• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.05.2017

23:56

POTOP U KURŠUMLIJI: Jako nevreme izazvalo bujice, poplavljena sela!

Politika

POTOP U KURŠUMLIJI: Jako nevreme izazvalo bujice, poplavljena sela!

Podeli vest

Nevreme praćeno olujnom kišom i gradom večeras je zahvatilo okolinu Kuršumlije, a usled izlivanja planinskih potoka poplavljeno je nekoliko planinskih i sela pored magistralnog puta Niš - Priština, izjavio je predsednik te opštine Radoljub Vidić

On je agenciji Beta kazao da po prvim podacima, nije bilo povređenih tokom nepogode, a da je grad na okolnim brdima dostigao visinu i do 10 centimetara, u pojedinim selima uništio useve i voćnjake.

- Prema prvim procenama šteta je zaista ogromna. Opština će već sutra formirati komisiju koja će obići sva ova domaćinstva i proceniti štetu. Pokušaćemo da svima izađemo u susret i pomognemo koliko budemo u mogućnosti - kazao je Vidić.

(VIDEO) 10 MINUTA STRAŠNE OLUJE Kiša i grad veličine lešnika pogodili Pirot!

Olujno nevreme izazvalo je velike bujice Novoselskog potoka koji je za desetak minuta poplavio oko 30 kuća u Novom selu i motel "Stara vrba", a presekao je i magistralni put Niš - Priština, zbog čega je saobraćaj na toj deonici na kratko bio obustavljen.

U domaćinstvu Radovanovića u Novom selu, bujični potok je poplavio porodičnu kuću, pomoćne objekte, štale.

- Kuhinja, ostava i hrana, spavaća soba i sve što smo imali je sada pod vodom. Ne znam šta ćemo i gde ćemo. Osim toga, plastenik i usevi oko kuće, od kojih i zarađujemo i živimo, sve je nestalo za samo 15-tak minuta - kazala je Zorica Radovanović.

(FOTO) HOROR KOD DOLJEVCA! Dvojicu mladića ubio grom!

Njen suprug Miroslav rekao je da su ukućani uspeli da spasu stoku i životinje u dvorištu, ali da od nabujalog potoka nisu uspeli da spasu ništa drugo.

- Odjednom se sa planine sručio talas vode koji je nosio kamenje, drveće i grane i udario u kuću. Ovako nešto ne pamtim da je ikada bilo - rekao je Miroslav Radovanović.

Bujica je poplavila i nekoliko napuštenih kuća kojima ne može da se priđe jer su se oko njih stvorila jezera.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija