• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

08.05.2017

14:09

POPOVIĆ: Vlada da dodeli diplomatski status ruskim humanitarcima!

Politika

POPOVIĆ: Vlada da dodeli diplomatski status ruskim humanitarcima!

Podeli vest

Predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović rekao je kodirektoru Srpsko-ruskog humanitarnog centra u Nišu Vjačeslavu Vlasenku da je danas uputio Vladi zvaničnu inicijativu da se ruskim humanitarcima hitno dodeli diplomatski status poput onoga koji uživaju vojnici NATO na teritoriji Srbije

Popović, koji je Humanitarni centar posetio sa još tri poslanika SNP, poželeo je pripadnicima srećan veliki praznik Dan pobede nad fašizmom.

On je ocenio da je obeležavanje Dana pobede nad fašizmom, dobra prilika da se podsetimo ko su nam uvek bili saveznici i prijatelji, a ko su oni koji su ”čak tri puta u prošlom veku vršili agresiju na Srbiju, a to čine i danas pokušavajući da od Srbije otmu Kosovo i Metohiju”.

- Od 2012. godine naovamo pripadnici Humanitarnog centra u Nišu razminirali su više od četiri miliona kvadratnih metara naše teritorije i uklonili preko 1.500 mina i eksplozivnih naprava zaostalih iz NATO agresije. Nije prirodno da NATO vojnici koji su posejali tolike bombe po Srbiji imaju diplomatski imunitet, a da oni koji žele Srbiju da očiste od tih bombi, taj imunitet nemaju - rekao je Popović.

On je podsetio da je Srbija u ovom trenutku "daleko od ravnoteže u odnosima sa NATO i Rusijom".

- NATO vojnici u Srbiji imaju sve privilegije, dok pripadnici ruske misije u Nišu, koja ima isključivo humanitarni a ne vojni karakter, nemaju nikakve povlastice. Dodeljivanje diplomatskog statusa ruskim humanitarcima u Nišu je nešto što Srbija mora da uradi ako želi da demonstrira minimalni stepen vojne neutralnosti - zaključio je Popović.

srpskanarodnapartija.rs

On je dodao da bi taj postupak bio prepoznat kao iskren čin prijateljstva prema Rusiji koja je uvek podržavala Srbiju u trenucima kada su bili ugroženi njeni ključni nacionalni i državni interesi.

Pored Popovića, u delegaciji Srpske narodne partije koja je posetila Srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu bili su narodni poslanici SNP Jovan Palalić, Snežana Petrović i Ognjen Pantović, član predsedništva SNP Aleksandar Pejčić, regionalni koordinator za Niški okrug Stanislava Šaponjić-Vranić, predsednik gradskog odbora u Nišu Boban Mihajlović i potpredsednica Gradskog odbora u Leskovcu Gordana Jovanović, navodi se u saopštenju.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zeljko

pre 6 godina

Ne, g-Popovicu,Vlada Republike Srbije treba da da Rusima da u Nisu i u Subotici izgrade vojne baze i mi tj. Drbija moze mirno da spava.

Vladimir

pre 6 godina

Da je sreće davno bi dobili diplomatski status

Aliksandar R

pre 6 godina

Zar je pravda da ga imaju oni koji su bacali te bombe a nemaju koji te bombe uklanjaju, zaslužuju imunitet koji im Vlada mora dodeliti

Dusan

pre 6 godina

Ja stvarno ne znam sto se ovoliko oklijeva oko tog statusa.Vrijeme je vise da to dobiju i ako moze i vise od toga.Toma je odavno najavio da ce dobiti diplomatski status ali postoji neko ko to koci.

Bojan

pre 6 godina

Lepo rečeno mi to moramo da uradimo kako bi se postigla ravnoteža izmedju istoka i zapada.

misko

pre 6 godina

Iako u naslovu ima naredbodavni ton, ovo je ipak neka molba ili inicijativa, nesto u tom stilu. Ako Popovic hoce da ovo pitanje ozbiljno postavi Vladi mora da bude jasniji. Recimo da postavi uslov, da ukoliko se to pitanje ne resi pozitivno u nekom primerenom roku (sest meseci), da ce izaci iz koalicije sa SNS-om. To bi po mom misljenju bilo nesto konkretno, ovako mu dodje kao Prvomajski proglas.

Djurovic

pre 6 godina

Ruski humanitarci su ovo zaslužili, nadam se da nećemo opet biti magarci.

Dzoni

pre 6 godina

NATO nas bombardovao i dobio više nego oni koji nas brane!

Dusan

pre 6 godina

Sramota je da natovci imaju povlascen status u odnosu na Ruske humaniste po bilo čemu. To je sramota naše države.

Danijel

pre 6 godina

Kamo srece da se vlada sama seti da nagradi Ruse a ne samo nato. To je, siguran sam, misljenje vecine gradjana Srbije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet
Planeta

Edvard Snouden upozorava: NSA za par dana preuzima internet

Novi amandman kontroverznog Zakona o nadzoru stranih obaveštajnih službi dramatično proširuje spisak entiteta koji su u obavezi da pomaže Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) u njenim špijunskim praksama, ali o tome jedva da ima reči u medijima

16.04.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija