• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.04.2017

23:06

ŽELJKO CVIJANOVIĆ O PRETNJAMA SRBIJI: SAD i Britanija koriste Turke i Albance za rat!

Politika

ŽELJKO CVIJANOVIĆ O PRETNJAMA SRBIJI: SAD i Britanija koriste Turke i Albance za rat!

Podeli vest

Novinar Željko Cvijanović, glavni urednik "Novog standarda", kaže da otkriće Informera, prema kome turska obaveštajna služba MIT aktivno pomaže Šiptarima u pripremama za ostvarenje zločinačkog projekta "velike Albanije", ne treba da iznenađuje nikoga

U svom autorskom tekstu Cvijanović kaže da su u ovu priču prste i te kako upleli i Amerikanci i Britanci.

Tekst prenosimo u celosti:

Nikoga nije iznenadilo otkriće da na preteće poteze Albanaca utiču turske službe. Naravno, time se spisak stranih službi koje pokušavaju da izazovu haos na Balkanu ne završava, utoliko pre što je potpuno jasna razlika između zvaničnika američke države, koji deluju pomiriteljski, i tamošnje "duboke države", koja se na Balkanu ponaša destruktivno, zaklonjena iza turskih službi.

Ne treba zaboraviti ni britanske službe koje stoje iza svega toga i koje nestabilnošću Evrope nastoje da opravdaju Bregzit pod devizom da, ako već Britanija nije u njoj, nije nikakav problem da Evropa bude zapaljena.

Motivi Turaka su jasni. Oni, nošeni politikom neoosmanizma, pokušavaju da uspostave apsolutni uticaj nad muslimanskim sredinama na Balkanu, a to im je mnogo lakše i jeftinije ako vode politiku konfrontacija nego pomirenja.

 

 

Američkoj "dubokoj državi" i Britancima verovatno odgovara to što Turci na taj način nastoje da istisnu ruski uticaj u regionu, pa i uticaj onih evropskih sila, poput Nemačke, koje, čuvajući mir na Balkanu, pokušavaju da od rata spasu čitavu Evropu.

Posebnu ulogu u napadu turskih službi na Srbiju igraju i ovdašnji "korisni idioti", koji nisu bez uticaja u javnom prostoru i koji se zalažu za tvrd stav Srbije i hapšenje tipova poput Muslijua. A to je mamac preko koga treba zapaliti Balkan.

U osnovi, ovde se vidi razlika između dve "patriotske" Srbije - jedne koja je revolucionarna, koja bi probleme rešavala konfliktom i bila korisni idiot naših neprijatelja, i druge - antirevolucionarne, koja nastoji da konflikt izbegne po svaku cenu.

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
drago

pre 6 godina

Slazem se sa Vama,u vevini zakljucaka,ali,ne moze se ni "po svaku cenu,biti pasivan".Pa,u svemu, postoji granica,tkz. "Crvena linija"!?Naravno, ne smemo dozvoliti,da,OPET,mi budemo "pocetak problema" i slazaem se,sa Nasim Premijerom,da,Mi,nismo trpeljivi,zato sto smo slabi i plasimo se,nego,bas,naprotiv'!

bane

pre 6 godina

"Korisni idioti" , za razliku od vas "nekorisnih idiota" ne mogu više da trpe protivustavno i protivpravno delovanje terorista . Ili treba svi to da radimo kao oni, tj. da kršimo ustav i zakone ove zemlje, a država da nam to odobrava? Pa šta će nam onda država ako je u funkciji bezakonja?

rasa

pre 6 godina

Ustav se svakodnevno krsi od strane vodja "dos-a"ceda canak.....pa od "svo" stranovladinih organizacija(koje mi placamo)da nas hapse isalju u hag na svaku iole dobru vest za Srbe, oni nadju pet losih itd.Sve u aps.

CICKA

pre 6 godina

Али зашто онда Руси дају С 400 Турцима ?. Колико су сигурни да им се то не обије о главу. Чудно је да је Вучић толико имао поверења у Хана , чиме га је омађиао тако "добар" човек .Решење је да Европа изађе из НАТО , који би то зез био Ако може Енглеска да изађе из Европе што остали из Европе не би изашли из НАТО. У том случају Европу може напасти само тада већ разголићени непријатељ а то је Америка, Енглеска ах да и Сорош и још по неко али у сваком случају то не би били Руси .

SSC

pre 6 godina

Svako od vas se treba zapitati koji je cilj postojanja ove krvlju natopljene zemlje, dok su naši preci pod oreolom većne slave u ime slobode svoje i svih ostalih kretali u rat sada vidimo svakodnevno spominjanje materijalnih potreba i traženje svog spasa u novim kolima, kući, pa da li je to ta nova mladost koja treba da sačuva Srbiju, teško. A kada sam došla sa Kosova svi su nas prihvatali samo zbog para i komentarisali kako bi voleli da šiptari dođu ovde i da od njih kupe ono što imaju i daju im te velike pare.Znate ništa nije slučajno, zato nam se sve ovo i dešava.

Vidak

pre 6 godina

"Дај ми боже снаге да прихватим оно што МОГУ да променим !! " Ако хоћемо да изборимо барем нерешен резултат,само мирно и сталожено...полако...наше време сигурно долази!!!

Lala iz Banata

pre 6 godina

Ako im je do rata, rata ce biti....! Prizivali su sve vreme GENOCID...ako ja budem ratovao....IMACE GA...Verujte, dosta mi ih je...!! Preko glave...

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija