• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.05.2017

23:53

RASTE TENZIJA U VENECUELI: Novi sukobi na protestima u Karakasu!

Politika

RASTE TENZIJA U VENECUELI: Novi sukobi na protestima u Karakasu!

Podeli vest

Demonstranti su danas u Karakasu blokirali ulice komadima razbijenog betona i velikim gomilama zapaljenog smeća protestujući protiv predsednika Venecuele Nikolasa Madura

Demonstranti su bacali kamenice a policija je uzvratila suzavcem, prenosi AP. Protesti su danas eskalirali gurajući Venecuelu u sve dublju političku krizu.

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pozvao je na donošenje novog Ustava, koji bi napisalo "narodno telo", čime bi se zaobišao Kongres sastavljen od opozicionih stranaka.

On je juče okupljenim pristalicama, koje su u glavnom gradu Karakasu obeležavale 1. maj, kazao da će taj potez "blokirati fašistički udar" koji preti državi, prenosi AFP.

RAZBESNEO PROTIVNIKE! Predsednik Venecuele naredio donošenje novog Ustava!

Prema njegovim rečima, novi entitet koji će pisati Ustav trebalo bi da bude sastavljen od građana, a ne političkih partija i ono bi bilo "narodno konstitutivno telo".

Kako AP prenosi, on je taj svoj potez obrazložio potrebom da se obnovi mir i zaustave politički protivnici u pokušaju da izvedu državni udar.

(FOTO) VENECUELA SE NE SMIRUJE: Novi sukobi na ulicama Karakasa


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija