• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

30.04.2017

10:12

DAČIĆ O PROJEKTU "VELIKA ALBANIJA": Rama i Tači blefiraju Evropu, IGRAJU NA SVE ILI NIŠTA!

Politika

DAČIĆ O PROJEKTU "VELIKA ALBANIJA": Rama i Tači blefiraju Evropu, IGRAJU NA SVE ILI NIŠTA!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je danas da su izjave kosovskih i albanskih zvaničnika o stvaranju Velike Albanije usmerene ka Briselu a ne Beogradu, ali da su opasne po stabilnost regiona

- Albanci igraju na sve ili ništa, blefiraju i izjave su namenjene ne Beogradu nego Briselu... ako nas ne primite u (Evropsku Uniju) izazvaćemo sukobe - rekao je Dačić za televiziju Pink.

On je naveo i da zato pita Brisel koga više poštuje - one koji doprinose stabilnosti ili one koji izazivaju sukobe.

- Zato pitam Brisel: da li više cenite zemlju koja doprinosi stabilnosti ili one koji izazivaju sukobe - rekao je Dačić.

On je napomenuo da nije teško davati "zapaljive izjave" ili kako je naveo, na primer, govoriti o ujedinju svih Srba.

Podsetio je da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potpao pod sankcije američke administracije zbog pozivanja na referenum o Danu RS dodavši da izjave kosovskih i albanskih zvaničnika o velikoj Albaniji treba da budu oštro osudjene.

Dačić je napomenuo i da Albanci nisu "sila koje bi neko treba da se plaši" dodavši da ih se Srbija sigurno ne plaši i da je to što reguje mudro "odraz snage".

Ponovio je i da Srbija neće da se meša u unutrašnje stvari u Makedoniji i u to ko će u toj zemlji da bude na vlasti, istakavši da je Srbija zainteresovana za stabilnost u regionu.

EVO ŠTA JE DAČIĆ JOŠ REKAO PRILIKOM GOSTOVANJA NA TV PINK:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mladen Mladenovic

pre 6 godina

Albanci su silni samo onoliko koliko je veliki naš strah. Oni nikada nisu računali na svoju silu i hrabrost već, samo na naš strah i kukavičluk. Shvatili su da su "U strahu velike oči", i da je taj naš strah njihovo najbolje i najefikasnije oružje sa kojim su uspeli da etnički očiste pola Balkana. Živeći na Kosovu i Metohiji, shvatio sam na koji način funkcioniše taj njihov vekovni teror. Čim nestane naš strah, čim se neko organizuje i odupre nasilju i tiraniji, nestaje i te albanske "sile i hrabrosti". Civilizovan čovek, nastoji da ne ulazi u konflikte, da izbegava sukobe i pokušava mirnim i ljudskim načinima da reši bilo kakav nesporazum. To je, medjutim, za ove "hrabre" Albance, prvi znak "slabosti", uprkos tome što se takav odnos svugde u svetu smatra razumom i snagom. Prema tome, gospodin Dačić je potpuno u pravu i ova njegova rečenica potpuno demistifikuje i stavlja na pravo mesto albansko aktuelno ponašanje. Mi smo njihovu "hrabrost", njihovu "čast i poštenje" podigli na nivo mita sa ciljem da od silnika i neprijatelja napravimo "braću". Doživeli smo to što smo doživeli i to može da bude velika škola za ovaj narod. Škola u kojoj treba da bude isključena mržnja i osveta. Samo razum i poznavanje neprijatelja, a oni to jesu, i to ne kriju, može da parira trenutnom divljaštvu Albanaca u kome se uništavaju srpski tragovi na KOSMET-u. Ako mislimo da zaustavimo ovaj njihov osvajački pohod, moramo odagnati strah i odupreti se njihovoj čoporativnoj sili.

Vladan

pre 6 godina

Ne pita se Brisel na TV ?? i ne smete da ih pitate jer znate sta ce vam reci

NOVY

pre 6 godina

e mom Dačo iznenadio si me svojim MIŠLJENJEM - Zato pitam Brisel: da li više cenite zemlju koja doprinosi stabilnosti ili one koji izazivaju sukobe - rekao je Dačić. PA BRISEL U STVARI RADI KAKO AMERIKA ŽELI A TO SU NEMIRI RAT KRV BEZNADJE I PODRŠKU ONIMA KOJI SVE TO IZAZIVAJU !!!! JER JENKI TREBA DA INTERVENIŠU PREKO NEVINIH LEŠEVA I RAZORENIH DRŽAVA DA BI POKAZALI SVOJU MOĆ !!!!!!

Đura Zmaj

pre 6 godina

E, Moj Ivice, viteže vina od Austrougarske, otrezni se - Možda Albanci blefiraju ali Sebastijan Kurc NE.!? Zadnji je čas da pročitaš šta je pok. Teodora Toleva našla u carskom arhivu u Beču, i objavila u svojoj doktorskoj disertaciji o ulozi Austrougarske u kreiranju albanske nacije i države. Prizren si im prepustio, do Žitorađe gradiš autoput, a nama prodaješ maglu da blefiraju sa Prirodnom Albanijom.!? Da to nisi ugovorio uz kaficu sa Tačijem, na marginama nekog samita.?!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija