• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

27.04.2017

11:50

LONDON BI SAMO NAMA DA OTME DEO TERITORIJE: Insistira na teritorijalnom integritetu svih evropskih zemalja osim Srbije

Politika

LONDON BI SAMO NAMA DA OTME DEO TERITORIJE: Insistira na teritorijalnom integritetu svih evropskih zemalja osim Srbije

Podeli vest

Šef diplomatije Velike Britanije Boris Džonson naglasio je u tradicionalnom govoru na uskršnjem banketu lorda-gradonačelnika da London nema nameru da prizna nezakonitu aneksiju Krima, da podržava američke akcije u Siriji i da se ne plaši bregzita


 - Mi insistiramo na suverenitetu i teritorijalnom integritetu svih evropskih zemalja, i odbijamo da priznamo nezakonitu rusku aneksiju Krima - rekao je on.

Podsetimo, nasuprot ovoj izjavi Džonsona, London je među prvima priznao samoproglašeno Kosovo kao državu, mimo obavezujuće Rezolucije 1244 SB UN. 

BORIS POTPUNO PROLUPAO! POZVAO RUSE DA SE STAVE POD KOMANDU SAD: Odgovor Moskve je brutalan!

Između ostalog, on je naveo da Velika Britanija podržava akcije SAD u Siriji.

- Mi podržavamo SAD, koje su protiv ubistva sirijskog stanovništva hemijskim oružjem. Radićemo na tome da krivci budu kažnjeni - rekao je on, ulazeći u polemiku sa liderom laburista Džeremijem Korbanom, koji je izjavio da će, ako on dođe na vlast, prestati sa bombardovanjem Sirije.

TEREZA MEJ NE ZNA ŠTA ĆE SA BORISOM: Ne sme da ga dira, a mnogo je ljuti!

Govoreći o glavnoj temi za Veliku Britaniju - izlasku iz EU - Džonson je naglasio da konzervativci imaju jasan plan za pregovore o bregzitu, koji će omogućiti Britaniji i EU da izgrade posebno partnerstvo i poslužiti interesima i Britanaca i Evropljana.

- Iako nema sumnje da će pregovori biti teški, siguran sam da će Tereza Mej uspeti da nas uvede u epohu sporazuma o slobodnoj trgovini - rekao je Džonson.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
aca

pre 6 godina

Odvratni britanci ...kako su nas namagarcili po 100 put.

Zoran Popovic

pre 6 godina

Ovaj em je arogantan i bezobrazan, već je verovatno i prolupao. U svakom slučaju, odlično se uklapa u standardnu sliku "naših britanskih prijatelja". Amerikanci su u poređenju sa ovima "majčine dušice". A sa ovakvim "prijateljima" su Srbiji neprijatelji oduvek bili sasvim minoran problem.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija