• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.05.2017

20:32

CIA UPOZORAVA VAŠINGTON: Ako Albanci krenu na sever Kosova SRBIJA ULAZI U RAT, a Rusi šalju oružje i specijalce!

Politika

CIA UPOZORAVA VAŠINGTON: Ako Albanci krenu na sever Kosova SRBIJA ULAZI U RAT, a Rusi šalju oružje i specijalce!

Podeli vest

Američki obaveštajci tvrde da bi igranje na kartu 'velike Albanije' moglo da dovede do velikog balkanskog, a verovatno i evropskog rata. Ovo nije 1995, Srbija neće mirno gledati novu 'Oluju', upozoravaju analitičari CIA...

Ukoliko Albanci pokušaju nasilno da osvoje sever Kosova, odgovor Srbije biće žestok! Vojska Srbije bi u tom slučaju sasvim sigurno preuzela teritoriju Kosova do severne Mitrovice, što bi na kraju moglo da dovede i do velikog balkanskog, a verovatno i evropskog rata!

Tempirana eskalacija sukoba
Zapadni centri moći procenjuju da je ovo idealan trenutak za otvaranje regionalnih sukoba na Balkanu
Stefan Stamenkovski, "Zavetnici"

Ovo je dramatični zaključak analitičara CIA koji su prošle nedelje izradili izveštaj za potrebe Stejt departmenta i američke spoljne politike, saznaje Informer u Ambasadi SAD u Beogradu.

Preti krvoproliće

Američki obaveštajci navode da bi eventualno igranje Vašingtona na kartu "velike Albanije" moglo da izazove veliko krvoproliće na Balkanu!

"Budu li albanske snage, kako se najavljuje, pokušale da munjevitom akcijom reše pitanje severa Kosova, potpuno je izvesno da bi Srbija momentalno odgovorila. Okolnosti su danas mnogo drugačije nego 1995. godine, pa ne treba očekivati da će Srbija mirno, skrštenih ruku gledati novu 'Oluju'...

Takođe, u slučaju takvog scenarija, Beograd bi mogao da računa i na značajnu vojnu pomoć Rusije, koja bi, u skladu sa svojom politikom na Balkanu, poslala Srbiji velike količine oružja, ali i svoje specijalce i vojne instruktore. Došlo bi do velike eskalacije sukoba, što bi moglo da izazove veliki balkanski, a verovatno i evropski rat", navode analitičari CIA.

SAMO U VIKEND IZDANJU INFORMERA! CIA upozorila Vašington: AKO ALBANCI KRENU NA SEVER KOSOVA, SRBIJA ULAZI U RAT! A Rusi šalju oružje i specijalce

I dok niko iz Vlade Srbije nije juče želeo da komentariše ove procene, general u penziji Božidar Delić upozorava da bi Šiptari zaista mogli napasti Srbe na severu Kosova.

AP photo

- Međutim, i oni znaju da tu nemaju šanse za vojni uspeh, jer se i uz manju pomoć Srbije taj severni deo pokrajine može efikasno braniti... Ono što treba da nas brine jeste činjenica da će SAD, EU i Nemačka imati razumevanja za razne jednostrane akte i provokacije sa šiptarske strane. Šiptari samo čekaju njihov pristanak da otpočnu sa napadima i provokacijama - objašnjava Delić.

DOJČE VELE: Velika Albanija prazna ali OPASNA PRIČA!

Lider "Zavetnika" Stefan Stamenkovski smatra da Srbija u slučaju napada mora da ima jak vojni odgovor i da zaštiti srpski narod.

Public

mojugao

ORHAN DRAGAŠ
STRUČNJAK ZA BEZBEDNOST

KFOR i NATO su odgovorni za bezbednost Srba na KiM, jer Srbija nema mehanizam direktne vojne i policijske intervencije na Kosovu ili delu Kosova.

- Postoje planovi Tirane i Prištine da se izazove eskalacija nasilja na KiM. Procene određenih zapadnih centara moći kažu da je ovo idealan trenutak za otvaranje regionalnih sukoba na Balkanu i za uvođenje u završnu fazu projekta "velike Albanije". Reakcija Srbije mora biti momentalna, moramo imati snažan vojni odgovor sa snažnom diplomatskom aktivnošću u svim relevantnim međunarodnim institucijama uz podršku Rusije i Kine. Baš zato je neophodno jačanje operativne saradnje sa Rusijom na polju bezbednosti - podvlači Stamenkovski.

Diplomatska misija

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović kaže da Srbija mora da deluje preventivno.

- Pre svega, treba nabaviti naoružanje od Rusije, a posebno ono za borbu protiv terorista. Hitno treba započeti udar na šiptarsku mafiju u Srbiji, koja je u suštini organizacija koja realizuje projekat "velike Albanije", a pod patronatom NATO - zaključuje Parović, uz opasku da zatim treba pokrenuti i ozbiljnu diplomatsku misiju u svim državama, pre svega EU.

Sa Vučićem se nije šaliti

Tanjug

Analitičari CIA u svom poverljivom izveštaju posebno su se bavili ličnošću premijera i izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Oni kažu da se s njim ne treba šaliti i procenjuju da je zaista spreman da zaštiti narod na Kosovu, ali i u RS.
"Premijer Vučić ima realnu političku moć i pun legitimitet vlasti u Srbiji. On ima odlične odnose sa Rusijom i direktno sa predsednikom Putinom. U svakom trenutku može da računa na maksimalnu vojnu i političku pomoć Moskve. Sa njim se ne treba šaliti, on je zaista spreman da zaštiti Srbe na Kosovu, ali i u Republici Srpskoj... Pritom, na njega je nemoguće delovati metodama pritiska", kaže se, između ostalog, u izveštaju.

 

 

 


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sargarepac

pre 6 godina

Ne brinite, nece doci do eskalacije sukoba na balkanu, pregazicemo siptare sa velikim zadovoljstvom i voljom...a ameri ako se umesaju, za njih tek imamo volju...a Vucic, verujem da je vec organizovao planove u slucaju napada da ih izbrisemo i bez brige, necemo stati na severu Kosova!\n

slaviša vajner čiča

pre 6 godina

samo ih veliki neprijatelj može savjetovati na takvu priču,ne daj božeda osjete srpsko raspoloženjei bijes

nada

pre 6 godina

Vucic je miran ali ispod mire sto djavola vire tako da i bas nije pametno igrati se rata vec spustiti loptu ! Naravno to moraju uraditi albanci ukoliko ne zele biti istrebljeni !!!!!!!!!!!!!

Pik

pre 6 godina

Ako stvarno krenu, to je nasa sansa da se vratimo na kosovo. I braco nemoj te imati ni kap milosti nego gaziti sve pred sobom i ovako ima zapad da prica da smo mi za sve krivi

Djole

pre 6 godina

"To je nasa sansa da se vratimo...", "...braco, nemojte imati ni kap milosti...". Burazeru, jel ti to pozivas na rat u kome ti neces da ucestvujes?

zlaja

pre 6 godina

Burazeru , a dali bi ti ucestvovao u ratu ako ONI napadnu NAS? Ili si od onih koji bi branili Srbiju samo do Indjije, posto ti je do Indjije strateski interes OUTLET SHOPING CENTAR.

Milan

pre 6 godina

Naravno da nece da ucestvuje,nego ce tudju decu da salje da ginu a on ce da trguje sa Siptarima i eto nama novog Tajkuna!

RINGISPIL

pre 6 godina

Znamo kakao su prosli americki obavestajci u Siriji samo neka procenjuju ako mi procenimo da je doslo vreme nestacete i vi i siftari sa kosova.

Mirko

pre 6 godina

Samo zovi Srbijo,stižu sokolovi tate život dati,Živela Srbija.

mirjana

pre 6 godina

To su samo prazne price.Znaju siftari da je Amerika oladila od njih.I oni tacno znaju gde im je mesto(UPLANINAMA)Oni vole da budu tudje sluge i bice do god diluju sa drogom iz Afganistana.Istina je da ce pokusati sa provokacijama i zastrasivanjima i tako jednu po jednu familiju istrebiti sa severa ali Vucic nece da dize vojsku za tako nesto.....Njega interesuje Unija i on je tu fokusiran i po svaku cenu.Zapamtite to.Logika.Da je Putin hteo da ratuje sa Turskom zbog jednoga aviona izbio bi odavno rat.A da ne pricam o pogibiji civila za koje se pouzdano zna ko je srusio avion Na Sinaju,....

Pera peric

pre 6 godina

Samo je pitanje da li smo mi velika sila od koje se ceo svet trese ili smo "saka jada".

goran

pre 6 godina

Šiptari bi napadom na sever KiM učinili sebi medveđu uslugu.To bi za Srbiju bio najbrži put za oslobađanje KiM od terorista i kriminalaca.

brus

pre 6 godina

Napad je najbolja odbrana, ugledajmo se na Izraelce, jeste da oni imaju Amere iza sebe ali valjda bi i Rusi stali iza nas, pre toga kulturno obavestiti KFOR nekih 5 minuta pre, a naši agenti su već odavno trebali da smaknu onog Pacolija, on finansira svo ovo sranje. Pozdrav svim Srbima! Živela Srbija!

Neko iz unutrašnjosti

pre 6 godina

O, da, da, sve heroj do heroja...posebno će Beogradjani, Novosadjani i ostali sa severa Srbije (iz Vojvodine) da ratuju za Kosovo...

NK

pre 6 godina

Ne moze Srbima vodja NIKAD biti onaj koji bar jednom nije nosio pusku o ramenu i koji nije je bio spreman poginuti za Srbe! Neka prica sta god hoce, Predsjednik Vucic je nosio tu pusku i takav covjek IMA PETLJU da mu niko nikakve uslove ne moze da namece. Taj covjek je kao mlad bio i voljan i spreman da brani i da umre za Srbe,..nije se krio iza fotelja ni po trezorima banaka, nego je bio na PRVOJ LINIJI(a ja znam i gdje) I kad je na vlast dosao, zahvalio sam Bogu da imamo na celu covjeka takvog karaktera i kova. Ne interesuje mene koliko njemu vlasti treba, koliko je "demokratican" i sve "zvake" koje smradovi i dangubice prosipaju o njemu,...mene interesuje njegov KARAKTER I INTEGRITET, njegov PATRIOTIZAM i MORAL, njegova SPOSOBNOST I ZNANJE. Sto se siptara tice,..kada kucne cas, nek ne ostane kamen na kamenu,..i kod onih zlih i kod dobrih,...jer i oni danas dobri nece znaciti da ce im buduca pokoljenja biti dobra UZORATI I KOSOVO I ALBANIJU I (JUZNU SRBIJU)MAKEDONIJU,..a djubrad natjerati da u more skacu negdje kod Draca. Sa djubretom "suzivota" nema

Deki

pre 6 godina

Mislim da nije dobro resenje da napadnu sever,to bi bilo ravno samoubistvu\n

sinisa

pre 6 godina

Albanci ce platiti debelo za sve sta su nama do sada radili,nece im pomoci nikakva Amerika niti Evropa.Neznaju oni sta znaci SRPSKI INAT...

Marko

pre 6 godina

Nadam se da do rata nece doci dosta smo mi Srbi ginuli,ali ako ne daj Bože dodje treba uzvratiti žestokom vatrom!n

milan lala

pre 6 godina

Nego sta nego bi Vojska Srbije usla u svoju juznu pokrainu , i ne samo do S. Mitrovice nego na celom KiM , bio bi to kraj mafijaske kvazi drzave i napokon bi bio zaveden red po rezoluciji 1244. Neka Albanci samo pokusaju silom

Car

pre 6 godina

Ranac sa suvom ranom i dzebanom,i osnovnim potrepstinama spreman, a ja ko zapeta puska.Dace Bog da im napmatim za sve muke i jade koje su moja braca sestre ,ujaci,tetke,strine,stricevi ....prepatili u zadnjih 50 i vise godina,onda nema milosti. Popovici,Markovici,Stojanovici,Stojkovici niste sami.

xx

pre 6 godina

a sta je sa juznim Kosovom ? I severno i juzno Kosovo je Srbija!!!! jel se to preti ratom da bi se isti onda sprecio ako 'juzno ' kosovo prepustimo siptarima....odlican plan , ali onda cemo ici na sprovod onima koji tako sprece rat ! bolje im je da svi ginemo nego da vlada i 'juzno' Kosovo samo poginu ! de nek jos jednom razmisle , pas im se mesa najeo!

ADA

pre 6 godina

kamo srece da danas zaratite m nema vise oruzje cetvrte armije u evropi u vasim poganim rukama kao devedesetih i nema vise 300:000 dobrovoljaca i rezervista sve je na zaapd pobeglo kamo srece da krene rat konacno bi ste posle ovih 250 godina od kako terorisete balkan izvukli deblji kraj i videli da niste djaba pobegli na traktorima iz knina i da niste prva nacija us vijetu koja za samo 87 dana bombardovanja kapitulira a ucite u vasoj jebenoj istoriji da ste kao junacine

Dule

pre 5 godina

Jebem li ti mater ustasu raspalu dobicete i vi svoje!

Mitar

pre 6 godina

Ma svakako. Mi cemo opet da "pobedimo". Kao u Hrvatskoj i BiH 1995. i kao sto smo "pobedili" NATO 1999. Potpuno okruzeni NATO zemljama (Rumunija, Mađarska, Hrvatska, BiH, Crna Gora, Kosovo, Makedonija (kao i 1999.) i Bugarska. I naravno, mi cemo da "pobedimo" samo sto ce Srbija biti krug dvojke.

Elmo

pre 6 godina

E jadna mi majka i analize. Hahahahaha........ Pa zgazio bi nas NATO gore nego 1999. Pa jeste li normalni ljudi!?!? Okruzeni smo NATO zemljama.

Roka

pre 6 godina

A preko koje države oružje i specijalci iz Rusije da uđu u Srbiju ??????????????

mosad

pre 6 godina

samo da bi pomisli na to srbija i rusija bice zbrisani kao drzave vidite i to sta je ostalo da ne bi izgubili a bice jos gubitka teritorije od strane srbije najmanje i oko 40% od sadasnje teritorije

pera

pre 6 godina

Kakav crni rat, svake godine samo u Srbiji nestane 20tak hiljada ljudi.Za desetak godina ce sve dole biti etnicki njihovo.Nas je unistila bela kuga.

Nenad

pre 6 godina

Citam ove komentare ''divim'' se hrabrosti junaka sa udobnih kauca i fotelja. Kad bi vam samo jedna granata roknula u dvoriste splasnulo bi to junaštvu u trenu. Ko rat zelio, rat mu u kuci bio.

Mile

pre 6 godina

Verujem da nece krenuti u otvoreni sukob, ali sam siguran da ce polako isterati Srbe sa KiM tako sto ce isterati jednog po jednog. Nije lako ziveti pod stalnom presijom i u strahu. A posebno je opasno i tesko za Srbe juzno od Ibra.

smb

pre 6 godina

vucicu narod, bog i svi andjeli da te cuvaju za srpski narod dok si ziv da radis za zemlju. da i srbija jednom ima srece da sposobni budu tamo gde im je mesto. pozdrav.

dusan

pre 6 godina

Cia upozorava Vasington upravo na ono na cemu rade.Ali neka siptari krenu,da konacno vide svoj kraj.Kauboji da se ne mesaju,i nije slucajno da kauboji brane preletanje Ruskih Migova za Srbiju.Razlog:preleti su preko zemalja clanica fasi-alijanse.Koliko li apsurda i licemerja od strane zapada.Ali sigurno uspeti nece,pogotovo sto im je plan zlocinacki.Mo's misliti CIA.

Obren

pre 5 godina

To bi bilo jedino rešenje da Kosovo zaista bude srpsko. Ne želim rat,ali nije loša pomisao na to. Rusi mrze Albance,Srbi mrze Albance,a evo,sada i Ameri,tako da se Šiptarima uopšte ne isplati da terorišu Srbe. A sami Srbija može pregaziti Kosovo i Albaniju. Samo nastavite,kraj vam je na vidiku.

Milovan

pre 5 godina

Šiptara sa srpskim državljanstvom nema ni 500.000. Ko nema srpsko državljansto i ko radi protiv Srbije treba deportovati u Albaniju. U EU svako ko nema državljansto zemlje u kojoj boravi ako bi delovao protiv zemlje koja mu je pružila gostoprimstvo biva deportovan i nema šta više da traži u toj državi stim što pre toga mora da odsluži zatvorsku kaznu za počinjeni prekršaj.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija