• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS/Informer.rs

27.04.2017

09:05

NEMA PRAVDE! Odbijen zahtev Srbije - ZLOČINAC RAMUŠ HARADINAJ NA SLOBODI!

Politika

NEMA PRAVDE! Odbijen zahtev Srbije - ZLOČINAC RAMUŠ HARADINAJ NA SLOBODI!

Podeli vest

Istražno veće Apelacionog suda u Kolmaru odbilo je danas zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja, kojeg srpsko tužilaštvo za ratne zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. i ukinulo mu meru zabrane napuštanja teritorije Francuske

09.40 - Nakon odluke suda u Kolmaru da odbije zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja Srbiji, lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova je izjavio da je "ovo pobeda Albanaca" i da je on danas slobodan čovek da se vrati kući.

Haradinaj se obratio svojim pristalicama ispred suda rekavši da je "ova bitka dobijena" i zahvalio im na podršci.

- Pošto sam sada slobodan, idem da dobijem pasoš u Strazburu. Nadam se da ću se danas vratiti na Kosovo. Izgubljena su četiri meseca, vreme je dragoceno - rekao je Haradinaj.

09.08 - Sud u Kolmaru odbio zahtev Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja - zločinac je na slobodi!

Sud je dao negativno mišljenje povodom zahteva srpskih vlasti za njegovo izručenje, navodi se u saopštenju Apelaciong suda u Kolmaru.

Dodaje se da francuski javni tužilac ima pravo da u roku od pet dana da uloži Vrhovnom kasacionom sudu Francuske.

09.00 - Ramuš Haradinaj stigao u sud u Kolmaru. 

Apelacioni sud u Kolmaru, danas će doneti konačnu odluku o zahtevu Srbije za izručenje Ramuša Haradinaja koga srpsko tužilaštvo tereti za ratne zločine na Kosovu i Metohiji krajem devedesetih.

Nakon dva odlaganja francuski sud će odluku saopštiti na javnoj sednici zakazanoj za devet sati.

U slučaju da veće da pozitivno mišljenje za izručenje Srbiji, Haradinaj bi imao pravo žalbe. U suprotnom moći će slobodno da napusti Francusku, a Srbija ne bi imala pravo da se žali na odluku suda.

Haradinaj, nekadašnji vođa OVK, a danas lider Alijanse za budućnost Kosova, uhapšen je 4. januara po Interpolovoj poternici, a nakon nedelju dana pušten je da odluku suda čeka na slobodi uz zabranu napuštanja Francuske.

Istraga protiv Haradinaja u Srbiji je pokrenuta 2004. godine, a u januaru je proširena novim optužbama i novim dokazima koji su prosleđeni sudu u Kolmaru.

Haradinaju je suđeno u Haškom sudu za ratne zločine na Kosovu i i Metohiji, ali je 2012. pravosnažno oslobođen svih optužbi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ivica

pre 6 godina

Vec oslobodjen, neznam sta radi bia nek plate meni ja cu resiti stvar \n

bunaraka

pre 6 godina

evo mene sa tobom, samo daj alat sve se moze popraviti...

ozren

pre 6 godina

E sad Srbijo pokazi da ne pominjem sta....Svi oni sto su na poternici interpola a Francuzi su ne mogu biti izruceni Francuskoj.....i to pod istim nazovi izgovorom NEMa DOKAZA!!!;

Radenko Lazic

pre 6 godina

To je bilo vec davni dana poznato da ce ga pustiti!Mene samo interesuje kako Srbi i Srbija moze biti tako naivna da veruje u medjunarodnu pravdu i iskrenost??!Koliko je puta bila izigrana od domaci izdajnika i spolja.Halo i jos uvek ucestuju u Interpolu i raznim organizacijama,i nema kraja ponizenju?!Pitam se koliko ce jos trpiti i kako ce se srpsko tuzilastvo pravdati?To pitanje bi trebalo pokrenuti u srpskom parlamentu,jesu naivni ili ludi!

mixa

pre 6 godina

medjunarodna pravda xaxaxa ...pa ko jos u to veruje...

Abe

pre 6 godina

Gospođi Miščević dali odlikovanje (proglasili je vitezom) da bi na drugoj strani čoveka koji je činio zločine srpskom narodu nagradili, a od same države Srbije napravili budalu. Šta će Srbija u interpolu kad interpol ni jednu srpsku poternicu nije ispoštovao. I sam interpol je postao instrument političkih pritisaka. I šta ćemo mi u toj EU, to je udruženje katoličkih zamalja, pravoslavne zemlje članice EU samo su izvor jeftine radne snage i grcaju u siromaštvu i beznađu.

Zdravko

pre 6 godina

  E sad da se zahvalim onima koji izrucise nase junake haskom sudu, opet medjunarodna pravda ima dva arsina!\n

Dragan

pre 6 godina

A šta ste se nadali.... Da će da ga izruče....

Ljube

pre 6 godina

To sam znao da će se desiti onog momenta kad je uhapšen. Jednostavno nisu smeli da dozvole da mu se sudi jer bi braneći se pred sudom izneo ko je, koliko i zašto podržavao i pomagao OVK i kosovsku "nezavisnost". Toliko o zapadnoj demokratiji, pravdi, ljudskim pravima, kažnjavnju ratnih zločina, Haškom tribunalu ...

Bambi

pre 6 godina

Ne znam čemu ste se nadali? Toliko je očigledno bilo da nam ga neće izručiti! Otvorite oči napaokon i shvatite da pravda ne postoji i da je sve politika... Sada je pitanje da li će naša vlada na adekvatan način odgovoriti "prijateljskoj" Francuskoj vladi, ili ćemo javno priznati poraz pred EU...

Marcco

pre 6 godina

Znači presuda se u Francuskoj piše tako što neko kaže "Negativno mišljenje", pa dajte ljudi budite malo ozbiljniji. Prenesite, molim vas, ceo tekst presude, naročito Obrazloženje presude koje je srž svega i koje sigurno postoji.

goxy

pre 6 godina

to da pravde nema nije nista novo znamo to,a i bolje sto ga nisu isporucili,onako bi morali jos i da ratujemo sa debilima.\n

Dragan

pre 6 godina

Oslobodiše ga naši prijatelji M. Kein, Merkelova, Kurc itd. Hitna sjednica da se zamaže oči narodu. Bravo!

Svileni

pre 6 godina

Ha Ha opet nas izdali prijatelji.Ko je do sada odgovarao za zlocine nad Srbima? E ludi Srbi.

Sale

pre 6 godina

Mi, Srbi, smo stvarno naivni, ili se to pravimo! Zar smo uopste mogli da ocekujemo da NATO i Francuska, koja je u svemu bila jedan od kljucnih faktora, osude sami SEBE? Da nije tuzno i zalosno, bilo bi stvarno smesno!

saša

pre 6 godina

ovo je očekivana odluka, francuzi su dosta zaradili od albanske mafije na ovom slučaju, i verujem da su zahvalni Srbiji...zlotvor je i dalje na slobodi do sledećeg hapšenja i dobre zarade toj narednoj zemlji od albanske mafije...\n

Marko

pre 6 godina

Proteste nisam podrzavao ali sad cu i ja na ulicu! Zahtevi: da se prekinu pregovori za ulazak u eu,da se prekinu briselski pregovori,da se pod hitno uhapsi Musliju,da se pomiluju,svi do jedog navijaci Partizana za navodno ubistvo Tatona!

Pamti Srbine

pre 6 godina

Гњиде француске, хоћемо референдум о ЕУ!

bagoslav

pre 6 godina

Francuzi su nam veci prijatelji nego sto mislimo, a da malo razmislite znali bi ste i zasto.Sto je najgore izgleda da oni vise brinu za Srbe na Kosovu nego nasi politicari. Zapitajte sta bi se desilo sa nasim ljudima da smo dobili Ramusa, nikog od vas to nije briga, bitno je da prekinemo odnose sa Francuskom jel?Mozda je najbolje da prrkinemo odnose sa celim svetom pa da dokazemo koliko smo pametni i koliko nam niko ne treba.Jeste, zlocinac je, i trebao bo dobiti mnogo goru kaznu od zatvora, samo sto sad nije pravo vreme za to.

ANTE BAN

pre 6 godina

Komšije; pa zar ne znate da u Evropi nema pravde? A vi trčite u trulu i nepravednu Evropu! Vi ste najponosniji balkanski narod, i zato pod HITNO: 1, Prekinite diplomatske odnose sa Francuskom! 2. Očekujemo da kao ponosni Srbi prekinete i kulturne, sportske i svake druge odnose s Francuskom!

Senka

pre 6 godina

Onaj, koji je verovao da ćeHaradinaj biti isporučen Srbiji, ili je suviše glup, ili suviše naivan.Za EU, pogotovu za Hag, svako je nevin dok se ne dokaže da je SRBIN. Eto to su nam naši "prijatelji" Francuzi, kojima smo uvek služili za potkusur i poniženje.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija