 godina

Pa krenite vise... Valjda su ovi nasi politicari pametni ako pocne ponovo rat sa siptarima da ih teramo dok poslednjeg siptara ne isteramo iz nase zemlje \n

Lala iz Banata

pre 6 godina

У почетку, имаће успеха у ратовању...Славиће...А онда ће спознати БОЖИЈИ ГНЕВ и БОЖИЈИ ОГАЊ, који ће спржити згадију, за свагда..!

ing zoran vukasinovic

pre 6 godina

U pravu ste lala iz banata ali pod jednim uslovom.Vi morate biti na belom konju u pohodu na Pec-Prizren-Pristina pa preko Svilengrada do Istanbula.

veselin

pre 6 godina

Sve ovo nema neke posebne veze sa haradinajem jer Albanci i Hrvati ma šta da mi radimo nalaziće razloge za napadanja a da i ništa neradimo isto bi se odnosili pa je neophodno usprotiviti im se svim sredstvima jer nemamo nikakvog izbora ! Erdogan i tiurci sanjaju upad na Balkan a zapad takođe uništavanje Srbije pomoću bilo koga podržavajući svakog ko ima neprijateljski stav prema Srbiji pa čak i da to Iimaju Rusi zapads bi ih podržavao iako su im neprijatelji dakle suština je napadati srbiju a nebitno je koliko je taj i neprijatelj zapada !

internet ratnik

pre 6 godina

Uhh kako sam besan. Ima sve Turke i šipce da pobijem preko Interneta jer sam patriJota iznad svega a onda idem malo u Antaliju na letovanje da se odmorim ko čovek, taman kad mi se na Prvoj završi ova najnovija turska serija koju obožavam da gledam i nisam propustio nijednu epizodu. Sve za majku Srbiju!

ratni veteran

pre 6 godina

Hocemo li se nekada sloziti po 1 pitanju i biti ujedinjeni,e moji Srbi svako misli samo na svoju g u...cu a drzavu u kojoj zivimo nam je na poslednjem mestu

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija