• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.05.2017

08:47

BEOGRAD URUČIO AMBASADORIMA EU "NON-PEJPER"! Evo koja su ČETIRI KLJUČNA STAVA Srbije!

Politika

BEOGRAD URUČIO AMBASADORIMA EU "NON-PEJPER"! Evo koja su ČETIRI KLJUČNA STAVA Srbije!

Podeli vest

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić podelili su na sastanku sa ambasadorima država članica Evropske unije, "non-pejper " u kome se ukazuje na to da su poslednji potezi albanskih lidera koordinisani u cilju posetepene legitimizacije projekta "velike Albanije"

 

U dokumentu se, kako pišu "Večernje novosti", iznose četiri zahteva.

Traži se da relevantni međunarodni akteri osude agresivnu retoriku koja gura Zapadni Balkan u nove sukobe i podele, nastavak dijaloga Beograda Pristine, izbalansirano mirno politčko rešenje za krizu u Makedoniji i uvažavanje međunarodnih normi u pogledu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta međunarono priznatih država.

U dokumentu se, između ostalog, navode i najekstremnije izjave albanskih političkih lidera od početka godine.


ĐURIĆ: Dosta ćutanja i odsustva reakcije EU!

Isti papir, kako saznaju Novosti, Đurić će naredne nedelje uručiti i šefu UNMIK-a na KiM Zahiru Taninu sa zahtevu da ga prosledi generalnom sekretaru UN Antoniju Guteresu.

Inače na sastanku su bili ambasadori gotovo svih članica EU, uključujući i pet drzava koje nisu priznale Kosovo i Metohiju.

Prema pisnju "Novosti", pozicije EU su najviše obrazlagali francuska ambasadorka Kristin Moro, nemački ambasador Aksel Ditman i predstavnik EU Oskar Benedikt, a na argumente Joksimovićeve i Đurića o agresivnom nastupu Albanaca i potrebi za većim angažovanjem Brisela, diplomate EU su odgovarale da sve strane treba da smire stršti i da je cilj mir i stabilnost u regionu, dodaje list. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 6 godina

Страшни су лицемери ови европљани...Албанци пуцају на српску нејач...Албанци дивљају...Албанци силују...Албанци се наоружавају... Албанци руше и пале српске светиње по Косову...."Али, по њима, - све стране у "сукобу" - морају да се "уздрже".... (?) Које бре стране...?!

Igor

pre 6 godina

Okrenite se istoku, trazite da ta ista EU koja podrzava to sto rade albanci to isto osude ili ste slepi ili glupi, ako ne vidite batalite politiku nije to za vas \n\n

Ko

pre 6 godina

Da smirimo strasti, hahahah kao da smo mi ovo pricali i radili, samo su dokazali da su oni ukljuceni u projekat, a mi da treba ozbiljno oruzje da kupujemo i to sto pre.

zoran miljkovic

pre 6 godina

Београд сваки пут пуца себи у ногу а онда запомаже,НЕПРАВДА,овако је радио и Милошевић, стално је говорио истина ће да победи,па нас уведе у рат.Ја се уздам у Вучића да је разуман,АЛИ МНОГО ИЗДАЈНИКА ОКО ЊЕГА,НАКОТИЛО СЕ ТО,лепо се живи на грбачи народа,а не мораш ништа да знаш.

Mile

pre 6 godina

Latini su stare varalice. Sve moguce marifetluke ce uciniti samo da Srbiji naskode.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17