• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2017

11:37

TIRANA ISKORISTILA PRILIKU DA OPET PROVOCIRA: Kosovo je država, to je nepromenljiva realnost!

Politika

TIRANA ISKORISTILA PRILIKU DA OPET PROVOCIRA: Kosovo je država, to je nepromenljiva realnost!

Podeli vest

Oslobađajuću odluku francuskog suda za opozicionog lidera ABK Ramuša Haradinaja, koga je Srbija potraživala zbog ratnih zločina nad Srbima, pozdravilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Albanije i poručilo da je nepromenljiva realnost da je "Kosovo država", te da odnosi "dve bratstve države" stabilizuju region


 

U saopštenju tog ministarstva, koje prenose albanski mediji, navodi se da je sud u Kolmaru na ovaj način potvrdio prethodnu dvostepenu odluku suda u Hagu, kojima je Haradinaj proglašen nevinim.

Navodi se i da je šef albanske diplomatije pozdravio odluku francuskog suda i preneo bratske pozdrave svim građanima Kosova.

"Pravda je zadovoljena... Ministarstvo spoljnih poslova smatra da odluku suda treba prihvatiti kao pobedu istine i pravde nad neosnovanim i politički motivisanim optužbama koje su imale za cilj diskreditaciju i destabilizaciju države Kosova, te izjednačavanje borbe naroda Kosova i OVK za slobodu i nad zločinima Miloševićevog režima", navodi se u saopštenju.

ŠIPTARI ŠENLUČE! Vatromet i pucnjava na ulicama Prištine!

Ministarstvo je pozvalo Srbiju da se odrekne, kako se navodi, uticaja nad Kosovom.

"MIP smatra da je napredak regiona u evroatlantskim procesima temelj jačanja saradnje i dobrosusedske politike, kojoj je Albanije bila i ostaje u potpunosti posvećena. Kosova je država i to je nepromenjiva realnost, a bratski odnosi Albanije i Kosova stabilizuju region i orijentisani su ka našoj zajedničkoj evropskoj budućnosti", navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
boki

pre 6 godina

Kosovo nikada država biti neće i to je jedina i sigurna realnost ma koliko to šiptari pokušavali da proguraju jer to se kupiti ne može kao što su sve kupili do sada.

Avram

pre 6 godina

Kosovo nikad neće biti drŽava niti pripojena Albaniji.

Mikele

pre 6 godina

Pravda će biti zadovoljena tek kada Haradinaj bude isporučen Srbiji.

GROF

pre 6 godina

Šta je to Tirana? Jel to neko seoce ili salaš?

GROF

pre 6 godina

Oni su toliko bolestan narod da prosto bi bilo nenormalno da ne provociraju!

Vera

pre 6 godina

Mogu da provociraju jer je Francuska pokazala da šiptari imaju zaštitu svih zapadnih zemalja, Srbija mora da se opameti i ne gaji više iluzije o vekovnom prijateljstvu sa Francuskom...pokazali su sada na čijoj su strani.

zoran

pre 6 godina

Albanci ponovo slave dok Evropa polako gubi autoritet.

Olivera

pre 6 godina

Provokacije ima ko da sankcioniše ali Francuska je pokazala da nije slobodna i da neko vrši uticaj na nju kada nije postupila po zakonu!

oki

pre 6 godina

Ovakve provokacije su veoma ruzne. Sada ce konstantno provocirati Srbiju i njenu vlast.

Boki

pre 6 godina

Nije Kosovo drzava i to zna i Albanija ali u krvi im je da provociraju Srbe.

Ivan

pre 6 godina

Mi cemo da nastavimo da jurimo i trazimo izrucenje ovog ubice sve dok pravda ne bude zadovoljena.

Bojan

pre 6 godina

Tiranu je potrebno iskontrolistai pod hitno, njihovo ponasanje je za svaku osudu

Olja

pre 6 godina

Presuda im je dala za pravo da provociraju to je odobrenje Francuske i EU.Sraman cin prema svim Srbima.

marina

pre 6 godina

Pa samo neka provociraju ali Kosovo nije nezavisna država.

jelena

pre 6 godina

Hahaha samo neka se oni nadaju da je Kosovo država.

Lela

pre 6 godina

Све је ово унапред испланирано, и хапшење и ослобађање у политичке сврхе.Још једном доказано да је правда тешко достижна за Србе ,то је једино доказано.Треба прекинути сваку сарадњу са таквм судовима кад спроводе једнострану политику .

Biljana

pre 6 godina

Sramota za Francusku koja je jos jednom pokazala da selektivno kaznjava zlocince.Strogo osuditi odluku Francuske koja jako moze da ugrozi odnose Srba i Albanaca.Da li je moguce da se samo Srbima sudi?Oslobodili ste zver i dali mu pravo da ne odgovara za svoja zlodela.Tuga.

Pinki

pre 6 godina

Evropa i svet treba da se stide kome su omogucili da uzurpira neciju teritoriju.

Joca

pre 6 godina

Kosovo je deo države Srbije, šta god uradili!

Bojan

pre 6 godina

Drugo ništa nismo očekivali od Albanaca nego da provociraju i sada je najbitnije da se sačuva mir.

Cile

pre 6 godina

To mogu oni da sanjaju neka se raduju baš nas briga realnost je da je KiM sastavni deo Srbije.

nenad

pre 6 godina

Nicija ne gori vecito pa nece ni vasa,platice ovaj zlocinac na drugi nacin za sve sto je radio.

mica

pre 6 godina

ovo sto se danas dogodilo im je ogroman podstrek .

Ivanitza

pre 6 godina

Država malo sutra!Najveće zlo su Albanci sa kojima će region tek imati probleme!

jovana

pre 6 godina

Bruka za brukom..sta sve sebi dozvoljava Kosovo..

Ina Malic

pre 6 godina

Neprocenjiva vrednost je da je Kosovo srpsko,duh naroda tamo zivi.

Zvezdan

pre 6 godina

Englezi, francuzi, nemci većni neprijatelji... Voleo bi da im ti šiptari napune dvorište i traže london, pariz i berlin... n

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija