• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

01.05.2017

12:54

VUČIĆ: Baš me briga za primedbe i kritike - NE DAM DA BILO KO GAZI OBRAZ NARODA!

Politika

VUČIĆ: Baš me briga za primedbe i kritike - NE DAM DA BILO KO GAZI OBRAZ NARODA!

Podeli vest

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija nije prekinula diplomatske odnose sa Francuskom posle odluke francuskog Apelacionog suda da odbije zahtev za izručenje bivšeg vodje OVK Ramuša Haradinaja, ali da neće dozvoliti da neko gazi Srbiju

- Ne prekidamo diplomatske odnose, samo kažem ne morate baš da idete na službeni put 90 dana u Francusku - rekao je Vučić novinarima posle obilaska Rudarskog basena Kolubara, Polje D u Medoševcu.

Vučić je kazao da je njegova molba zvaničnicima i službenicima u ministarstvima Srbije bila da naredna tri meseca ne putuju u Francusku.

Istakao je da je jedina odluka Vlade Srbije bila protestna nota Francuskoj, ali da to nije "ništa strašno", jer, kako kaže, Srbija i Hrvatska su prošle godine razmenile dvadesetak nota.

- Kako ste imali poštovanje prema srpskom pravosuđu kada je trebalo da se progone krivci za vašeg državljana (Brisa Tatona), a kako danas nemate poverenje u srpsko pravosuđe kada je trebalo da se sudi Ramušu Haradinaju - upitao je Vučić.

Premijer  je odbacio kritike zbog svih mera koje je vlada naložila posle neizručenja Ramuša Haradinaja Srbiji, i podsetio da je uoči izbora rekao da će voditi politiku suverene, slobodne i nezavisne zemlje.

- Nisam rekao da ću da budem predsednik vazalne drzave, niti kolonije - rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara povodom primedbi zbog naloga da se, pored ostalog, obustave službena putovanja u Francusku na tri meseca.

Učinio je to da zaštiti dostojanstvo građana i države, a ni to, kao ni uručenje protestne note, nije ništa strašno.

Diplomatski odnosi nisu prekinuti, a Francuska bi to učinila izbog mnogo manjeg razloga, primetio je.

Veruje, međutim, da bi bio mnogo dugačak red, "do Drine", kada bi stali svi oni koji su spremni "drugima da služe", da kažu da su "uvek drugi u pravu"...

- Jasno je da je francuski sud doneo političku odluku i sve nakon toga, i pozivanje ambasadora da se vrati u Srbiju i obustava službenih putovanja u naredna tri meseca u tu zemlju, moje su odluke -, rekao je.

Primetio je da zbog tih odluka ne treba optuživati vladu, ali je izrazio i uverenje da će narod razumeti zasto je tako postupio.

- Nemamo nikakvu odluku o tome, treba kriviti mene ne vladu, moja je odluka i za povlačenje ambasadora i za protestnu notu i siguran sam da će se ljudi saglasiti - rekao je Vučić dodajući da je i odluka o obustavi putovanja njegova.

Kako je primetio, ne odgovara za to nikome od političara, te zapitao:

- A, zašto ste onda glasali za mene, jer, nisam rekao da ću da budem predsednik vazalne države, niti kolonije, da ću da dam srpski obraz svakome, jer ću biti kritikovan u nekim novinama, našim ili zapadnim.

Tanjug

Podsetivši da je u Srbiji ubijen francuski državljanin Bris Taton, te da je svako normalan time bio zgrožen, a da su Francuzi imali poverenja u nase pravosuđe u tom slučaju, Vučić je zapitao zašto u slučaju Haradinaja tog poverenja najedanput nema.

- A, zamislite da smo mi rekli neće da odgovara niko za to jedno ubistvo, o oni su sada pustili čoveka koji treba da odgovora za ubistvo desetine ljudi?".

- Umesto da dobijemo izvinjenje, nema ništa, i ničim ne ugrožavamo Srbiju, ne prekidamo odnose, samo kažem ne treba da idete na službeni put narednih 90 dana - naveo je Vučić.

Šta, da kažem hvala što vam je sud nezavisan, upitao je, podsetivši da su se branili procedurama, a sto su izmišljotine.

- Nemojte da izmišljate, i obmanjujete, nezavisno pravosuđe, a odluka politička - rekao je Vučić, dodajući i da je kasnije saznao da je odluka doneta posle angažovanja Čeri Bler, što, valjda, treba da znači da je advokat podmitio francuski sud, te da smo možda mi mogli da ga podmitimo.

Kako je rekao, šta god da je uradio nikad nista ne valja, a njegov je odgovor, kako je naveo:

- Baš me briga za primedbe, štitim interese Srbije, zato sam izabran i zato nisam prekidao odnose s Francuskom, to jeste razlog, a oni bi to sigurno učinili i za mnogo manji razlog... Vodio sam računa o interesima zemlje, ne dam da bilo ko gazi obraz srpskog naroda i zato sam izabran za predsednika. A boriću se uvek za slobodnu, nezavisnu i suverenu državu Srbiju, i kraj priče. I to dok me ne sruši neka obojena revolucija, a cena je da ću imati čist obraz i čuvaću Srbiju dokle mogu, šta me briga šta ko kaže - zaključio je Vučić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anka

pre 6 godina

Francuska je pokazala koliko je daleko ispod Srbije jer ne odlučuje po pravdi i pravu!

Monika

pre 6 godina

Srbija će se sa svim problemima izboriti a Francuska je sebi pripisala jednu sramnu političku odluku i poraz po kom će je pamtiti svi koji su na strani pravde!

Vladimir22

pre 6 godina

Konacno imamo pravog lidera koji se nece ustrucavati da pokaze jasan i cvrst stav nase drzave.

Dejan

pre 6 godina

Klinton,Bler,Bajden,Sreder...pozdravi lidera i njegove drugare

Laza

pre 6 godina

Država je reagovala na sramnu odluku Francuskog suda i podržavam to moramo jasno da izrazimo naš stav.

Goran

pre 6 godina

Vučić je vratio ugled Srbiji u svetu. Ne smemo dozvoliti da ga neko ukalja.

Vojkan

pre 6 godina

Sramna odluka Francuske i morali smo da reagujemo na ovaj način jer nećemo dozvoliti bilo kome da nas ponižava.

Lazni bot

pre 6 godina

Ako neko gazi ponos cast i obraz naroda onda si to ti.

Bole

pre 6 godina

Nije Francuska imala nameru da ponizi Srbiju, već da zaštiti sebe od terorzma, na koji su Šiptari spremni.

Lun

pre 6 godina

Svaka cast Vučicu , recite im direktno sta smo mi i ko smo , a ko su oni sa ovom sramnom presudom

Bole

pre 6 godina

Francuska je donela političku odluku, ali je i Vučićeva odluka politička. Zato smo ga i izabrali.

kiki

pre 6 godina

Dok smo se obazirali sta ce ko da kaze isli smo na svoju stetu,sad je dosta .

nikola

pre 6 godina

Sam si rekao, kako ste postupili u sluaju Tatona, tako vam se i vratilo. Pozdrav iz daleka.

Nebojša

pre 6 godina

Imam niz primedbi ali na ovo nemam. A ako treba na vlast da dođu ološi poput Vuka Draškovica, Tadica, Jovanovica, Jankovica i niz drugih klasicnih zapadnih podguznih muva onda svakako za to nemogu da budem i ako neko gura Srbiju u NATO onda sam protiv ako treba svim sredstvima i golim zivotom.\nDraskovica i SPO najuriti sa svih mesta koja su dobili a mogao bi neko da zameni Danu Draskovic i evo spreman sam da radim gratis njen posao a te pare da idu za talentovanu decu koja su buducnost Srbije.\n

Vrscanka

pre 6 godina

Francuska je morala da pokaze malo vise postovanja prema Srbima.

sima

pre 6 godina

Nismo prekinuli diplomatske odnose, ali se nikome ne sme dozvoliti da ponižava našu zemlju.

hijena

pre 6 godina

Francuski potez je sve rekao o njima, a ne o nama. Mi svoje dostojanstvo nećemo gaziti i bravo za Vučića na ovakvim stavovima.

noebanf

pre 6 godina

Ostadosmo braco Srbi crnogorska kolonija...\n

Luka

pre 6 godina

Srbija je bila potrčko za vreme Borisa Tadića, ali je jasno da je to vreme prošlo i da možemo reagovati onako kako je pravedno i kako treba. Tadić bi se najverovatnije izvinio Francuskoj što nije izručila Haradinaja, a verovatno bi se izvinio i Haradinaju.

Hemera

pre 6 godina

Francuski sud je isti kao i srpski sud nema razlike jer zavisi od evropskog suda. Nezavisnost sudova to je samo naziv za sudove koje je dobila 2000 godine. Nezavisnost sudova je imala do 2000 godine. Da bi 2006 godine bila reforma sudova da bi još više zavisila od evropskih sudova.Prema tome u Srbiji ne postoji nezavistan sud već zavisni od evropskog suda tako je i u Francuskoj i bilo kojoj drugoj državi.

Sasa

pre 6 godina

Da je Vucic pametan ja bi kao odgovor Francuskoj odmah pomilovao toga covjeka koji je u bio francuskog navijaca Brisa Tatona,pa neka vide kakav je to osjecaj

bole

pre 6 godina

Tako funkcionise EU na prevari i lazi, vece zemlje udesavaju sebi a ove manje pljackaju i ucenjuju.

Jana

pre 6 godina

Francuska je donela politicku odluku.Mi smo stavili do znanja da iako smo mali narod, postujemo sebe i drzimo do prava i pravde.

milan lala

pre 6 godina

Tek kad se javno stavi do znanja Francuskoj , da ce Srbija u buducim eventualnim slucajevima gde Francuska bude od Srbije potrazivala kriminalce / teroiste , nasi sudovi na isti nacin kao Francuski odgovoriti odbijanjem zahteva , zbog "formelnih propusta" pustanjem na slobodu istih Princip reciprociteta vi Francuzi ne postujete Srpske zrtve , nece ni Srbija postovati Francuske . E to je prav odgovor suverene drzave . A ono pozivanje naseg ambasadora na konsultacije , i mi necemo sa njima kontaktirati tri meseca bla.. bla.... bla to je najobicnije prodavanje magle narodu . Reciprocitet Vucicu to je pravi odgovor suverene drzave .

Pjer

pre 6 godina

Nikome ne smemo dozvoliti da nipodaštava srpske žrtve ,a da insistira samo na srpskoj krivici !??

Savo

pre 6 godina

Mi imamo svoj ponost i stav i nismmo niciji otirac.

zagor

pre 6 godina

Ma ko im klacka kosti.Francuzi u zadnjih 50 god teske picke,al doci ce im muslimani glave!!!U Nostradamusovom prorocanstvu pise da ce kamile piti vodu sa Rajne i Sene!Ponistiti presudu za Batona,smrdljivi Tadic to naredio!!!\n

Milorad

pre 6 godina

Vučić je dokazao da sve što radi, radi u interesu naroda.

ines

pre 6 godina

upravo tako Srbija nije stado ovaca koja blejeci ide na klanje pred njom su uzmicali i lavovi

Hole

pre 6 godina

Francuska je pustanjem Haradinaja na slobodu dokazala da joj je politika iznad prava i pravne drzave!

Danilo

pre 6 godina

Pripremimo se za rat. Hteli, ne hteli, nažlost, to nas čeka.

Fica

pre 6 godina

Francuska se u slucaju Haradinaja Srbiji nije pokazala kao prijatelj!

Zvezdan

pre 6 godina

Ja sam hteo ove godine da letujem u francuskoj, odlučio sam da neću tamo, mislio sam da kupim novi auto, renault ili Citroën, i to neću, moju decu sam dosad učio da su francuzi prijatelji, a sad ih ućim da su ti isti, sadprijatelji ubicama i da nemogu da budu naši prijatelji. Iskreno, sumnjao sam već dugo u francuski narod... Treba bojkovati sve njihovo... Možda to njih ne boli što par Srba bojkotuje, ali ja mogu reći sa ponosom, netrebate mi...ko vas šiša. I želim vam puno tih ubica kao komšije, pa uživajte uz njih... n

Little

pre 6 godina

Kamo sreće da su neki raniji vodili računa o ugledu naše države, mnogo bi nam drugačije bilo

Gidra

pre 6 godina

Ја сам звездаш али време је да ослободиш оне навијаче противничког клуба и то декретом. Онај споменик захвалности Француској уклонити

Ljubicanstvena93

pre 6 godina

Protesti su samo neuspeli pokušaj uništavanja države, ali narod je uz Vučića.

nina

pre 6 godina

Srbija je stabilna zemlja i kao takvu niko ne može da gazi.

marijana

pre 6 godina

Francuska je donela skroz pogrešnu odluku, ali Srbija neće dopustiti da je bilo ko gazi.

pera

pre 6 godina

Pažljivo sam slušao izlaganje premijera i slažem se u svemu. Imam samo jednu opasku. Predsedniče reši pitanje kupljenih diploma i daj šansu mladim stručnjacima da ih ovi ne potcenjuju i imaćeš povratak mnogih od njih na svoja ognjišta u našoj Srbiji. Mnogo je malo ovih sitnih duša da bi se žmurilo nad njihovim neobrazovanjem i ponižavanjem istinskog truda i rada pravih studenata i ljudi koji mogu pomoći Srbiji. Zaustavite ovu pošast i dajte šansu najpametnijim ljudima Srbije. Katastrofa je da neko može kupiti i zvanje i status za us..nih 2000E koliko košta godina školovanja na državnom fakultetu o znanju ne treba uopšte polemisati.

Miško

pre 6 godina

Važno je da stavimo do znanja da nećemo dozvoliti da nas niko omalovažava.

Lela

pre 6 godina

Francuska se ponela krajnje nepravedno prema Srbiji, zgazila je i ono malo prijateljstva sto je bilo izmedju dva naroda.

kole

pre 6 godina

Mala smo mi zemlja da bi se sudarali sa svetskim ekonomijama ali je ponasanje Francuske krajnje nekorektno i treba pokazati da to dalje necemo trpeti pa nek kosta sta kosta.

Lena

pre 6 godina

Francuska je pustanjem Haradinaja na slobodu dokazala da joj je politika iznad prava i pravne drzave!

Milan

pre 6 godina

Ne mora da prekida diplomatske odnose ali je morao da spusti odnose na otpravnika poslova do izvinjenja pa makar nikad ne došlo. Takvo društvo nam ne treba.

fikus

pre 6 godina

Da smo ovakvog lidera imali mnogo ranije, ne bismo sad bili ovde gde smo...ali izborićemo se i sa ovim.

Marija Mišić

pre 6 godina

Tako treba,to je pravi predsednik,svaka čast!

Milos

pre 6 godina

Francuska se u slucaju Haradinaja Srbiji nije pokazala kao prijatelj!

Emilija

pre 6 godina

Ti sto kritikuju, nisu merodavni da bilo kome upucuju kritike, a kamoli Vucicu.

Milena

pre 6 godina

Ovo je politicka odluka koju je doneo francuski sud...velika sramota i bruka, koja ce ih pratiti jako dugo.

Bata

pre 6 godina

Puna podrska Vucicu i vladi na ovo odluci. Da se ja pitam bilo bi i mnogo gore.

Gogi

pre 6 godina

Verujem da Vucic u ovome sto je uradio ima punu podrsku gradjana Srbije. Dosta je bilo ponizavanja Srbije bez bilo kakve reakcije.

smb

pre 6 godina

drzava ima konacno ljude na vrhu koji su dostojni funkcije, reaguju normalno kao i drugi jer je i zemlja kao i druge. to sto su srbi "na razvodu" izvukli deblji kraj je za one koji su slusali ponasanje politicara pred kraj SFRJ jasno. sada su iluzije nestale. srbija ima funkcionalnu vladu, narod je naucio da gleda ko hoce da ga predstavlja, bira najbolje medju kandidatima, zasada ide dobro. vucic reaguje normalno, na srecu za narod. neki predhodnici bi se izvinjavali - sve vec vidjeno. bravo vucicu, samo nastavi, znas da si u pravu! pozdrav.

Lun

pre 6 godina

Odlican i pravedan odgovor francuskom sudstvuu koji je doneo presudu koja govori o njima kakvi su

Glasinac

pre 6 godina

Srbija ima svoje dostojansto i ne sme nikom da dozvoli da ga gazi.

Mile Šupić

pre 6 godina

Ako mi nećemo čuvati obraz i dostojanstvo Srbije , pa ko onda hoće.

zoran miljkovic

pre 6 godina

Када пукнете себи у ногу,све после је горе и смешније.Политикантске приче, те неће нико да гази Србију,те неће ово те неће оно,прича за малог Ђокицу.Сада ће информер да избаци списак шта смо све добили од Руса од наоружања и Француска има да занеми. ГРМИ Путин, војско спремни,бомбардује нас лудак из северне Кореје.Кореја је толико моћна да не зна ни на коју страну лансира ракете,ЦИРКУС,РИЈАЛИТИ

Darko

pre 6 godina

Francuska je pokazala svoje lice, kao i Eu, a ovi potezi su dostojni da iskažemo nezadovoljstvo i da treba da počnemo više da cenimo sebe.

Sinisa

pre 6 godina

Politika nikada ne sme biti iznad prava. Nazalost, Francuska nije naucila tu lekciju.

Nexi

pre 6 godina

Francuska je jadna drzava, kojom vlada iskljucivo zapad.

Nedeljko14

pre 6 godina

Moramo da cuvamo nasu zemlju na svaki nacin.

Ikica

pre 6 godina

Mi nikog ne diramo.. ne vidm zasto diraju nas?

Gojko

pre 6 godina

Ovo je samo formalan način da se iskaže nezadovoljstvo, da se stavi do znanja da smo suverena i nezavisna država. Uobičajena stvar u svetu diplomatije.

Izbori 2024

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija