• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.04.2017

11:05

VULIN: Lunačekova da razume da ratni zločini ne zastareva!

Politika

VULIN: Lunačekova da razume da ratni zločini ne zastareva!

Podeli vest

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin istakao je danas da bi bilo dobro kada bi međunarodna zajednica i izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Ulrike Lunaček razumeli da kada Ramuš Haradinaj poziva na etničko čišćenje Srba treba ragovati, a ne ćutati i okrivljavati Srbiju

On je, reagujući na odluku francuskog suda u Kolmaru i reakciju potpredsednice Evropkog parlamenta Lunaček izrazio žaljenje što ova austrijska političarka nikako da shvati da ratni zločini ne zastarevaju i da nema starih i zastarelih optužnica kada su u pitanju ratni zločini.

- Možda bi gospođa Lunaček bolje razumela o čemu govori kada bi bolje upoznala porodice žrtava Ramuša Haradinaja. Biće mi veliko zadovoljstvo da je upoznam sa porodicama žrtava Haradinaja pa neka njima objasni da su njihovi najmiliji zastareli i da potraga za pravdom za njihove živote i smrt nešto što je zastarelo i puka politika - poručio je Vulin.

On je podsetio da je Haradinaj oslobođen zahvaljujući ubistvima svedoka.

- Ne smemo zaboraviti da Haradinaj nije oslobođen zato što je nevin, već zato što su pobijeni svi svedoci, pa više nije bilo dokaza protiv njega - ukazao je on.

Vulin je kazao da je ono što posebno brine jeste što je Haradinaj čim je došao u Prištinu rekao da je njegova pretnja ratom bila ozbiljna, da bi Srbi bili proterani, da ih ne bi bilo na Kosovu i Metohiji.

- Čak se pozvao i na primer Hrvatske, gde je rekao da bi uradili isto što su uradili Hrvati, a „Oluja“ je proterala 250.000 Srba i svela ih na veoma mali broj koji sada živi u Hrvatskoj. To brine, kao što i posebno brine što je međunarodna zajednica opet prećutala pretnju ratom - istakao je on.

Lunaček bi, prema njegovim rečima, više pomogla Evropi, nama, Kosovu i Metohiji i sebi kada bi razumela da ratni zločini ne zastarevaju, da sve žrtve bez obzira na naciionalnost imaju pravo  na pravdu i kada bi razumela da kada Haradinaj poziva na etničko čišćenje Srba treba reagovati a ne ćutati i okrivljavati Srbiju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Saucesnik je.... veci zlocinac od IZVRCIOCA ZLOCINA...!! Francuska je od danas odlukom svoga suda, postala saucesnik ratnih zlocina...!!

DEDA RAKA

pre 6 godina

E, moji Francuzi, šta će biti s' vama, na Istoku sija sunce - na Zapadu TAMA. Pognuli ste glavu i spustili pantalone - celi svet vas vidi kao POLOTRONE. Da vam Bog oprosti - ispravljajte greške , posledica u buduće biće mnogo , mnogo , teške ! Istina je teška i mnogo vas vredja, Ameri će mnogo brzo da okrenu ledja. Zapamtite : S' kom si - takav si!

Ratko

pre 6 godina

A šta će da bude sa zločinima protiv majki i dece u miru u sred Beograda za koje je ministar Vulin nadležan? Desetine NVO, OUN agencije i medija su upoznati šta se radi pod vladavinom ministra Vulina. Genocid i kriminal njegovih službenika. On se kao zgražava nad zločinima. Niko mu više ne veruje posle svega.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17